nedjelja, 23. listopada 2016.
OVAJ RECEPT ZA KRAFNE MORATE IMATI JER ONE USPIJEVAJU SVIMA, AL BAŠ SVIMA!!
By arsenal at 22:09
No comments
Ovo je recept s kojim ne možete pogriješiti, prsten ili rub oko krafne nikad ne izostane!
Sastojci
Tijesto
1 kg glatkog brašna
1 kocka svježeg kvasca
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
6 žumanjka
100 grama šećera
1/2 l mlijeka
70 grama maslaca
1 dcl kiselog vrhnja
2 žlice ruma
naribana limunova korica
malo soli
ulje za prženje, marmelada od marelice, šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Kvasac izmrvimo i pomiješamo sa 5 žlica mlakog mlijeka, malo brašna i 1 žličicom šećera i neka se digne. Kad se kvasac digao dodamo mu brašno sobne temperature, maslac, žumanjke, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, rum, malo soli, naribanu limunovu koricu i kiselo vrhnje pa sa mlakim mlijekom izradite tijesto (ako vam je tijesto malo mekano dodajte malo brašna, ili polako dodajte mlijeko kod izrade i kad dobijete tijesto koje se ne lijepi za rub posude nemojte više dodavati mlijeko). Izrađeno tijesto pokrijte krpom i neka se diže 1-2 sata.
2.
Kad se tijesto diglo rukama izrađujte kuglice veličine veće marelice (one će se dizanjem udvostručiti pa si na taj način i formirajte kuglice ako želite veće krafne neka budu veličine breskve) i stavljajte ih na pobrašnjenu plohu. Kako bi lakše formirali kuglice tijesto ili ruke blago pobrašnite oštrim brašnom. Kuglice prekrijte krpom i kad se udvostruče spremne su za prženje.
3.
Krafne pržite na zagrijanom ulju u loncu (u loncu mora biti oko 2 prsa ulja) tako da kad ih okrećete da na ulje dođe strana koja nije bila na brašnu. Kad ste ih stavili na ulje poklopite ih poklopcem i pržite 3 minute,
nakon toga maknite poklopac i okrenite krafne neka se prže još 3-4 minute da i sa druge strane dobiju lijepu boju (pazite na temperaturu ulja neka vam se ulje zagrije prije nego ste stavili prve krafne tako da kad krafne urone zapjeni se oko njih ali onda smanjite plin ili struju sve ovisi kakav štednjak imate da vam ne bi zagorile, već ćete i sami vidjeti tokom prženja ako će trebati malo pojačati nakon što smanjite).
4.
Pržene krafne stavljajte u posudu koju ste prekrili papirnatim ručnicima kako bi upili višak masnoće. Kad su papirnati ručnici upili višak masnoće krafne punite marmeladom od marelica sa špricom za ukrašavanje kolača i posipajte šećerom u prahu.
5.
Krafne možete napraviti i tako da nekoliko kuglica tijesta napravite rupu u sredini sa čašom pa kad se isprže i ocijede na pap. ručnicima namažite ih glazurom od čokolade, Nutellom ili Linoladom nougat i posipajte šarenim mrvicama djeca će se oduševiti!
Posluživanje
Za čokoljupce krafne možete napuniti Nutellom ili Lino ladom nougat. Krafne u ovo zimsko vrijeme poslužite uz neki topli napitak i dobar tek!
Related Posts:
BRZE FRITULE SA JOGURTOM GOTOVE ZA 10 MINUT Sastojci tijesto 4 dcl jogurta 2 jaja 2 paketića vanil šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); malo soli 2 žličice šećera 20 žlica glatkog brašna 1 paketić praška za pecivo 1 žlica rakije ulje za pr… Read More
BRZA LJETNA TORTA BEZ JAJA.....UMUTI, ZALEDI I JEDI! Samo za one domaćice koje ne žele da gube vrijeme sa uključivanjem rerne Savršena voćna torta, a tako se lako pravi. Bez uključivanja rerne, mućenja jaja i razmišljanja da li će tijesto da “naraste”. Samo umutite i zaledite … Read More
EVO KAKO DA SE RIJEŠITI KRIVOG PALCA :) Da li ste ikad primjetili da vam je kriv palac na nozi? Ako jeste onda možda patite od iskrivljenja palca to je uzrokovano guranjem palca prema drugim prstima na nozi, tako dođe do toga da zglob palca strši i polako otiče.… Read More
ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE POJEDE ZA 5 MINUTA....NISAM IMALA VREMENA NI VIŠE SLIKA DA NAPRAVIM Sastojci: Za biskvit: 120 g maslaca 2 jaja 8 žlica šećera 4 reda čokolade 200 g mljevenih oraha malo ribanog oraščića 2 dl mlijeka 8 žlica brašna 1 vrećica praška za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(… Read More
KRASTAVČIĆI JEDNOSTAVNI I BEZ KONZERVANSA Pored najvažnijeg aduta kada ostavljamo zimnicu, a to je onaj da znamo šta smo i kako smo je pripremali, na zimnici uvek može i te koliko da se uštedi, pa tako i na krastavčićima, a priprema je vrlo jednostavna. Krastavci … Read More
0 komentari:
Objavi komentar