petak, 16. prosinca 2016.
DANAS ZA RUČAK...PILETINA O KOJOJ ĆE SVI PRIČATI
By arsenal at 13:48
No comments
Kad nemate vremena za neko komplicirano jelo, a žalite imati pravi ručak, ovo bi mogao biti idealan izbor.
Sastojci:
● 500-600 g pilećih prsa
● 200 ml jogurta
● 1 kašika senfa
● 2 kasike vode
● malo peršina
● malo ulja
● so,biber i vegeta
Priprema:
Piletinu isjecite na kockice, dodajte joj začine i izmješajte.
Ulje zagrijati u tavi, dodati meso i pržiti dok meso nedobije malo bojice.
Izmutite jogurt, vodu i senf pa prelijte preko mesa. Smanjite temperaturu, poklopite i krčkajte još 4-5 minuta.
Na kraju pospite peršinom.
Servirajte sa rižom ili krompirom.
Related Posts:
gris kolač bez pečenja veoma jednostavan za napraviti Potrebno: Za podlogu: 1/2 l vode 1/2 l mlijeka 20 dag šećera 20 dag grisa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 dag čokolade Za kremu: 1 l mlijeka 4 pudinga od vanilije 10 žlica šećera (može i više ak… Read More
LAGANI RUČAK…JEDAN OD UKUSNIJI KOJE SAM PROBALA OVE GODINE Jednostavne, vrlo brzo se pripremaju, a jako sočne i ukusne !!! Sastojci oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije) 400 g šunke (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300 g gaude (ili neko… Read More
UDALA SAM SE ZBOG PARA, JER MI JE DOZLOGRDILO... Udala sam se zbog para, jer mi je dozlogrdilo siromastvo, ali sam se vremenom kroz godinu dana nacisto zaljubila u svog muza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); On je tek skoro ukapirao moje prve… Read More
Carski rez i nije baš CARSKI!!! Evo zbog čega treba da izbjegavate porađanje na ovaj "carski" način!!! Zadnjih godina porađanje carskim rezom postalo je jako popularno. Mnoge žene se odlučuju za ovaj način jer smatraju da je to jednostavniji, lakši i bezolniji način. Međutim, postavlja se pitanje, šta je bezbolnije, prirodn… Read More
Čokoladne kocke sa jabukama – svaki zalogaj se topi u ustima ! Sastojci Biskvit: 4 žumanjka 250 g šećera (ja stavim 200g) 1,5 šalica od 200ml ulja 1,5 šalica od 200ml mlijeka 250 g brašna 1 prašak za pecivo 2 žlice kakaa Preljev: 4 bjelanjka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || [… Read More
0 komentari:
Objavi komentar