petak, 21. listopada 2016.
NAJBOLJI RECEPT ZA PITU OD MAKA
By arsenal at 15:32
No comments
SASTOJCI
Za biskvite
12 bjelanjaka
210 g šećera
3 vrhom pune žlice brašna
1 prašak za pecivo
200 g mljevenog maka
Za kremu
12 žumanjaka
180 g šećera
7 žlica gustina
2 vanilin šećera
750 ml mlijeka
200 g maslaca
PRIPREMA
Uključite pećniu da se zagrijava na 170°C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, ali odmah ih složite tako da pravite 3 zasebna biskvita.
Znači 4 bjelanjaka izmiksajte u čvrsti snjeg, postepeno dodajte 70g. šećera i dalje miksajte.
U posebnoj zdjelici izmješajte veliku vrhom punu žlicu brašna sa vrhom punom žličicom praška za pecivo i 65g. mljevenog maka. Sada to lagano izmiksajte sa bjelanjcima da se sjedini.
Pripremite lim za biskvit cca 20*35, obložite ga papirom za pečenje i izlijte lagano biskvit u njega.
Stavite u pećnicu da se peče cca 10-15 minuta tj. dok blago ne porozi. Istresite ga na rešetku za hlađenje i neka se ohladi , pa ga preokrenite i polako skinite papir za pečenje sa njega i ponovno ga okrenite i ostavite sastrane. Tako pripremite još 2 biskvita.
Stavite kuhati 600 ml. mlijeka.
Žumanjke, šećer, gustin, vanilin šećer i 150 ml.mlijeka izmješajte u jednoličnu smjesu kao za puding. Kada mlijeko zakuha, smanjite vatru, sklonite ga sastrane i sada malo po malo uljevajte žumanjke u mlijeko, ali mješajte pjenjačom cijelo vrijeme da se ne stvore grudice. Vratite lonac na vatru, malo pojačajte i cijelo vrijeme mješajte dok ne počne kuhati i zgušnjavati se. kuhajte otprilike do 5 minuta kao kada kuhate puding. Nekaa se krema potpuno ohladi, i u nju izmiksajte 200 g maslaca sobne temperature.
Na prikladan pladanj stavite prvu koru, na nju 1/3 kreme, poravnajte ju. Na kremu stavite drugu koru i sada sa valjkom za valjane tijesta lagano prođite po biskvitu da se krema lijepo spoji sa oba biskvita. Na njega stavite 2/3 kreme lijepo ju poravnajte nožem, preko nje biskvit i opet pređite valjkom lagano po tom biskvitu da se sve lijepo spoji. Na treči biskvit stavite ostatak kreme, samo odozgora, lijepo ju nožem izgladite i zaravnajte te ju najboje preko noći stavite u frižider na hlađenje.
POSLUZIVANJE
Ja sam recept pisala onako kako sam ga pravila i jedino sam izmjenila količine šećera. Ovdje u receptu su količine koje sam ja stavljala, a ne po orginal receptu… ali evo koliko je u receptu… za biskvit ide 300 g šećera, a u kremu 270 g šećera.
Nama ja ova prilagođena mjera šećera i više nego dovoljno slatka.
Related Posts:
Deckov Otac Mi Je Podigao Noge Na Stol… S momkom sam bila u vezi vise od dvije godine,bila sam s nji kad sam mu bila najpotrebnija dok je polagao,uzimao oceov auto da vozi cekala ga s njegovim tatom. I tako jednog dana njeg nije dugo bilo a ja sam im priprem… Read More
ODLIČAN DORUČAK ZA POLA SATA : TROUGLOVI SA SIROM I SPECIJALNI UMAK Sastojci 6-7 listova kora za pitu 400 gr svježeg sira 1 jaje 1 kašika kiselog vrhnja po ukusu soli za premazivanje: 1 jaje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
SVI SU OSUDILI OVU MAJKU KOJOJ JE ”MOBITEL VAŠNIJI OD DJETETA”. Kada su saznali istinu, požalili su.... Svaka vam majka može reći da putovanja sa djecom nisu za one slabog srca. Za Molly Lensing, majku troje djece, to ne može biti veća istina. Dok je putovala kući nakon posjete obitelji 2016. godine, fotografija Molly i njezin… Read More
DOMAĆA NUTELLA BEZ ADITIVA KOJA JE ZDRAVIJA OD KUPOVNE A DOBIJETE 1.5 KG NUTELLE Recept za domaću Nutelu prilično je jednostavan, a imaćete skoro 1.5 KG ovog slatkog zadovoljstva. Napravite sami Nutelu, bez aditiva i obradujte svoju djecu. Sastojci: 1 litar mlijeka 200 g kvalitetnog putera (maslaca) 6… Read More
BRZE KROFNE IZ RERNE...NARASTU OGROMNE, BEZ PRŽENJA U DUBOKOM ULJU! Sastojci -70gr putera -125 gr mleka -125gr vode -2 komada jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); -1 kesica vanilin šećer -500gr glatkog brašna -malo soli -55gr otopljenog putera za premazivanje krof… Read More
0 komentari:
Objavi komentar