subota, 8. listopada 2016.
ODLIČNA ČOKOLADNA TORTA...još ne sretoh nekog ko se nije oduševio kad je probao.
By arsenal at 14:21
No comments
Sastojci
20kom. jaja (srednje veličine)
500g + 16kašika šećera u prahu
500g margarina
600g čokolade
300g mlevene plazme
1l slatke pavlake
Priprema
1.
Uzmite 3 činije. Dve treba da budu velike zapremine ( kao činija u kojoj vam staje 1l umućene slatke pavlake ).
2.
Rastopite čokoladu u mikrotalasnoj ili običnoj rerni i ostavite da se prohladi (povremeno promešajte).
3.
U jednu činiju (veliku) odvojte belanca, u drugu (veliku) stavite žumanca a u treću stavite margarin (sa maslacem sam pravila ali je fil bio nešto mekši).
4.
U žumanca odmah sipajte 500g šećera u prahu i umutite ih mikserom da “pobele”.
5.
Margarin tkđ. penasto umutite mikserom.
6.
Sada umutite belanca postepeno dodajući 16 kašika šećera u prahu u čvrstu masu ( kad okrenete činiju da ne “mrdne” ).
7.
Umućena žumanca i umućeni margarin mikserom izmešati (u većoj činiji).
8.
Dodati mlevenu plazmu (isključivo plazmu) i rastopljenu čokoladu. Lepo izmešati mikserom.
9.
Sada će te kašikom (ne mikserom) šam od belanaca dodavati u masu od žumanaca i lagano mešati da belanca ne spadnu.
10.
Od ove mase imate fil i pečete kore. Pečete 4 kore od ,otprilike ,10 supenih kašika fila za svaku i to na pek papiru isključivo jer su jako tanke.
Dimenzije mog pleha su 38×25. Pecite na 180 C , kratko , pazite da ne zagori.
11.
Umutite 1l slatke pavlake.
12.
Filujte : kora – čokoladni fil – pavlaka – kora – fil – pavlaka…
Pečenu koru iz pleha treba izvaditi tako da ostane sa pek papirom odozdo da se ne bi zalepila za sto i kako bi ste je lako prebacili na poslužavnik kada filujete.
Zajedno sa papirom prebacujete koru za filovanje, okrenete je i tek onda sklonite papir. Od ukupne mase , otprilike , ode 1/4 za kore, ostalo je fil. Ako više volite , možete praviti i nešto deblje korice.
Posluživanje
Torta je penasta a opet nije preslatka. Nema kuvanja i čekanja da se fil ohladi , isečete 4 komada pek papira tako da malo budu veći od dimenzija pleha ( ako imate 2 ista ili približno ista pleha još je bolje) ,sipate fil , razmažete, za čas ispečete jednu za drugom i to je to jer fil već imate. Visina torte je oko 10 cm. Baš je velika a iščezava brzo…
Related Posts:
NAPRAVITE I PIJTE OVAJ NAPITAK, IZGUBIT ĆETE 8 KG I SMANJITI STRUK U SAMO 3 DANA!! Imati stan i zdravog izgleda trbuh često zahtijeva provode duge sate u teretani. Međutim, postoji još jedan važan doprinos velikom ABS, i to je ono što jesti. U stvari, dijetu čini 90% od kako vaša ABS izgledati. To je raz… Read More
Utrljajte ovo na bilo koji OŽILJAK, ili MRLJU koju imate na koži i uživat ćete kad vidite kako nestaju za samo nekoliko minuta! Čak i dermatolozi su ŠOKIRANI! Glavni sastojak ovog recepta je med koji će poboljšati izgled vaše kože. Osim toga, poboljšat će opće zdravlje. Ova maska se može koristiti za akne, mrlje, diskoloracije i ožiljke na licu i može se jednostavno pripremiti. S… Read More
ONE HOUR ROLLS Fantasticna peciva koja se kao sto sam naziv kaze naprave za 1 sat.Moja djeca ih obozavaju. SASTOJCI 6 i 1/4 solja brasna (solja 250 ml) 3 solje tople vode 1/4 solje secera 4 male kasike suhog kvasca 2 male kasike soli … Read More
Domaci BOUNTYGOTOV ZA 15 MINUTA…Za ljubitelje kokosa i topljene cokolade Sastojci 25-30 loptica 200 g kokosa 100 ml Dukat vrhnje za slag ili Z’bregov (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); vrhnje za slag 70g secera u prahu 70g maslaca 200g cokolade(za utapanje loptica) Pripre… Read More
PRHKA RAFAELO ŠTRUDLA ODLIČAN IZBOR ZA SVE DOMAĆICE Potrebno je: Za testo: 200 gr putera ili margarina 100 gr šećera 1 kesica vanilin šećera 1 jaje 2 dcl jogurta prstohvat soli 500 gr brašna 50 gr kokosa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kesica prašk… Read More
0 komentari:
Objavi komentar