nedjelja, 2. listopada 2016.
RAFFAELLO SPECIJAL NAJBLIŽI ORGINALU AKO NE I BOLJI!
By arsenal at 13:39
No comments
Za mene ,a i za one koji su ga dosad probali, ova verzija Raffaella je po okusu najbliza onoj originalnoj!U srcu kuglice sakriven peceni badem,obgrljen predivnom kokosovom kremom i sve to umotano u lagani krispi plast,umocen u bijelu cokoladu i kokos!,.
Sastojci:
Za rafaelo:
100 ml slatkog kondenziranog mlijeka
100 gr neslanog maslaca
100 gr kokosa
100 gr krem sira (philadelphia,abc i sl.)
4 kasikice tecnog meda ili agavinog sirupa
100 gr ca. cijelih przenih badema (ili ljesnjaka)
Za oblaganje rafaela:
50 gr ca. Rice Krispies ili Cheerios
300 gr bijele cokolade (otopljene)
200 gr kokosa
Priprema:
Prvo cete ispeci bademe,mozete u tavi ili u pecnici na 200′ ca.10 min.Ostavite ih na stranu da se hladnu.
Na laganoj vatri zagrijavajte maslac i slatko kondenzovano mlijeko(primjer kako ga napraviti ako nemate kupovno) ,dok se maslac skroz ne otopi i ne dobijete finu,glatku masu.U to dodajte kokos,promjesajte i ostavite da se skroz ohladi.
Dok se smjesa hladi ,pjenjacom umutite omeksali krem sir sa tecnim medom.To dodajte u ohladjenu kokos masu.Dobro izmjesajte da se sjedini i ostavite nekih 30 min. u hladnjak,da se smjesa stisne,da mozete oblikovati kuglice.
Kad se smjesa stisla uzimajte male komadice smjese,velicine veceg ljesnjaka i u svaki komadic stavite po jedan przeni badem i lagano oblikujte kuglice.
Rice Krispies ili u mom slucaju Cheerios sameljite,ne bas sasvim sitno i stavite u plicu i siru posudu.Svaku kuglicu sa bademom dobro uvaljajte u pripremljenu mljevenu smjesu krispija,neka vam se dobro zaljepi za kuglice i stavljajte na tacnu.Neka vam kuglice budu odvojene jedna od druge.Stavite ih 30-ak min. u hladnjak da se malo stisnu.
Sad otopite bijelu cokoladu i pripremite kokos.Svaku kuglicu umacite u cokoladu,neka se visak cok. ocjedi i odmah uvaljate u kokos.
Od ove mjere cete dobiti oko 35-40 kuglica ,ovisno o velicini !
Related Posts:
RUČAK ZA ČISTU PETICU....GRČKA PITA Sastojci 400g tikvica 2 bela dela praziluka 8 kom. jaja 250g feta sira (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250g mrvljenog sira (riccota) 35g belog brašna 60ml maslinovog ulja 1-2 kk sušene mirođ… Read More
MESNI ROLAT- JAKO UKUSAN ROLAT, MOZE SE JESTI I TOPAO, I HLADAN. LEPO IDE UZ KROMPIR, PIRINAC ILI KAO ZAMENA SALAMI U SENDVICU. Sastojci 600g svinjskog mlevenog mesa 100g mozzarelle 100g dimljene pecenice 1 jaje 2 kasike prezle (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pus… Read More
RECEPT NAŠE STALNE ČITATELJKE ZA ODLIČNE PUNJENE PLJESKAVICE Sastojci 300 gr. mljevenog mesa 50 gr. brasna 1 veca glavica crni luk 2 zlicice sol pola slicice biber (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 zlice hladne vode 100 gr. kaskavala tipa edemer pola zicice ce… Read More
NEOBIČNO UKUSAN I NJEŽAN KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Ovaj recept me je toliko iznenadio svojom jednostavnošću i brzom pripremom, da sam kasno uveče, napustivši internet, gde sam pronašla ovaj recept, rešila da ga odmah i napravim. Sastojke za njega ima uglavnom svaka d… Read More
LIJEP IZGLED JOŠ LJEPŠI UKUS- KARPATI Sastojci kora: 2 dcl vode prstohvat soli 125 grama maslaca šolja od 2 dcl brašna 5 jaja Krema 1: 1 l mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 pudinga od vanilije šolja od 2 dcl šećera 250 grama ma… Read More
0 komentari:
Objavi komentar