ponedjeljak, 10. listopada 2016.
FINA I SOČNA PEČENA PILETINA... NEŠTO NAJBOLJE ŠTO SAM PROBALA U ZADNJE VRIJEME!
By arsenal at 15:02
No comments
SASTOJCI:
Nacin 1:
– 500 gr pilecih fileta
– 4-5 zlica majoneze
– 2 zlice senfa
– 2 zlice bijelog vina
– 1/2 zlicice limunova soka
– frisko mljevenog papra
– soli
– prezle / krusne mrvice (bolje od crnog kruha)
Nacin 2:
– pilece meso (file)
– 200 ml jogurt
– 200 ml majoneze
– papra i soli po potrebi
– pola zlicice cesnjaka u prahu/granulama
– krusne mrvice
PRIPREMA:
Prvi Nacin:
Pilece filete malo samo, ako je uopce potrebno natucite baticem za meso (ja sam imala manje filete pa nisam to radila). Sjedinite navedene sastojke; majonezu, senf, bijelo vino, limunov sok, sol i papar (to inace radim odmah u posudi u kojoj cu marinirati meso)
Svaki komad mesa dobro namazite smjesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smjesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta (ili ako imate dovoljno vremena, sto duze to meso finije i socnije). Zagrijte pecnicu na 200 stupnjeva, a tepsiju oblozite pekacim papirom. Na komad papira ili plitki tanjir stavite krusne mrvice/prezle i uvaljajte svaki komad mesa.
Lijepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki dio mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite. Komade mesa fino slozite u oblozenu tepsiju i stavite peci 20-25 minuta. (nemojte prepeci / osusiti meso), mislim da je 15-20 minuta sasvim dovoljno. U prezlu dakako mozete dodati zacine po volji; izgratani parmesan, nasjeckane susene pomidore, nasjeckani bosiljak, persin, vlasac, cesnjak u prahu, tucanu papriku itd… (ja nisam ovaj put dodala ama bas nista, osim malo soli) Ne znam koju koristite majonezu, moji recimo vole thomy mayo, koju ja uopce ne podnosim – previse je kisela i puna ulja… uglavnom vi se igrajte, dok nadjete sto i kako vam odgovara.
Drugi Nacin:
Izmijesati jogurt i majonezu, posoliti i popariti, dodati zacine po zelji – u to staviti meso i u frizider (neka meso bude lijepo potopljeno u marinadi – sto se meso duze marinira to bolje).
Potom meso izvaditi iz frizidera, uvaljati u krusne mrvice u koje smo dodali sto volimo, ili nista osim opet malo soli i papra i staviti peci meso u zagrijanu pecnicu. Petnaestak-20 minuta i vise nego dovoljno. Meso je fino i socno, nije nimalo suho
POSLUZIVANJE:
Servirajte uz kuhano povrce, pire krumpir, zelenu salatu i sl.
Related Posts:
DORUČAK ZA 15 MINUTA...POMALO ZABORAVLJENI RECEPT ZA NAJUKUSNIJE SENDVIČE Sastojci 2-3 dana stari kruh koliko stane na pleh 1 jaje 15 dag šunke malo pršuta (po želji) 10 dag sira, najbolje tilzita jer nije jako mastan 1 čašica jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
MESEČINKE....UKUSAN DESERT ZA 20 MINUTA Sastojci: – 500 g biskvit keksa od pomorandže – 2 pudinga od vanile (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 500 ml mleka – 5 kašika šećera – 100 g kokosovog brašna Priprema: 1. U šerpu sipati 400 ml mlek… Read More
BOŽIĆNA KREMASTA TORTA...Raskošna i svečana, za ovakvu priliku Sastojci korice 12 belanaca 12 kasika secera 24 kasike mlevenih oraha 3 kasike kakao 9 kasika brasna fil (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12 zumanaca 12 kasika secera 100 gr mleka 4 stangle cokolade… Read More
LISNATA CVET POGAČA Potrebno je: 3 dcl mleka 2 dcl vode 1 kašičica šećera 1 kašika suvog kvasca 2 kašičice soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 dcl ulja 850-900 gr brašna Za premazivanje: 150 gr putera 1 čumance 1 k… Read More
UŠTEDITE NA VREMENU I ENERGIJI A IMATE SAVRŠEN RUČAK Potrebno je: 400 gr svinjskog ili junećeg mesa 1 glavica crna luka 2 čena belog luka 2 šargarepe 100 gr celera 500 gr krompira 2 dcl soka od paradajza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 dcl bel… Read More
0 komentari:
Objavi komentar