nedjelja, 23. listopada 2016.
BRZI DORUČAK KOJEG SVI VOLE...PLETENICA SA ŠUNKOM
By arsenal at 04:53
No comments
Sastojci
Za tijesto:
500 g brašna za dizana tijesta
200 g mlakog mlijeka
1 svježi kvasac
2 žličice šećera
1 prašak za pecivo
1 žlica soli
70 ml tekućeg jogurta
1 jaje
30 g otopljenog maslaca
Za nadjev:
200 g šunke u ovitku
100 g masnijeg svježeg kravljeg sira
žlica milerama
150 g gaude ili nekog drugog topljivog sira po ukusu
pola crvene paprike
mladi luk
1 jaje
2 žlice Dijon senfa
žumanjak i malo mlijeka za premazivanje
Priprema:
Otopite kvasac u 200 ml mlakog mlijeka kojem ste dodali dvije žličice šećera. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i solju, u sredini napravite udubinu pa u nju ulijte kvasac rastopljen u mlijeku. Ostavite da kvasac naraste pa dodajte sve preostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Ostavite na toplom da udvostruči obujam.
Za to vrijeme pripremite nadjev. Svježi kravlji sir pomiješajte s mileramom da dobijete kremu, posolite pa umiješajte naribani sir i razmućeno jaje. Dodajate na sitne kockice narezanu papriku i mladi luk. Smjesa mora biti kremasta i ne previše rijetka.
Nakon što je tijesto naraslo, razvaljajte ga u kvadrat veličine lima za pečenje. Prenesite u lim pa srednju trećinu tijesta ostavite cijelu, a dvije postranične, na jednakom razmacima, ukoso zarežite do srednje trećine.
Premažite sredinu senfom, pa djelomično ih preklapajući, posložite šnite šunke čitavom sredinom. Po šunki rasporedite pripremljeni nadjev, a zatim opet sve pokrijte šunkom.
Sad počnite plesti pletenicu. Zatvorite krajeve, a zatim naizmjence preklapajte sredinu trakama tijesta koje ste prethodno zarezali s obje strane. Tako dobivenu pletenicu premažite žumanjkom razmućenim s malo mlijeka pa pecite 30 minuta na 200°C.
Radite li više manjih pletenica, prilagodite dužinu pečenja njihovoj veličini.
Pletenicu možete servirati i jesti odmah, ali računajte da je nadjev, zbog otopljenog sira, još tekuć. Želite li to izbjeći, ostavite je da se ohladi na sobnu temperaturu.
Related Posts:
NEGDE USRED NOĆI PROBUDILA ME IZNENADNA SNAŽNA GLAVOBOLJA...NIKADA PRE... Negde usred noći probudila me iznenada snažna glavobolja. Nikada pre mi se to nije desilo i ne mogu da opišem tu bol. I tako ležim i pokušavam opet da zaspem, međutim ne uspevam. Odlazim do kupatila da se umijem da dođem s… Read More
SPECIJALITET ZA KOJI VAM NE TREBA PUNO VREMENA...LEDENI DESERT SA TURSKIM KEKSOM Sastojci potrebno je 1 l mlijeka 2oo g šećera 100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka 2 kom Puding vanilija Dolcela (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 g kokosa 1 kom Vanilin šećer Dolcela 1 kašičic… Read More
ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU…RECEPT KOJI JE POKUPILA MOJA PRIJATELJICA IZ JEDNOG VRHUNSKOG RESTORANA Kad se kaze krempita odmah asocira na slasticarnu…. Kolegica mi je radila u slasticarni i pokupila recept. Ni jedna joj nije ravna… Sastojci krema 6 jaja 1 vanili secer 10 zlica secera 6 zlica brasna 1 litra mlijeka … Read More
USKRŠNJA-VASKRSNA ZABAVA : VODIČ ZA LAKO I JEDNOSTAVNO FARBANJE JAJA Sigurno ste bar jednom do sad imali problema sa farbanjem jaja za Uskrs. Boja se nije dobro primila, sličice se skidaju, nedovoljno kuvana ili popucala jaja. Otkrivamo vam kako da se poslužite malim trikovima Bilo da ste dob… Read More
KREMASTE MAK KOCKE...Divan kolač, pravila sam ga vec dva puta za kratko vreme Sastojci 1 kora 3 belanca 3 kašike kristal šećera 3 kašike brašna 2 kašike ulja 2 kore-ovo je mera za 1 koru 3 belanca 3 kašike kristal šećera 5 kašika nemlevenog maka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
0 komentari:
Objavi komentar