petak, 21. listopada 2016.
NAJBOLJI RECEPT ZA PITU OD MAKA
By arsenal at 15:32
No comments
SASTOJCI
Za biskvite
12 bjelanjaka
210 g šećera
3 vrhom pune žlice brašna
1 prašak za pecivo
200 g mljevenog maka
Za kremu
12 žumanjaka
180 g šećera
7 žlica gustina
2 vanilin šećera
750 ml mlijeka
200 g maslaca
PRIPREMA
Uključite pećniu da se zagrijava na 170°C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, ali odmah ih složite tako da pravite 3 zasebna biskvita.
Znači 4 bjelanjaka izmiksajte u čvrsti snjeg, postepeno dodajte 70g. šećera i dalje miksajte.
U posebnoj zdjelici izmješajte veliku vrhom punu žlicu brašna sa vrhom punom žličicom praška za pecivo i 65g. mljevenog maka. Sada to lagano izmiksajte sa bjelanjcima da se sjedini.
Pripremite lim za biskvit cca 20*35, obložite ga papirom za pečenje i izlijte lagano biskvit u njega.
Stavite u pećnicu da se peče cca 10-15 minuta tj. dok blago ne porozi. Istresite ga na rešetku za hlađenje i neka se ohladi , pa ga preokrenite i polako skinite papir za pečenje sa njega i ponovno ga okrenite i ostavite sastrane. Tako pripremite još 2 biskvita.
Stavite kuhati 600 ml. mlijeka.
Žumanjke, šećer, gustin, vanilin šećer i 150 ml.mlijeka izmješajte u jednoličnu smjesu kao za puding. Kada mlijeko zakuha, smanjite vatru, sklonite ga sastrane i sada malo po malo uljevajte žumanjke u mlijeko, ali mješajte pjenjačom cijelo vrijeme da se ne stvore grudice. Vratite lonac na vatru, malo pojačajte i cijelo vrijeme mješajte dok ne počne kuhati i zgušnjavati se. kuhajte otprilike do 5 minuta kao kada kuhate puding. Nekaa se krema potpuno ohladi, i u nju izmiksajte 200 g maslaca sobne temperature.
Na prikladan pladanj stavite prvu koru, na nju 1/3 kreme, poravnajte ju. Na kremu stavite drugu koru i sada sa valjkom za valjane tijesta lagano prođite po biskvitu da se krema lijepo spoji sa oba biskvita. Na njega stavite 2/3 kreme lijepo ju poravnajte nožem, preko nje biskvit i opet pređite valjkom lagano po tom biskvitu da se sve lijepo spoji. Na treči biskvit stavite ostatak kreme, samo odozgora, lijepo ju nožem izgladite i zaravnajte te ju najboje preko noći stavite u frižider na hlađenje.
POSLUZIVANJE
Ja sam recept pisala onako kako sam ga pravila i jedino sam izmjenila količine šećera. Ovdje u receptu su količine koje sam ja stavljala, a ne po orginal receptu… ali evo koliko je u receptu… za biskvit ide 300 g šećera, a u kremu 270 g šećera.
Nama ja ova prilagođena mjera šećera i više nego dovoljno slatka.
Related Posts:
PRAVA DOMAĆA POGAČA – Kakav je ovo recept da samo znate !!! Ovo je zaista stara pogača koja ima dušu. Prije skoro svaka kuća je pravila ovu domaću pogaču za sebe i svoju obitelj. Donosimo vam recept za pogaču koja je gotova za 45 minuta. Sastojci: 150 gr mladog sira 3 jaja mala šo… Read More
KOLAČ OD 4 SASTOJKA KOJI SE NE PEČE Za samo 20 minuta dobićete savršenu kremastu tortu sa delikatnim ukusom. Probajte, nećete se pokajati. Sastojci 250 gr mevenog Plazma keksa 100 gr putera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 400 gr Nutel… Read More
ZA MOG MUŽA SAM SE UDALA ISKLJUČICO IZ KORISTI. NE DA GA NE VOLIM, MRZIM GA... Za mog muža sam se udala isključico iz koristi. Ne da ga ne volim, MRZIM GA, ali njegov nova, nekretnine, pokretnine, MOĆ koju ima u gradu i šire bili su jedini razlog moje udaje za njega. Za razliku od mene on je LUD ZA MNO… Read More
VJENČALI SMO SE DOSTA MLADI I U BRAKU SMO 16 GODINA. BILI SMO PRVI JEDNO DRUGOME, I SVE JE BILO.... Vjenčali smo se dosta mladi i u braku smo 16 godina. Bili smo prvi jedno drugom i sve je bilo idealno osim jednog. Moja žena nije željela da se porodi, bojala se bolova, kako će izgledati poslije, ma 101 razlog. (adsbyg… Read More
HLADNE KOCKE ZA 20 MINUTA...PRAVO OSVJEŽENJE ZA LJUBITELJE KREMASTI KOLAČA Brzi kremasti kolač,jednostavan za napraviti,pravim ga već godinama,i nikako da nam dosadi:)).....nadam se da će se i vama svidjeti!!! SASTOJCI Biskvit 5 jaja 5 žlica šećera 5 žlica brašna 2 žlice kakao 1 prašak za pecivo… Read More
0 komentari:
Objavi komentar