nedjelja, 11. prosinca 2016.
JEDNOSTAVNE I BEZ PEČENJA...BAJADERA SA ČOKOLADOM
By arsenal at 04:15
No comments
Sastojci
Podloga
270 g pereca
300 g kikiriki maslaca
200 g maslaca
1 vanilija
150 g secera u prahu
Nadjev
150 g mlijecne cokolade
250 g kikiriki maslaca
Glazura
200 g tamne cokolade
120 g maslaca
Dekoracije
usecerene ruzine latice
cokoladna srca-praline
Priprema
1.
Perece samelji u multipraktiku sto sitnije . U manjoj posudi otopi kikiriki maslac , maslac i vaniliju na laganoj vatri . Mijesaj dok se sve ne otopi . Otopinu masla dodaji polako na tubi na vrhu multipraktika uz stalno mijesanje . Sve ce izgledati kao rijetka masa , ali tako treba biti .
2.
Smjesi dodaj secer u prahu i nastavi mijesati sa prekidima jer ce smjesa postati tvrda i mrvicasta kada jednom dodas secer . Sve prebaci u vecu zdjelu za mijesanje i jos malo izmijesaj kao kada kruh mijesis , dok se sve ne ujednaci .
3.
Dublji pleh velicine 20 X 30 cm oblozi papirom za pecenje tako da uglove dobro presavijes . Dobivenu smjesu za podlogu ispi u pleh i ravnomjerno utisni po dnu oblozenog pleha . Ostavi sa strane do upotrebe .
4.
Nadjev napravi tako sto ces cokoladu i kikiriki maslac otopiti na pari u jednolicnu i glatku masu . Prelij nadjev preko podloge i sve stavi u hladnjak na nekoliko sati ili u frizer na 30 min da se sve lijepo stisne i da bude lakse rezati .
5.
U medjuvremenu na pari otopi cokoladu i maslac za glazuru . Povremeno promijesaj , dok sve ne bude fine i glatke strukture .
6.
Ohladjeni kolac izvadi iz pleha i ostrim nozem narezi na stangice zeljene velicine . Jednu po jednu stangicu utapaj u cokoladu i ostavi na resetku da se dobro ocijede i cokoladna ocaklina skruti .
7.
Gotove stangice ukrasi sa usecerenom ruzinom laticom i cokoladnim srcem , ili po svom nahodjenju . Mogu dugo stajati na sobnoj temperaturi u cvrsto zatvorenoj kutiji .
Related Posts:
BANANA EXPRES DESER U ČAŠI GOTOV ZA 5 MINUTA ....gotov za tren…nestane za tren….. Sastojci smjesa 2 banane pola limuna sok (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 žlica meda 2 male žlice smeđeg secera 250 ml vrhnja za slag 1 zlica bijelog coko namaza… Read More
PROBAJTE NEĆETE SE POKAJATI :NAJBOLJI RECEPT ZA PILETINU SA RIŽOM Odkako radim,u nedostatku vremena počela sam iskopavati brze i jednostavne recepte...Ovo je jedan od takvih...sve u pećnicu.....i samo pričekati da se samo ispeče,.. Sastojci 1/2 pilića 1 dcl ulja 1 luk 1 mrkva (adsby… Read More
TAJNI SASTOJAK: Uz ovaj trik vaši podovi će biti sjajniji nego ikad Vjerojatno vam nikad ne bi palo na pamet da jedan čaj može biti odgovoran za prekrasan izgled vaših parketa. Upravo taninska kiselina koju sadrži daje drvetu divan sjaj. Želite li učiniti svoje drvene podove doista prekras… Read More
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Još jedan odličan recept za kolač sa višnjama... Pravi, starinski, baš kao što su pravile naše bake ... Sastojci 5 jaja 1,5 čaša šećera (300 gr) 1 čaša jogurta (2 dl, ili 200 gr) (adsbygoogle = window.adsbygoog… Read More
KOLAČ KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA: TOLIKO DOBAR DA ĆE VAM BITI ŽAO ŠTO RANIJE NISTE ZNALI RECEPT Ovaj preukusni slatkiš u receptu ne sadrži voće, kao što se obično navikli od čizkejka, ali je baš zbog toga mnogo jednostavniji za pravljenje od ove poslastice po uobičajenom receptu. Neophodni sastojci: – podloga od lis… Read More
0 komentari:
Objavi komentar