petak, 4. studenoga 2016.
KREMASTE KOCKE BEZ MARGARINA...MMMMMMMM
By arsenal at 03:49
No comments
Sastojci
Kora
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike tople vode
2 ravne kašike brašna
2 kašike kakaa
1 kašičica cimeta
30 g mlevenih pečenih lešnika
1 ravna kašičica praška za pecivo
Fil od višanja
150 ml vode
4 kašike šećera (ili meda)
1 kesica pudinga sa ukusom maline
150 g svežih ili mrznutih višanja
Krem od vanile
400 ml mleka
1 kesica pudinga sa ukusom vanile
1 kesica burbon vanil šećera
6 kašika meda
400 g milerama Dukat
0,5 flašice arome Butter-Vanille Dr Oetker (1 g )
Priprema
1.
Kore
2.
Jaja umutiti mikserom. Dodavati šećer, vodu, brašno, prašak za pecivo uz mućenje mikserom. Žicom umešati kakao, cimet i mlevene lešnike.
Pleh dimenzija 26×20 cm obložiti pek papirom, uliti smesu i peći 10 minuta na 200 stepeni.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi dok se priprema fil od višanja.
3.
Fil od višanja
4.
U 150 ml vode dodati šećer i staviti da proključa.
Višnje usitniti u blenderu ili štapnim mikserom.
Prašak za puding razmutiti sa nekoliko kašika hladne vode da se dobije homogena tečnost bez grudvica.
U ključalu vodu dodavati u tankom mlazu razmućeni prašak za puding uz neprestano mešanje. Kuvati 5 minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Treba da se dobije gusta skoro lepljiva masa. Skinuti sa vatre. U vrelu masu energično umešati usitnjene višnje.
Odmah premazati koru ovim filom i ostaviti da se hladi u frižideru.
5.
Umutiti Ness kafu i lagano popiti dok se fil od višanja steže. Praviti krem od vanile.
6.
Krem od vanile
7.
Od 400 ml mleka odvojiti 100 ml i pomešati sa praškom za puding da se dobije homogena tečnost bez grudvica.
Preostalom mleku dodati burbon vanil šećer i med i staviti da proključa. U ključalo mleko dodavati u tankom mlazu razmućeni prašak za puding uz neprestano mešanje. Kuvati 5 minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje.
Skinuti sa vatre i umešati mileram. Dodati aromu vanile. Promešati.
Preliti preko fila od višanja i ostaviti u frižideru da se hladi najmanje sat vremena.
8.
Glazura od čokolade
Ove kocke su ukrašene hrskavom čokoladnom glazurom .
9.
Napomene
10.
Glazura
Dok je topla, glazura će biti retka kao mleko. Kada se sipa na hladan fil brzo se steže. Treba je naneti brzo i da bude što tanja. Deblja glazura je dosta tvrda, teško se seče i lomi se prilikom sečenja kolača, ali je fantastičnog ukusa i krcka kao čokoladne glazure sa sladoleda. Da ne bi pucala prilikom sečenja, nakon nanošenja na kolač, staviti kolač kratko u frižider da se glazura počne stezati, pa kada bude gusta kao čvršći eurokrem iseći glazuru nožem na kocke.
Krem od vanile
Krem pravim sa praškom za puding Dr Oetker - vanila ili Alevin prašak za puding. Ako koristite od nekog drugog proizvođača, krema može biti retka, pa je potrebno dodati dve ravne kašike gustina ili jednu kašičicu mlevenog želatina, pripremljenog po uputstvu sa kesice. Mileram mora biti čvršći / gušći.
Related Posts:
Internet je POLUDIO za ovom DIJETOM! Za 10 dana gubite 6 kg! Evo od čega se sastoji: Doručak: Za doručak možete pojesti kuhano proso u obranom mlijeku. Također možete popiti šolju zelenog čaja sa limunom. Ali zapamtite čaj mora biti nezaslađen. (adsbygoogle = window.adsbygoogle … Read More
NA INTERNETU POSTALA VELIKI HIT: RECEPT ZA FANTASTIČNU POSLASTICU U ČAŠI GOTOVU U TRENU! Fenomenalnog ukusa, brza priprema… Sastojci za dvije čaše jedan žumanjak šećer ekstrakt vanilije mlijeko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mascarpone šalica kave piškote kakao Priprema U zdjelu stav… Read More
PAMUK KIFLICE SA DŽEMOM....VIŠE DANA MEKANE KAO PAMUK Sastojci Za testo: 2 jajeta 2 dl ulja 3 dl mleka 1 kašika suvog kvasca 100 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); oko 700 g brašna Za fil: džem od šljiva Za sirup: 200 g šećera 3 dl vode Za… Read More
KAKO OTKRITI LAŽNI MED: Koristite ovaj jednostavan trik sa šibicom! Najbolje što priroda može učiniti i istovremeno najzdravije je med. On ima puno zdravstvenih prednosti i koristi se za različite svrhe. Med je super za kosu i kožu, kao i zdravlje općenito. On ima čaroban okus i popularan… Read More
TKO VOLI ČOKOLADU OVAJ ĆE GA KOLAČ OBORITI SA NOGU SASTOJCI Za oreo podlogu 30 komadica Oreo keksa 100grama rastopljenog maslaca Canache krema 180ml slatkoga vrhnja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250grama tamne cokolade 70% Bijela mousse 450grama b… Read More
0 komentari:
Objavi komentar