nedjelja, 4. prosinca 2016.

DORUČAK KOME SE RADUJU I VELIKI I MALI SA OVOM PLETENICOM NE MOŽETE POGRIJEŠITI


Sastojci  
800gr brasna
0.5l mleka
2 kasicice soli
1 kom kvasac
1 kasicica secera
125gr margarina


ZA FIL
400 gr salame
200gr trapista
100gr kecapa
origano
ZA PREMAZIVANJE
1 kom jaje
susam za posipanje

Priprema
1.
Kvasac potopiti sa secerom u malo toplog mleka i ostaviti da poraste.
2.
Umesiti brasno,mleko,kvasac i so i ostaviti da naraste.
3.


Testo premesiti i razvaljati u pravougaonik 0.5cm debljine i premazati omeksalim margarinom.
4.
Uviti u rolat , ostaviti pola sata i tada preseci na tri jednaka dela.
5.
Svaki deo razvaljati u pravougaonik, duzine tepsije u kojoj ce se peci i sredinu filovati.Fil:narendati krupno salamu,dodati joj kecap i oregano i sve dobro izmesati.Preko fila posuti krupno rendani trapist.
6.
Pravougaonik zarezivati sa strane na trake i te prake prebacivati preko fila kao pletenica.
7.
Pletenice poredjati u tepsiju na papir za pecenje.Ostaviti ih da odmore pola sata.Premazati jajetom i posuti susamom.
8.
Peci na 200 C dok lepo ne porumene.
9.
Seci na parcice i uzivati u divnom ukusu!

0 komentari:

Objavi komentar