nedjelja, 2. listopada 2016.

NISTE PROBALI ŠTA ČEKATE...NAJBOLJA SALATA ZA ZIMNICU


POTREBNO:
1 l paradajza
1/2 kg mrkve
3 kg paprike roge


vezica peršinovog lišća
1/2 vrećice (2 žlice) papra (crni, mljeveni)
150 g šećera
2 žlice soli
200 ml ulja
200 ml alkoholnog octa
2 češnja češnjaka, ljute papričice po želji

PRIPREMA:
Mrkvu narezanu na kolutiće kuhati u tekućem paradaju 40 minuta.


Tada umiješati šećer, sol, peršin, ocat, ulje, papar, feferone, protisnuti češnjak i crvenu papriku roku rezanu na male trakice. Kuhati uz povremeno miješanje još 20 minuta.
Vruću salatu stavljati u vruće staklenke, odmah zatvoriti celofanom i poklopcem. Ohladiti i čuvati na hladnom i mračnom mjestu.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar