četvrtak, 24. studenoga 2016.
JEDNOSTAVNO MORATE JE PROBATI,SVI KOJI SU PROBALI TRAŽILI SU RECEPT
By arsenal at 14:36
No comments
SASTOJCI
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mleka
5 kašike rum
Za krem
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera
Za čokoladni preliv
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake
PRIPREMA
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera.
U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem.
Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje.
Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma.
Krema
U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.
Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.
Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.
Čokoladni preliv
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.
Related Posts:
MUŽ UZEO GODIŠNJI DA SE MALO ODMORI, RADI FIZIČKI NAPORAN POSAO, A RADNO Dođem kući u 2 i ne mogu da vjerujem, ručak taman skuhan, topao još da ne bih jela hladno. Veš opran, kuća pospremljena. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Molim ga da se odmara, ali ne dolazi u obzir… Read More
BRENDOVI KOJI NAS LAŽU: NIVEA, MILKA, DELIMANO, DM, ARGETA, NUTELLA… Priča o Nutelli i kompaniji Ferrero samo je jedan od slikovitih primjera koliko nas razni brendovi svakodnevno zasipaju lažima i bombarduju suludim reklamama sa svih strana, samo kako bismo što više kupovali njihove proizv… Read More
BALKONSKO CVIJEĆE KOJE SVIMA USPIJEVA - CVJETA OD PROLJEĆA DO JESENI A OTPORNO JE NA SVE! Ništa ne uljepšava balkon kao što to radi cvijeće. Rado biste svoj balkon ukrasili cvijećem, ali ne znate koje vrste traže najmanje njege? Kako bismo vam pomogli kod izbora, donosimo vam 5 vrsta balkonskog cvijeća koje uvije… Read More
LAGAN I UKUSAN DORUČAK I KADA SE OHLADI A GOTOV ZA 10 MINUTA Davno sam našla ovaj recept u nekom časopisu. Od dana kada je isproban, postao je neizostavno predjelo kada se skupi veće društvo. :) Sastojci kriške (fete) kruha 15 dag šunke za pizzu 15 dag sira (trapist) (a… Read More
SOČNI KUGLOF OČAS POSLA...Jako sočan, ukusan i mirisan kuglof.... Sastojci Prhko tijesto 200 g pirovog brašna 1 žličica praška za pecivo 1 žlica kakaa u prahu 80 g šećera u prahu 1 vanilin šećer 1 prstohvat soli 1 jaje 100 g omekšalog maslaca Nadjev 150 g otopljenog maslaca 750 g krem si… Read More
0 komentari:
Objavi komentar