ponedjeljak, 10. listopada 2016.
BRDO DOBROG UKUSA...TORTA KOJA OSVJEŽAVA KAO MI JEDNA DRUGA
By arsenal at 10:11
No comments
Sastojci:
500 ml voćnog jogurta okusa šumskog voća
500 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 instant želatina
450 g smrznutog šumskog voća
1 Preljev za torte Fix crveni
250 ml vode
400 g piškota
Priprema:
Smrznuto šumsko voće ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi.
Obruč za tortu (26 cm) obložiti folijom i staviti na tanjur za torte. Obložiti stranice obruča piškotama kojima je odrezan vrh radi lakšeg slaganja, a zatim obložiti dno tanjura.
U jednoj posudi izraditi slatko vrhnje u čvrsti šlag.
U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. Na kraju u ovu smjesu dodati šlag te ručno dobro izmiješati.
Šumsko voće ocijediti.
Polovinom kreme napuniti kalup, na nju složiti polovinu količine šumskog voća (200 g) te prekriti preostalom polovinom kreme. Po vrhu rasporediti preostalo šumsko voće.
Pripremiti preljev za torte: Zakuhati 250 ml vode, preliti preko praška za preljev i ručnom metlicom miješati pola minute. Preliti preko voća pa staviti u hladnjak.
Tortu prije rezanja držati u hladnjaku minimalno 4 sata ili najbolje preko noći.
Skinuti obruč s folijom pa poslužiti
Način rezanja torte: uroniti tanki duži nož u vruću vodu, napraviti rez u jednom potezu, obrisati nož ubrusom – postupak ponavljati prilikom svakog reza.
Related Posts:
JEDNA OD NAJLJEPŠIH POSLASTICA IZ MOG DJETINJSTVA – ŠTRUDLA SA MAKOM Štrudla sa makom je jedna od lepših poslastica iz mog detinjstva. Ovo je stari recept za svima dragi kolač. Nekada se dobro jelo, baš! 😀 A i sada se trudimo da održimo tradiciju i s vremena na vreme se častimo pravim domaći… Read More
Kako otkriti šifru za zaključani Wi-Fi i uvijek imati besplatan internet (VIDEO) Danas je prosto nezamislivo imati mobilni telefon bez pristupa internetu, s obzirom na to da sve društvene mreže i omiljene aplikacije zahtjevaju priključak na mrežu svih mreža. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []… Read More
BOSANSKE KIFLE ILI SLANCI…TRAŽE DA IH SE PRAVE OPET, OPET, OPET…. Prvi put sam probala slance u Bosni. Tamo gdje sam ja odrasla nije ih bilo, zbog toga im nadjenuh ime “bosanske kifle” Sastojci 1 kg brasna tip 550 2 kocke kvasca 600 ml mlakog mlijeka 2 zlice secera (adsbygoogle = w… Read More
KROMPIRUŠA- KADA PROBATE OVAJ RECEPT UVIJEK ĆETE JE OVAKO PRAVITI Sastojci – 600 gr brašna – 400 ml vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 2 kašike ulja – 1 ½ kg krompira – 2 luka – so, biber, ulje Način pripreme Brašno umijesite sa vodom i 2 kašike ulja. Ostav… Read More
BRZO I LAKO OVO MOŽE SVAKO fin , lagan i osvježavajući kolač od višanja Sastojci sastojci 3 kore lisnatog tijesta 3 pudinga od vanilije 1,5 l soka od višanja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 l slatkog vrhnja 5 žlica šećera … Read More
0 komentari:
Objavi komentar