nedjelja, 4. prosinca 2016.

DORUČAK NIKAD NIJE BIO TAKO UKUSAN DOK NISAM PROBALA OVE KIFLICE


SASTOJCI:
1 kesica ili kocka kvasca
5 dl mleka
malo ulja


1 kg mekog brašna
1 kašikica šećera
1 kašika soli
viršle
listići kačkavalja

PRIPREMA:
U mlaku vodu dodati kvasac i šećer. Ostaviti na toplom oko 10 – 15 minuta.
U brašno dodati mleko, ulje, 2 umućena jaja, prethodno spremljeni kvasac i so.
Dobro zamesiti testo i ostaviti da naraste.


Premesiti testo razviti što tanje i narendati margarin.
Presaviti testo kao knjigu sa sve četiri strane, malo ga oblikovati i formirati loptu.
Podeliti testo na loptice željene veličine (nožem podeliti testo na komade i od njih formirati male loptice.
Rastanjiti loptice što tanje pa na jednu ivicu složiti kačkavalj i viršlu (može i pola viršle ko ne voli celu).
Na suprotnoj strani nožićem za testo izrezati trakice kao na slici.
Uvijati rolne, ređati u pleh i premazati umućenim jajetom.

0 komentari:

Objavi komentar