subota, 8. listopada 2016.
ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA...još ne sretoh nekog ko se nije oduševio kad je probao.
By arsenal at 14:21
No comments
Sastojci
20kom. jaja (srednje veličine)
500g + 16kašika šećera u prahu
500g margarina
600g čokolade
300g mlevene plazme
1l slatke pavlake
Priprema
1.
Uzmite 3 činije. Dve treba da budu velike zapremine ( kao činija u kojoj vam staje 1l umućene slatke pavlake ).
2.
Rastopite čokoladu u mikrotalasnoj ili običnoj rerni i ostavite da se prohladi (povremeno promešajte).
3.
U jednu činiju (veliku) odvojte belanca, u drugu (veliku) stavite žumanca a u treću stavite margarin (sa maslacem sam pravila ali je fil bio nešto mekši).
4.
U žumanca odmah sipajte 500g šećera u prahu i umutite ih mikserom da “pobele”.
5.
Margarin tkđ. penasto umutite mikserom.
6.
Sada umutite belanca postepeno dodajući 16 kašika šećera u prahu u čvrstu masu ( kad okrenete činiju da ne “mrdne” ).
7.
Umućena žumanca i umućeni margarin mikserom izmešati (u većoj činiji).
8.
Dodati mlevenu plazmu (isključivo plazmu) i rastopljenu čokoladu. Lepo izmešati mikserom.
9.
Sada će te kašikom (ne mikserom) šam od belanaca dodavati u masu od žumanaca i lagano mešati da belanca ne spadnu.
10.
Od ove mase imate fil i pečete kore. Pečete 4 kore od ,otprilike ,10 supenih kašika fila za svaku i to na pek papiru isključivo jer su jako tanke.
Dimenzije mog pleha su 38×25. Pecite na 180 C , kratko , pazite da ne zagori.
11.
Umutite 1l slatke pavlake.
12.
Filujte : kora – čokoladni fil – pavlaka – kora – fil – pavlaka…
Pečenu koru iz pleha treba izvaditi tako da ostane sa pek papirom odozdo da se ne bi zalepila za sto i kako bi ste je lako prebacili na poslužavnik kada filujete.
Zajedno sa papirom prebacujete koru za filovanje, okrenete je i tek onda sklonite papir. Od ukupne mase , otprilike , ode 1/4 za kore, ostalo je fil. Ako više volite , možete praviti i nešto deblje korice.
Posluživanje
Torta je penasta a opet nije preslatka. Nema kuvanja i čekanja da se fil ohladi , isečete 4 komada pek papira tako da malo budu veći od dimenzija pleha ( ako imate 2 ista ili približno ista pleha još je bolje) ,sipate fil , razmažete, za čas ispečete jednu za drugom i to je to jer fil već imate. Visina torte je oko 10 cm. Baš je velika a iščezava brzo…
Related Posts:
USKRŠNJA PUNJENA JAJA BUDITE ORGINALNI OVO JE SAVRŠENO SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT Sastojci 10 komada Jaja 2 Kasike Majoneze 1 kasika Senfa 1 kasika Vinskog sirceta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sol i biber i mjevene crvene paprike i nara za ukrasiti Bojenje: 1 kasicica Bo… Read More
ODLIČNA SEOSKA LISNATA POGAČA!!! TAKO MEKANA I LISNATA DA SE JEDNOSTAVNO TOPI U USTIMA Sastojci 1 kg brasno 0,5l mleko 3 jaja 250 gr puter (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 dl ulje 1 kocka kvasac … Read More
ZALJUBILA SAM SE U OŽENJENOG ČOVJEKA, A ON JE NAKON PAR MJESECI VEZE SA MNOM ODLUČIO... Zaljubila sam se u oženjenog čovjeka, a on je nakon par mjeseci veze sa mnom odlučio da napusti tadašnju suprugu. Obzirom da je vrlo imućan uspio je da se izbori da njegov sin jedinac živi sa njim, odnosno nama. To mi se nik… Read More
POHOVANI ŠAMPINJONI – RUČAK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI I OČARATI OKUSOM!!! MOŽDA ĆE VAM SE OVAKAV NAČIN POHANJA UČINITI NEOBIČNIM, NO SVAKAKO JE RIJEČ O NEČEMU ŠTO MORATE PROBATI! U SLAST! Sastojci: 400 grama krušnih mrvica 100 grama brašna 150 ml mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 žlica limunova soka 200 grama šampinjona (ili nekih drugih gljiva) ulje za prženje začini po želji … Read More
U SVAĐI SAM SA MUŽEM VEĆ NEDJELJU I VIŠE DANA, NE PRIČA SA MNOM... U svađi sam sa mužem već nedelju i više dana, ne priča sa mnom. Za to vreme mi je apetit nestao, nemam želju čak ni za slatkišima, kakim po tri puta dnevno od nervoze, mislim da sam smršala dva do tri kila. (adsbygoog… Read More
0 komentari:
Objavi komentar