četvrtak, 24. studenoga 2016.
JEDNOSTAVNO MORATE JE PROBATI,SVI KOJI SU PROBALI TRAŽILI SU RECEPT
By arsenal at 14:36
No comments
SASTOJCI
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mleka
5 kašike rum
Za krem
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera
Za čokoladni preliv
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake
PRIPREMA
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera.
U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem.
Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje.
Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma.
Krema
U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.
Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.
Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi.
Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.
Čokoladni preliv
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.
Related Posts:
NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT Sastojci: Kora: - 7 belanaca - 16 kašika šećera - 1 kašika limunovog soka Fil: - 1 l mleka - 16 kašika šećera - 7 žumanaca - 1 puding sa ukusom vanile - 5 kašika brašna - 3 kašike gustina (adsbygoogle = window.adsbyg… Read More
MOJI RODITELJI SU BEZ POSLA. MAMA JE KUČI, DOK SE TATA SNALAZI TU PO SELU... Moji roditelji su bez posla. Mama je kući, dok se tata snalazi tu po selu, radi privatno kod ljudi. Četvrti sam razred srednje škole i odličan sam učenik. Škola mi nikada nije bila problem. Govorim im kako ne želim da upišem… Read More
BRZA ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA U SAMO NEKOLIKO KORAKA Potrebno: 30 dag čokolade za kuhanje (što kvalitetnija i tamnija – to bolje) 5 dag maslaca 9 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); veće pakiranje piškota Opcionalno: šlag, jagode, šećer u prahu… P… Read More
IMAM 19 GODINA, ŽELJA MI JE BILA DA UPIŠEM FAKULTET, ALI ME JE MAMA... Imam 19 godina, želja mi je bila da upišem fakultet, ali me je mama doslovno natjerala da se udam za komšiju koji ima Njemačku penziju, preko 1.000 eura mjesečno, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); a… Read More
DOK TRAJE SEZONA TIKVICA PRIPREMAM IH NA SVE MOGUĆE NAČINE, A OVO MI JE JEDAN OD NAJBOLJIH I NAJBRŽIH :-) Sastojci 2 srednje tikvice 3 jajeta brašno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); prezle ulje za prženje Priprema … Read More
0 komentari:
Objavi komentar