ponedjeljak, 10. listopada 2016.
PRAZNIK ZA VAŠE NEPCE...DOK SE PEČE CIJELA KUĆA MIRIŠE
By arsenal at 09:38
No comments
Sastojci
Za tijesto:
1 Prašak za puding vanilin Dolcela
40 g šećera
500 ml mlijeka
2 Kvasac instant Dolcela
30 g šećera
100 ml mlake vode
1 kg Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
2 jaja
100 g maslaca
Za nadjev:
100 g maslaca
250-300 g smeđeg šećera
3 žličice Cimeta mljevenog Podravka
Za glazuru:
100 g krem sira
50 g maslaca
150 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
mlijeko po potrebi
Priprema
1.
Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka.
2.
Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte uz miješanje 1-2 minute, a zatim puding ohladite.
3.
Kvasac pomiješajte s malo šećera i mlakom vodom i ostavite stajati 5 minuta.
4.
Brašnu dodajte sol, pripremljeni kvasac, ohlađeni puding, jaja, rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto.
5.
Ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.
6.
Tijesto premijesite i ostavite da se ponovo digne.
7.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi (0,5 cm).
8.
Rastopljenom maslacu dodajte šećer i cimet.
9.
Ovom smjesom premažite tijesto. Savijte u roladu i zatim ju prerežite na 20 dijelova.
10.
U tepsiju (40 x 30 cm) obloženu papirom za pečenje posložite rolice (da se ne dodiruju) i ostavite da narastu.
11.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C do zlatnožute boje (oko 25 minuta).
12.
Za glazuru izmiješajte krem sir, maslac sobne temperature, šećer u prahu, vanilin šećer i mlijeko po potrebi.
13.
Pečene rolice ohladite par minuta pa ih prelijte ili "prošarajte" pripremljenom glazurom.
Posluživanje
Mlake rolice poslužite uz napitak.
Related Posts:
PRIPREMA TANKOG TIJESTA ZA SAVIJAČE Domaće tanko tijesto za savijače ima dugogodišnju tradiciju. Maštovitim varijacijama slanog ili slatkog nadjeva zaokružite kulinarski užitak. Za pripremu tankog tijesta za savijače pripremite: 300 g Pšeničnog glatkog brašn… Read More
LUKSUZNA MILENIUM TORTA: SLOŽENA U ČAK SEDAM RAZLIČITIH SLOJEVA Milenium torta je poznati, mnogima omiljen desert sa puno čokolade. A ovo je specijalna verzija sa više slojeva, više međuosbno prožetih okusa… Sastojci: ● 200 g krupno mljevenih lješnjaka, ● 400 g ‘obične’ čokolade za kuh… Read More
ISPOVIJEST: MOJA MAJKA JE IMALA MOŽDANI UDAR... U januaru, prošle godine moja majka je imala moždani udar. Sve se desilo iznenada. Neočekivano… Rekao sam sestri da ode po pomoć jer nisam želeo da i ona prisustvuje tome. Ubrzo je došla pomoć, stavili smo je u auto, bez sve… Read More
MLADA SAM, DOKTOR NAUKA I IMAM VRHUNSKI POSAO U SVAJCARSKOJ. MOJ DECKO JE JEDAN... Mlada sam, doktor nauka i imam vrhunski posao u Svajcarskoj. Moj decko je jedan od najbogatijih mladih ljudi u Svajcarskoj, pri cemu oboje vrhunski izgledamo (ipak zajedno treniramo :). Ako idemo na putovanje, zajedno sve pl… Read More
Za 10 SEKUDNI je napravila domaću kremu za uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje kože lica! Ovo je njen recept… Bolje je da uzmete prirodni lijek koji će vam poboljšati izgled kože, bez nuspojava. Ova jednostavna krema je veoma učinkovita i zdrava. Samo su vam potrebna 2 lako dostpuna sastojka koja možda već imate u svojoj kuhinji! … Read More
0 komentari:
Objavi komentar