subota, 8. listopada 2016.
SOČNA ZALIVENA PITA...NEĆETE SE POKAJATI AKO JE NAPRAVITE
By arsenal at 13:46
No comments
Sastojci
1 pakovanje kora za pitu
fil
4 kom jaja
1 čaša* šećera
1 čaša ulja
1 čaša jogurta
1 čaša griza
1 kesica praška za pecivo
700-800 g višanja
preliv
4 čaše vode
2 čaše šećera
1 kesica vanil-šećera
Priprema
1.
*Mera je čaša je od jogurta, od 180 ml
Prvo pripremite fil. Jaja i šećer penasto umutite mikserom.Dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo, ulje i jogurt. Sve zajedno umutite još malo dok se ne povežu sastojci.
Višnje operate, očistite od koštica i ocedite.
2.
Kore razdvojite i podelite na 6 gomilica po 3 kore. Ostale kore, ako vam preostanu u pakovanju, odložite ili iskoristite za nešto drugo. Ovde vam je potrebno samo 18 kora za 6 finih i tankih rolatića.
3.
Prvu koru raširite i premažite sa 4-5 kašika fila, drugu stavite preko i uradite isto tako, pa stavite treću koru. Nju ne premazujete filom već po ivici poređate višnje. Pravite male gomilice od višanja i ređajte ih gusto jednu do druge kako bi vam pita bila bogata i lepo okrugla kada je smotate. Dakle, kada ste poređali višnje, urolajte kore u tanak i okrugao rolatić lagano pritiskajući i oblikujući ga. Tako uradite i sa preostalim korama.Pleh od rerne premažite sa malo ulja i ređajte rolate praveći mali razmak između. Poprskajte pitu sa malo ulja odozgo pre pečenja.
4.
Ispecite pitu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni odozgo. Meni je bilo potrebno oko 15 minuta, a vi dužinu pečenja prilagodite svojoj rerni. Izvadite pitu i ostavite je da se ohladi. Hladnu pitu isecite na parćad i prelijte vrućiim sirupom.
5.
Priprema sirupa: šećer stavite u šerpu zajedno sa vanil-šećerom, prelijte vodom i kuvajte dok ne provri povremeno mešajući da bi se šećer rastopio. Kuvajte 10-ak minuta, ne treba da bude gusto kao za baklava. Vreo sirup prelijte preko ohlađene i isečene pite, prohladite malo i poslužite.
Related Posts:
OVA TORTA OD 4 SASTOJKA JE PRAVA POSLASTICA ČAK NE MORA NI DA SE PEČE Ovaj recept odgovaraće svim sladokuscima, koji cene svoje vreme. Za samo 20 minuta dobićete savršenu tortu sa nežnim, delikatnim ukusom. Za pripremu ove torte biće vam potrebni sledeći sastojci: – 250 gr mevenog Plazma kek… Read More
JEDAN OD UKUSNIJI RUČAKA KOJI SAM PROBALA U ZADNJE VRIJEME…A SA KROMPIROM NEMOŽETE POGRIJEŠITI Potrebno je: Za ćufte: 500 gr mlevenog mesa 100 gr ovsenih pahuljica 2-3 čena belog luka 1 veza zelenog luka 1 kašika seckanog peršuna so (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mleveni biber 1/2 kašičice k… Read More
ŠAMPITA SVE PO 11...ČAROBNA FORMULA KOJA GARANTUJE USPJEH Sastojci: Za kore: 11 žumanaca, 11 kašika šećera, 11 kašika ulja, 11 kašika mlijeka, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 11 kašika brašna, malo praška za pecivo … Read More
OVO RECEPT ZA PECIVO SAM NEDAVNO OTKRILA I PRAVILA JUTROS ZA DORUČAK...I MRVICE SE POJELE Sastojci Potrebno je 3 dl vode 1 kasicica ravna secera 1 kasicica soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 40 gr svjezeg kvasca oko 400 gr brasna po zelji 1 kasika rakije Priprema 1. U mlaku vodu doda… Read More
RAFAELO SLADOLED KOLAČ....POTRAŽITE OSVJEŽENJE UZ OVAJ KOLAČ Sastojci: · 5 bjelanjaka · 150 grama šećera · 2 kašike brašna · 150 grama kokosovog brašna Čokoladni preljev: · 150 grama čokolade (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); · 150 ml vrhnja za šlag Fil: · 5 d… Read More
0 komentari:
Objavi komentar