ponedjeljak, 10. listopada 2016.
PAPRIKE BABURE PUNJENE SIROM - OVO JE NEŠTO IZUZETNO UKUSNO.. PREPORUČUJEM!
By arsenal at 14:07
No comments
Sastojci
za 2 tegle od 3 kg
1,5 kg sitne babure
1,5 kg mlađeg sira
3 l mleka
3 kašike soli
plastika za pritiskanje paprike
Priprema
1.
Baburice oprati i očistiti od peteljki i semena.
2.
Sir izdrobiti, najbolje je kad to utadite rukama onako malo drubo, lepše bude nego kad kupite drobljeni.
3.
Neko u sir dodaje začine a ja najviše volim ovako “klot” varijantu.
4.
Dok su vam ruke još u siru napuniti paprike sirom, meni najlakše rukom, onako što bi se reklo domaćinski ovako
5.
Kad ste to obavili, sad možete oprati ruke :) napunite tegle paprikama ređajući ih uspravno, po malo ih sabijajući da bi bolje stajale kad omekšaju od soli i mleka.
6.
Mleko skuvati i posoliti pa kad se malo hladne čisto da nije direktno sa vatre naliti paprike njime
7.
Tako nalivene tegle pokriti gazom i ostaviti nezatvorene na nekom čistom i prohladnom mestu.
8.
Nakon 2 dana paprike naliti sa još malo posoljeneog vrućeg mleka, jer će u međuvremenu one deo upiti, sačekati da se ohladi i zatvoriti tegle.
9.
Čuvati na hladnom mestu jer mleko hoće da se pokvari.
10.
Za jelo su spremne posle mesec dana.
Posluživanje
Ja ih nevolim ljute kao što se obično prave sa somborkom, a volim paprike sa sirom, pa sam posle 2-3 godine eksperimentisanja došla do ovog recepta sa baburama, i to je ujedno i jedan od razloga za klot varijantu, manje su šanse da se pokvari, nego kad se dodaju razni dodatci u sir.
Prijatno!
Related Posts:
Zovu ga “NAJBRŽI SAGORJEVAČ MASTI” jer uklanja abdominalne masti u samo 10 dana! Kako biste smršali, potrebno je da se zdravo hranite i imate fizičku aktivnost. Održavanje zdrave tjelesne težine je veoma bitno za vaše zdravlje. Imajte na umu da sa debljinom dolaze sve bolesti. Ovdje ćemo vam pokazati z… Read More
JAGODE U BIJELOM...BRZI KOLAČ KOJI SE NE PEČE Sastojci 1 pakiranje rozen kora 1 l mlijeka 200 grama glatkog brašna 300 grama šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 vrećice vanili šećera 250 grama maslaca ili margarina 1 žlica ruma jagode Pr… Read More
GRAŠAK VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE NAJ, NAJ... PREPORUČUJEM I VAMA DA GA ISPROBATE! Sastojci 500 g svježeg ili smrznutog graška 1 veća mrkva vezica peršunovog lista 2 žlice ulja 1 žličica šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 žličica mljevene slatke paprike 2 žlice brašna… Read More
“SLANCI SA SIROM”… Fino i zarazno, jer kad ih počnete tamaniti, ne možete stati… Potrebno: 50 dag margarina 50 dag bijelog kravljeg sira (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 70 dag pšeničnog brašna 1/2 žličice praška za pecivo sol jaje sezam, ribani sir trapist ili kim Priprema: … Read More
SPECIJALITET NJEMAČKE KUHINJE ZA UKUSAN RUČAK Sastojci Potrebno 4 kom većih krumpira 1/2 dl vrućeg mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 žlice brašna 2 kom jaja 3 češnja češnjaka papar sol vegeta Priprema 1. Sviježi krumpir naribati 2. Pr… Read More
0 komentari:
Objavi komentar