četvrtak, 2. studenoga 2017.
TORTA PO RECEPTU MOJE KUME...ČAROBNICA
By arsenal at 06:54
No comments
Sastojci
Kore: (mere za jednu koru, pečete tri ovakve)
5 kom belanaca
8 kašika šećera
5 kašika mlevenih lešnika
2 kašike brašna
Fil1:
1 l mleka
15 kom žumanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna
200 gr prah šećera
250 gr putera
200 gr crne čokolade
Fil2:
2 dl mleka
150 gr mlevenih lešnika
1/3 fila1
Još:
4 dl slatke pavlake
2 dl slatke pavlake za ukrašavanje
Za glazuru (ukoliko želite, ja nisam stavljala)
150 gr čokolade
5 kašika ulja
Priprema
1.
Kore:
Dobro umutiti belanca, dodati šećer pa nastaviti mutiti da se dobije čvst sneg. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati lešnike i brašno, kašiku po kašiku.
2.
Kore peći u plehu koji ste prethodno podmazali i posuli brašnom.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora lagano ne odvoji od ruba pleha. Pleh u kome sam pekla je dimenzija 38x22cm.
Pečete tri ovakve kore.
3.
Fil 1:
Odvojte od 1l malo mleka i u to razmutite žumanca i brašno. Vodite računa da vam se ne stvore grudvice. Ostatak mleka stavite u šerpu i dodajte u njega šećer, pa sve zajedno stavite na šporet da provri. Kada provri dodajte smesu od mleka, jaja i brašna. Kuvajte dok se ne dobije gusta masa. Fil ostavite da se ohladi.
4.
Kada je fil hladan, u njega dodajte penasto umućen omekšali maslac i prah šećer. Sve dobro sjedinite u ujednačenu masu.
Od dobijene mase odvojte 1/3 fila, to će vam trebati za fil 2.
Otopite čokoladu na pari i dodajte u ostatak fila (u 2/3 fila) . Tako je gotov fil 1.
5.
Fil 2:
Zagrejte mleko, pa prelijte preko lešnika da se lešnici fino popare. Kada se ohlade sjedinite ih sa 1/3 fila 1.
6.
Umutie 4 dl slatke pavlake. Vodite računa da vam ne bude prečvrsta pavlaka, ako je previše umutite dodajte malo mleka u nju.
Filovanje:
Kora 1- pola fila 1- umućena slatke pavlaka- kora 2 – fil 2 – kora 3 – druga polovina fila 1.
7.
Po receptu od gore ide i glazura od 150 gr čokolade i 5 kašika ulja. Ja je nisam stavljala, ako volite možete staviti.
Umutite 2 dl slatke pavlaake i sa strane ukrasite tortu, od gore treba ostati čokoladna.
Još nešto, umesto lešnika ja sam koristila orahe. Verujem da je sa lešnicima još ukusnija!
Related Posts:
Jeste li znali da OBLIK vašeg tijela ovisi o mjesecu rođenja? Tajna mršavosti je vrlo jednostavna! Nevjerovatno ali numerologija i datum rođenja određuje kako će osoba izgledati i kakav oblik tijela će imati… Da biste to učinili, morate zbrojiti datum, mjesec i godinu rođenja, kako bi dobili jednoznamenkasti broj. Na prim… Read More
UDATA SAM, DVOJE DJECE, MUŽ OD KAKO SE RODILO DRUGO DIJETE NE PRESTAJE.... Udata sam, dvoje dece, muž od kako se rodilo drugo dete ne prestaje da pije, postao je pravi alkoholičar, misli da sam ga prevarila i da to dete nije njegovo. Ja ne mogu da radim jer brinem o deci i kući, a muž samo pije, … Read More
LEDENE KOCKE NAJBOLJE DO SADA Sastojci Biskvit 6 jaja 6 žlica šećera 2 žlice ulja 3 žlice kakaa 6 žlica brašna 1 prašak za pecivo Preljev 1 dl šećera 2 dl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krema 7,5 dl mlijeka 2 pudinga od v… Read More
KREMASTI KOLAČ SA JAGODAMA KOJI OBARA SA NOGU Sastojci Biskvit 3 bjelanjka 3 jušne žlice šećera 3 jušne žlice brašna Nadjev od jagoda 1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda 3-4 žlice šećera (ovisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke) 2 dcl vode ili soka od j… Read More
Žena (53) zaprepastila lekare: Prestala sam da starim kad sam napunila trideset! Otkriva namirnicu koja zaustavlja starenje! Ona se kune u samo jednu namirnicu koja joj je dala večnu mladost Kada je vide, ljudi prvo pomisle da Pamela Džejkobs ima oko 30-ak godina. Međutim, njena lična karta pokazuje čak 22 godine više. Sa svojih 53, Pamela izgle… Read More
0 komentari:
Objavi komentar