srijeda, 26. listopada 2016.
FENOMENALNA TORTA: najtraženija torta koja je ikada izmišljena!...RECEPT I POSTUPAK
By arsenal at 11:39
No comments
Sastojci:
200g (čvrsto upakiran) smeđeg šećera
185 ml (3/4 šalice) mlijeka
125g maslaca, nasjeckanog
115 g (3/4 šalice) brašna
75g (1/2 šalice) glatkog brašna
50g (1/2 šalice) kakao u prahu
3 jaja, lagano se tuče
185 g maslaca, extra, na sobnoj temperaturi
345g (2 1/4 šalice) glazuru šećer u smjesu
95g (3/4 šalice) slad mlijeko u prahu
1 žlica mlijeka, pomoćni
465 g Čoko kuglica
300g tamne čokolade za kuhanje, sitno sjeckani
125ml (1/2 šalice) zadebljana vrhnja
30g maslaca
Korak 1.
Zagrijte pećnicu na 160 ° C. Namažite 20cm u krug tavu sa maslacem. Linije baze i strane tave sa papirom za pečenje.
Korak 2
Stavite smeđi šećer, mlijeko i maslac u mikrovalnu-sigurnu zdjelu. Kuhati u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi, miješajući svake minute, za 4-5 minuta ili dok se maslac ne otopi i smjesa bude glatka.
Korak 3
Koristite balon, umutiti miksajući kombinirati brašno i kakao maslac u smjesi. Umutiti u jajetu. Ulijte u pripremljenu tavu za prženje. Peći 55 minuta. Izdvojiti u tavi za 5 minuta da se ohladi prije nego odnesete na rešetke da se ohladi u potpunosti.
Korak 4
Da bi fil napravili, stavite čokoladu, vrhnje i maslac u mikrovalnu-sigurnu zdjelu. Kuhati u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi, miješajući svake minute, za 2-3 minuta ili dok se čokolada istopi i smjesa bude glatka.
Korak 5
Koristite električni mikser i izmiksajte dodatni maslac u zdjelu dok ne bude blijed i kremast. Ubaciti šećer za glazuru, mlijeka u prahu i ekstra mlijeko dok smekša. Miješati 1 1/2 žlice smjese.
Korak 6
Postavite preostalu smjesu na stranu za 1 sat i 30 minuta ili dok ne postane gusta, sjajna za mazanje.
Korak 7
U međuvremenu, koristite veliki nazubljeni nož i režite tortu vodoravno u četiri sloja. Stavite biskvit na pladnju. Spreda s jedne trećine na zaleđivanje. Nastavite slojeve sa sa ostalim smjesama i glazuru na kraju, završivši s kolačem. Pokrijte i stavite u hladnjak na 1 sat 30 minuta da se hladi.
Korak 8
Namažite poslijednjim filom iz koraka 4. tortu i ukrasite s čoko bobicama.
Related Posts:
RECEPT: KAKO BRZO DA UKISELITE KRASTAVCE ZA SVEGA 4 DO 5 DANA. Sastojci: – 2 kg srednjih krastavaca – 4 supene kašike soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – mirođija – veće parče starog hljeba Priprema: Krastavce dobro oprati, krajeve odseći i unakrst zasjeći sa… Read More
NAKON OVOG RECEPT TIKVICE ĆETE VOLJETI JOŠ VIŠE : FANTASTIČAN RUČAK ZA SAMO 20 MINUTA: ZAPEČENE TIKVICE Sastojci 3 tikvice (malo veće, ne baš one najmanje) 2 žlice maslonovog ulja 3 mlada luka 1 manja vezica bosiljka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 g naribanog sita (edamer, ementaler ...) 2 … Read More
ČOKOLADNA FANTAZIJA ZA 15 MINUTA SAMO! BEZ JAJA,I ZA CAS! SA COKOLADOM SASTOJCI Tjesto (solja od 2 dl.): 2 solje brasna 2 solje secera 1/2 solje ulja 2 solje jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kasicice sode bikarbone 2 kasicice kakaoa (tamnijeg). PRELIV 10 kasika… Read More
BRZO KIŠELJENJE KUPUSA...ZA 10 DANA SPREMAN ZA SALATU Sastojci 5-6kg (3-4 glavice) kupusa šaka žutog fino mlevenog kukuruznog brašna 1 kriška hleba so (objašnjeno u receptu) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ostalo 1 malo bure/kanta plastični pritiskač m… Read More
PRAZNIK ZA VAŠE NEPCE...DOK SE PEČE CIJELA KUĆA MIRIŠE Sastojci Za tijesto: 1 Prašak za puding vanilin Dolcela 40 g šećera 500 ml mlijeka 2 Kvasac instant Dolcela 30 g šećera 100 ml mlake vode 1 kg Pšeničnog glatkog brašna Podravka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).… Read More
0 komentari:
Objavi komentar