nedjelja, 10. prosinca 2017.

(RECEPT) Evo šta se STVARNO dogodi kad BIJELI LUK i MED svakog jutra pojedete na prazan stomak

Beli-luk-i-med-620x350
Beli luk se pokazao kao izuzetno koristan za poboljšanje zdravlja srca, jer smanjuje visok krvni pritisak i holesterol, sprečavajući bolesti srca i rizik od srčane insuficijencije. On takođe može efikasno da smanji efekte ateroskleroze.
Kao dodatni bonus, beli luk takođe može da olakša uobičajene zdravstvene probleme, uključujući polenske alergije, putnički proliv, prehlade i grip, ujede insekata i gljivične infekcije.
Redovna konzumacija belog luka može smanjiti simptome osteoartritisa, dijabetesa i uvećane prostate.



Osim toga, beli luk može podstaći vaš imuni sistem i poboljšati sposobnost tela da eliminiše toksine. U kombinaciji sa đumbirom i lukom, beli luk može da podrži detoksikaciju od hemoterapije.

Kako koristiti beli luk
Kao što je ranije pomenuto, jesti sirovi beli luk je daleko korisnije nego kad se jede kuvan jer njegov aktivni sastojak, alicin, ostaje u svom prirodnom (najzdravijem) obliku. Za optimalne zdravstvene beneficije, pojedite beli luk 15 minuta pre obroka. To će aktivirati hemijske reakcije koje čine da se alicin lakše apsorbuje od strane vašeg organizma.



Pošto je beli luk je poznat po svom jakom ukusu, odličan način da se uništi taj ukus je tako što ćemo beli luk pomešati sa medom:
– Nasjeckajte 2-3 čena belog luka.
– Izmešajte ovo sa 1 kašičicom meda.
– Uzmi ovaj lek svaki dan. Za sedam dana, osećaćete se mnogo bolje i snažnije.

Related Posts:

  • KOLAČ KOJI ĆETE NAJLAKŠE NAPRAVITI A U NJEMU NAJVIŠE UŽIVATI Sastojci   5 jaja 1,5 čaša šećera (300 gr) 1 čaša jogurta (2 dl, ili 200 gr) 1 čaša ulja (170 gr 2 čaše brašna (270 gr) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 kesice praška za pecivo 400 - 500 gr… Read More
  • DORUČAK ILI RUČAK NA LAŠI I UKUSNIJI NAČIN Potrebno: 1 tikvica srednje veličine (vi možete i više, naravno…) 2 jajeta 3 vrhom pune kašike kisele pavlake (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); brašno prezla susam papir za pečenje ulje ili mast Pri… Read More
  • KROFNE....MOJA SVEKRVA IH NAJBOLJE PRAVI. SASTOJCI 500 ml mleka 1 kvasac   2 žumanca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kašike šećera   1 kašičica soli 950 gr brašna 2 kašike masti (svinjske ili biljne) PRIPREMA 1. Staviti kvasac u … Read More
  • SAVRSENE GRIZ KNEDLE (KOJE SE NE RASPADAJU) I ZA 20 MINUTA! Sastojci: – 100 gr pšeničnog griza – 50 gr masnoće (ja koristim maslac) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 1 jaje srednje veličine – sol, muškatni oraščić, biber Priprema: Sve sastojke pomiješati i … Read More
  • BISKVIT OD JOGURTA SA VOĆEM Zimi umjesto svježeg voća koristim kupine ili višnje iz našeg voćnjaka, smrznute, a odlično je i sa nekim džemom. Na slici je ovaj kolač sa džemom od marelica. (Mjera je čaša od jogurta, od 180 grama) Nije potreban mikser,… Read More

0 komentari:

Objavi komentar