ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

RECEPT STAR 15 GODINA A JOŠ JE AKTUELAN...Tko je proba, nece je tako lako zaboraviti



Sastojci
500 gr keksi (petit beurre) il mozete gotove kore za tortu
500 ml slatka pavlaka (hopla)
3 jaja
11 kasika secer



3 kasika nescafe (il mozete cappuccino)
malo mlijeka za keksi

Priprema
1.
Umutite slatku pavlaku sa polovicom secera. U drugu posudu, kremasto umutite jaja sa ostatka secera. Na kraj dodajte neskafe i mutite jos malo da se kafa restopi. Smjesa istresite u posudu sa slatkom pavlakom i izmiksajte da se pomjesa.
2.
Svaki keks umucite na sekund u hladno mlijeko u koje po zelji mozete dodati aroma ruma a i ne mora. Poredite kekse, pa iznad njih sloj fila debeljinom odprilike jedan prst. Tako 3-4 reda kekse i iznad svaki red fil.
3.



Ukrasite je ribanom cokoladom, il cokoladne mrvice i ostavite je u hladnjak da prenoci (kod nas tesko da ostavimo cjelu do jutra :) )
4.
Secite kockice i sladite se :)
5.
Kao sto sam napomjenula u sastojke, umjesto kekse mozete koristiti gotove kupece kore. Ja u interes vremena je cesto i tako napravim:)
Mozete takodze, i umjesto neskafe da stavite kapucino, posebno kad se radi po zelju za djece, kao ova tortica i ako su manja, pa da im neskafe ne bude jako :)
6.
E, sad, original recept je sa dupli sastojci. Al meni, osim za posebne prigode, kao rodjendane i sl. uvjek mi je bilo dovoljno pola doze, jer je vrlo izdasna. Jos jedna stvar koja je u originalni recept je margarin. Znaci za cjelu dozu ide 250, a za ovu ako ga zelite staviti 125g. Margarin steze fil malo jace, al ja ga posle nekoliko puta na pocetka, vec godinama ne stavljam. Ukus je bolji, a koristim halta pavlaka koja se jako steze. Koja i da slatka pavlaka izaberete i ne upotrebite margarin-nista strasno. Torta se najcesce pojede u rekordno vrijeme, a ako nesto i ostane pogodna je da stoji u zamrzivac i nema nikakvih poblema da se pojede, jer dolazi nesto kao sladoled... fil se brzo otpusti, pa se moze i brzo jesti. Kockice na slici su poslje sat vremena slikane, jer kao sto rekoh, mi ne cekamo da posteno odstoji. To sto je ostalo do sutradan, bilo je u obicni frizider i drugi dan je jos lepsa za jesti, jes se sve dobro slegne

Related Posts:

  • JAKO JEDNOSTAVNE BRESKVICE 3'2'1 KOMBINACIJA Jednostavan recept za breskvice od prhkog tijesta 3-2-1. To znači 3 dijela brašna, 2 dijela, maslaca i 1 dio šećera. To je osnova ove vrste tijesta, a dalje se mogu dodavati sastojci prema želji. Sa ovim tijestom se breskv… Read More
  • NAJMEKŠE PALAČINKE NA SVIJETU POPUT SPUŽVE SU Sastojci I. smjesa 3 žumanjka 1 šalica brašna 1/2 šalice mlijeka (1 dcl) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 vrećice praška za pecivo po malo sol, šećer II. smjesa 3 bjeljanjaka prstohvat soli pos… Read More
  • KOLAČ BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA SVETSKI HIT...BAŠ, BAŠ DOBAR DESERT! (RECEPT) Sastojci: – 4 jaja – 2 pomorandže – 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa – pola kašičice sode bikarbon (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za fil: – 100 grama crne čokolade – 200 ml neutralne pavl… Read More
  • OVAJ KOLAČ SVI OBOŽAVAMO: SNICKERS SASTOJCI 10 bjelanjaka 17 žlica šećera 10 dkg mljevenog kikirikija(kupiti u ljusci-obavezno) 10 dkg mljevenih-prženih lješnjaka 1 žlica ulja 3 žlice brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 žlice k… Read More
  • PITA VUČIĆ SLUČAJNOG PROLAZNIKA.... Pita Vučić slučajnog prolaznika: – Da li ste zadovoljni svojim životom? – Jesam. Iako ste nam smanjili plate, nije loše, guramo nekako… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Posle mesec dana opet su se s… Read More

0 komentari:

Objavi komentar