četvrtak, 3. studenoga 2016.
JAKO FIN KREMASTI KOLAČ MENI POSEBNOG UKUSA
By arsenal at 12:10
No comments
Sastojci
Kora:
4 jajeta
4 kasike secera
1 dl. ulja
10 g. cimeta
1 banana
1 prasak za pecivo
1 solja (oko 250 ml.) mekog brasna.
Fil:
300 g. secera
2 dl. slatke pavlake
150 g. maslaca ili margarina
200 g. slaga u prahu
2,5 dl. mleka
4 banane.
Dekoracija:
1 rebro ribane cokolade.
Priprema
1.
Rernu zagrejte na 190°C.
Pleh (oko 32X23cm,kao pola onog od rerne)oblozite sa papirom za pecenje,podmazite sa par kapi ulja, i slozite po dnu kolutove banane.
Jaja penasto umutite sa secerom,dodajte cimet,ulje,brasno i p.za pecivo.Sve promesajte,sipajte u pripremljeni pleh i pecite oko 15-tak min.(biskvit provjerite cackalicom da li je pecen).Ohladite.
2.
Prvo zagrejte slatku pavlaku da bude topla.
U srednju serpu sipajte secer i zagrejavajte na umerenoj temperaturi dok se ne otopi i karamelizuje,malo sklonite na kraj sporeta i u karamelizovani secer sipajte polako zag.slatku pavlaku mesajuci sve vreme.
Vratite na sporet i nastavite sa kuvanjem mesajuci dok karamel ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonite sa sporeta i u topal fil dodajte margarin.i sve dobro promesajte.
Ostavite da se karamel ohladi.
3.
Slag u pahu umutite sa mlekom dok se ne zgusne,pa dodajte polovinu ohladjenog karamela i sve dobro promesajte mikserom.
Pecenu koru odvojite od papira,pa vratite u pleh.Na koru nanesite kremu od karamela i slaga,na kremu poslazite tanke kolutove banana i premazite preostalim karamelom.
Po zelji pomocu viljuske na par mijesta "isarajte"kolac da dobijete talase ili "sare" i pospite sa ribanom cokoladom.
Posluživanje
Kolac dobro ohladite najbolje preko noci,pa sutradan rezite na kocke.
Samo da dodam jedan savijet,drugi put kada sam ga pravila povecala sam mlijeko i slag.
Znaci 300 g.slaga u prahu i 3 dl.mlijeka i savrseno je ispao.Kako god napravite necete pogresiti
Related Posts:
BRZE ČOKOLADNE KOCKE ZA SVE MOJE VJERNE PRATIOCE Sastojci Biskvitna podloga 6 kom bjelanjaka 20 dag šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 dag margarina otopljenog 12 dag brašna 2 žlice kakaa Krema 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića) 25 dag še… Read More
BOLJI NEGO SLADOLED A GOTOV ZA 10 MINUTA Sastojci 2 kutije jaffa keksa 2 kutije plazme keksa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 krem šlaga od vanilije 1000 gr slatkog vrhnja 800gr jugobele (vocni jogurt ) sa breskvama ili od nekog drugog v… Read More
RODITELJI SU MI VRLO STROGI I OPSJEDNUTI SU 10-KAMA NA FAKULTETU… Roditelji su mi vrlo strogi i opsjednuti su 10-kama na fakultetu i time da položim sve iz prve, u prvim rokovima. Druga godina sam na fakultetu i juče sam prvi puta dobio manje od 10 i to 8. (adsbygoogle = window.adsbyg… Read More
AKO NISTE SPREMALI KROMPIR NA OVAJ NAČIN VRIJEME JE… Sastojci 1 kg krumpira 5-6 jaja 1-2 para domaćih kobasica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 žlice ulje za prženje 5 dl kiselog vrhnja Vegeta, sol i papar Priprema 1. Obzirom da je riječ o krumpiru … Read More
ČUVAO SAM SE ZA ONU PRAVU KAKO BI SE REKLO, I UPOZNAO SAM JE, SVIDJELA MI SE ČUVAO SAM SE ZA ONU PRAVU KAKO BI SE REKLO, I UPOZNAO SAM JE, SVIDJELA MI SE ĆIM JE PROGOVORILA, LIJEPA, PAMETNA, ZABAVNA I ONO SVE ŠTO CURA TREBA IMATI. PROHODALI SMO I SVE SUPER DOK NIJE DOŠLO DO IZRAŽAJA TO ŠTO SAM JA SIR… Read More
0 komentari:
Objavi komentar