petak, 30. prosinca 2016.
NAJBOLJI BISKVIT ZA TORTE I KOLAČE
By arsenal at 00:36
No comments
Već dosta dugo tragam za savršenim biskvitom koji ne “padne” nakon pečenja, ne mrvi se tijekom rezanja a da je sočan i ukusan. Ovo je kombinacija nekoliko isprobanih recepata, radila sam ga već nekoliko puta i uvijek ispadne odlično. Ovoga puta sam dodala kakao ali može i bez njega ako želite žuti biskvit. Pekla sam ga u kalupu promjera 26 cm i visok je točno 5 cm, bez problema se može prerezati na 3 i čak na 4 dijela. Ako se peče u većem kalupu biti će za otprilike 1 cm niži i još uvijek se može prerezati na 3 dijela.
Sastojci
8 jaja – odvojiti bjelanjke od žutanjka
na vrh noža soli
200 grama šećera
180 grama oštrog brašna
2-3 velike žlice prosijanog kakaoa – nije obavezno
2 velike žlice ulja
2 velike žlice tople vode
na vrh noža praška za pecivo
ribana korica od 1-2 naranče – nije obavezno
Priprema
1.
Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući šećer i ribanu koricu od naranče i žutanjke.
2.
Brašno pomiješati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smjesi, mikser namjestiti na najmanju brzinu.
3.
Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti.
4.
Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti biskvit-smjesu i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva oko 40 minuta.
Bilo bi idealno da tortu potpuno ohladite u pećnici, tako sasvim sigurno neće “sjesti”
5.
Ohlađenu tortu prerezati na onoliko dijelova koliko želite, vidjeti ćete kako se lako reže bez da se imalo mrvi.
Posluživanje
Da bi torta bila još sočnija ja je prije nego što stavim kremu navlažim sa preljevom koji radim na slijedeći način – u posudu stavim 2-3 žlice kiselkastog pekmeza, sok od jedne-dvije naranče i malo ruma, sve stavim da zakipi i sa toplim prelijelm kore, malo sačekam da upiju i tek tada stavljam kremu.
Vjerojatno ću stići poslikati gotovu tortu ali presjeka neće biti jer je šaljem jednoj djevojci za dvadeseti rođendan. Inače krema je vrlo bogata – ganache od 700 grama čokolade i isto toliko kiselog (ne slatkog) vrhnja.
Related Posts:
OBLATNE SA BANANICAMA....NAJLJEPŠI RECEPT KOJI JE NAPISAN ZA OBLATNE Sastojci: 2 lista oblande 8 krem bananica Fil 500 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 ml vode 250 g margarina 100 g čokolade 250 g mlevenog keksa 250 g mlevenih oraha Priprema: 1. U šerpu… Read More
UŠTEDITE NA VREMENU I ENERGIJI A IMATE SAVRŠEN RUČAK Potrebno je: 400 gr svinjskog ili junećeg mesa 1 glavica crna luka 2 čena belog luka 2 šargarepe 100 gr celera 500 gr krompira 2 dcl soka od paradajza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 dcl bel… Read More
DORUČAK ZA 15 MINUTA...POMALO ZABORAVLJENI RECEPT ZA NAJUKUSNIJE SENDVIČE Sastojci 2-3 dana stari kruh koliko stane na pleh 1 jaje 15 dag šunke malo pršuta (po želji) 10 dag sira, najbolje tilzita jer nije jako mastan 1 čašica jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
BOŽIĆNA KREMASTA TORTA...Raskošna i svečana, za ovakvu priliku Sastojci korice 12 belanaca 12 kasika secera 24 kasike mlevenih oraha 3 kasike kakao 9 kasika brasna fil (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12 zumanaca 12 kasika secera 100 gr mleka 4 stangle cokolade… Read More
RUČAK ZA PRSTE POLIZAT I JOŠ BOLJI...SAMO SE ODLUČITE POTREBNI SASTOJCI -pileća prsa malosoli -maslinovo ulje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); -češnjak -senf -vrhnje za kuhanje -peršin Način pripreme Pileća prsa izrezati na kocke, začiniti solju,soli … Read More
0 komentari:
Objavi komentar