četvrtak, 7. prosinca 2017.
PRIPREMA BAVARSKE KREME....NAJBOLJA ZA SVE VRSTE TORTI I KOLAČA
By arsenal at 11:59
No comments
Skuhajte mlijeko kojem ste dodali mahunu vanilije.
Pjenasto umutite žumanca sa šećerom i postepeno im dodajte prokuhano mlijeko uz neprestano miješanje.
Vratite kremu u posudu i lagano kuhajte, miješajući dok se krema ne zgusne. Kremu skinite s vatre i umiješajte ocijeđenu želatinu, prethodno namočenu u hladnoj vodi.
Dok se krema hladi, istucite slakto vrhnje u šlag i umiješajte ga u kremu.
Kremu poslužite u čašama sa sezonskim voćem ili voćem iz kompota. Po želji, kremu možete oblikovati i kalupima.
Related Posts:
FINI PRHKI KEKSIĆI PEČENI ZA 20 MINUTA Sastojci 200 grama brašna 100 grama pšenične krupice, griza 50 grama gustina 160 grama maslaca 60 grama šećera u prahu 3 žlice ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); prstohvat soli narančina korica Pu… Read More
BAKINI KROMPIRIĆI...UVIJEK SAM VOLJELA HRSKAVI KROMPIR A SADA IMAM I RECEPT ZA TO... Sastojci 1 kg krumpira (najbolje mladi, ali ni ovaj drugi nije za baciti) 1 jušna žlica soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 l vode 50 ml ulja Priprema 1. Mladom krumpiru oribajte koricu, a ako je … Read More
DOMAĆI BUREK KAO IZ PEKARE I KAO OD ŠALE (UZ DODATAK FETA SIRA) Sastojci: ½ kg brašna 300 ml tople vode 15 gr soli fil po želji, predlažem 400 – 500 gr feta sira (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); svinjska mast (ili neka druga) Priprema: … Read More
POGAČICE ALA ODMAH ZA UKUSAN DORUČAK Sastojci: 250 g pasiranog kuvanog krompira 250 g margarina 400 g brašna 20 g kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kašike ajvara 1/2 veze peršuna Malo šećera 1 kašičica soli Priprema: Oljuštite … Read More
PUSTINJSKA OLUJA, DEFINITIVNO MOJ OMILJENI DESERT KOJI MORATE PROBATI Sastojci 7 jaja 14. kašika šećera 200 gr kokosovog brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250 gr margarina 100 gr čokolade za kuhanje 2. šlag kreme od vanilije Priprema 1. KORA – Sedam bjelanaca pje… Read More
0 komentari:
Objavi komentar