četvrtak, 24. studenoga 2016.
JEDNOSTAVNO MORATE JE PROBATI,SVI KOJI SU PROBALI TRAŽILI SU RECEPT
By arsenal at 14:36
No comments
SASTOJCI
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mleka
5 kašike rum
Za krem
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera
Za čokoladni preliv
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake
PRIPREMA
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera.
U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem.
Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje.
Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma.
Krema
U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.
Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.
Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.
Čokoladni preliv
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.
Related Posts:
JEDAN DIVAN RUČAK..SPECIJALITET TURSKE KUHINJE KOJI NE SMIJETE PROPUSTITI Sastojci 250g staroga kruha 80g putera ili ulja 1glavica crnoga luka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 60g brasna 250ml mljeka 2kom jaja 1mala kasicica soli 1velika kasika sjeckanog persuna Priprema… Read More
SVEKRVA MI JE ČESTO DAVALA TELEFON DA JOJ OBRIŠEM POUKE Svekrva mi je često davala telefon da joj obrišem poruke, sve, jer nije umela..jednom sam sasvim slučajno videla da jedna poruka počinje sa imenom mog supruga (inače im se brojevi razlikuju u jednoj cifri) i kopkalo me pa sa… Read More
ŽIVOT SA ŽENOM MI SE PRETVORIO U PAKAO Život sa ženom mi se pretvorio u pakao jer ne može da ostane u drugom stanju. Redovno me vređa i započinje svađe bez povoda.Tako jednog dana ja odlučim da prošetam do obližnjeg parka. Kad tamo moja bivša sa sinom. (ad… Read More
RUČAK ZA 15 MINUTA : RAZLJEVANKA Sastojci potrebno 300 gr brasna 3,4 jaja 3,4 casice jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kas ulja slatko i kiselo vrhnje sol mlijeka po ptrebi Priprema (adsbygoogle = window.adsb… Read More
MEKE KAO DUSA, A LAGANE KAO PERCE – PADEJSKE KIFLE! TOLIKO SU DOBRE, DA SAM MORALA PODIJELITI RECEPT S VAMA Sastojci Za testo: 1 kvasac 4 dcl mleka 2 dcl vode 3 ravne kasicice soli 1 kasika secera oko 850 gr brasna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za premaz: 140 gr masti 3 zumanceta 1 kasika brasna Za kr… Read More
0 komentari:
Objavi komentar