četvrtak, 24. studenoga 2016.
JEDNOSTAVNO MORATE JE PROBATI,SVI KOJI SU PROBALI TRAŽILI SU RECEPT
By arsenal at 14:36
No comments
SASTOJCI
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mleka
5 kašike rum
Za krem
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera
Za čokoladni preliv
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake
PRIPREMA
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera.
U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem.
Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje.
Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma.
Krema
U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.
Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.
Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.
Čokoladni preliv
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.
Related Posts:
MEKANE KAO DUŠA LAGANE KAO PERECE KIFLE KOJE SVIMA USPIJEVAJU Sastojci Za testo: 1 kvasac 4 dcl mleka 2 dcl vode 3 ravne kasicice soli 1 kasika secera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); oko 850 gr brasna Za premaz: 140 gr masti 3 zumanceta 1 kasika brasna Za kra… Read More
JUTROS SAM OVO PRAVILA DJECI ZA DORUČAK, KLINCI TOLIKO ODUŠEVLJENI DA SUTRA IDE NOVA TURA Sastojci 500g tijesta za pizzu Brzi umak od rajčice : 2žlice maslinovog ulja 400 g sjeckane rajčice/konzerva (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1žličica meda 1/2žličice praška za pecivo 1 češanj češnjak… Read More
BILA SAM SA MOMKOM 5 GODINA. VOLJELI SMO SE KAO NIKO, USUĐUJEM SE REĆI... Bila sam sa momkom 5 godina. Voljeli smo se kao niko, usuđujem se reći da bih dala svoj život za njega koliko mi je značio i šta mi je predstavljao. Ostala sam i trudna, svi su bili srećni. Moj život je bio ispunjen, kao i n… Read More
SAVRŠENA i VEOMA JEDNOSTAVNA ŠAMPITA !!! SASTOJCI: Za koru: 6 žumanaca 6 kašika šećera 6 kašika tople vode 6 kašika tip 500 brašna 1 prašak za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašika kakaa Za fil: 6 bjelanaca 500 gr šećera 100 ml … Read More
Više nikada nećete kupiti MASLAC nakon što ga napravite sami! (samo 2 sastojka) Mnogo je zdravije da koristite domaće proizvode, a ne da ih kupujete. Kupovno mlijeko se ne može porediti sa domaćim mljekom. Isto tako se ni prirodni maslac ne može porediti sa onim kupljenim u prodavnici. Bilo bi dobro da … Read More
0 komentari:
Objavi komentar