petak, 30. prosinca 2016.
NAJBOLJI BISKVIT ZA TORTE I KOLAČE
By arsenal at 00:36
No comments
Već dosta dugo tragam za savršenim biskvitom koji ne “padne” nakon pečenja, ne mrvi se tijekom rezanja a da je sočan i ukusan. Ovo je kombinacija nekoliko isprobanih recepata, radila sam ga već nekoliko puta i uvijek ispadne odlično. Ovoga puta sam dodala kakao ali može i bez njega ako želite žuti biskvit. Pekla sam ga u kalupu promjera 26 cm i visok je točno 5 cm, bez problema se može prerezati na 3 i čak na 4 dijela. Ako se peče u većem kalupu biti će za otprilike 1 cm niži i još uvijek se može prerezati na 3 dijela.
Sastojci
8 jaja – odvojiti bjelanjke od žutanjka
na vrh noža soli
200 grama šećera
180 grama oštrog brašna
2-3 velike žlice prosijanog kakaoa – nije obavezno
2 velike žlice ulja
2 velike žlice tople vode
na vrh noža praška za pecivo
ribana korica od 1-2 naranče – nije obavezno
Priprema
1.
Bjelanjke uz dodatak malo soli izmiksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući šećer i ribanu koricu od naranče i žutanjke.
2.
Brašno pomiješati sa kakaom i praškom za pecivo i sasvim polako dodavati gornjoj smjesi, mikser namjestiti na najmanju brzinu.
3.
Zatim dodati ulje i vodu i sve izjednačiti.
4.
Kalup za tortu obložiti sa papirom za pečenje, uliti biskvit-smjesu i staviti peći u već zagrijanu pećnicu na 160-170 stupnjeva oko 40 minuta.
Bilo bi idealno da tortu potpuno ohladite u pećnici, tako sasvim sigurno neće “sjesti”
5.
Ohlađenu tortu prerezati na onoliko dijelova koliko želite, vidjeti ćete kako se lako reže bez da se imalo mrvi.
Posluživanje
Da bi torta bila još sočnija ja je prije nego što stavim kremu navlažim sa preljevom koji radim na slijedeći način – u posudu stavim 2-3 žlice kiselkastog pekmeza, sok od jedne-dvije naranče i malo ruma, sve stavim da zakipi i sa toplim prelijelm kore, malo sačekam da upiju i tek tada stavljam kremu.
Vjerojatno ću stići poslikati gotovu tortu ali presjeka neće biti jer je šaljem jednoj djevojci za dvadeseti rođendan. Inače krema je vrlo bogata – ganache od 700 grama čokolade i isto toliko kiselog (ne slatkog) vrhnja.
Related Posts:
STAVITE 2 LIMUNA U RERNU, I OSTAVITE OTVORENA VRATA PREKO NOĆI. KAKO SE OVOGA NISMO SJETILI PRIJE! Iako je najbolja opcija otvoriti prozore da u vašu sobu uđe čist zrak, nažalost u tom slučaju vam se stvara novi problem a to su muhe, komarci i ostale razne bube koje jedva čekaju da uđu u vaš dom. Na vašu sreću, postoji tr… Read More
Jedite OVO za večeru 3 dana za redom! Bićete zapanjeni šta će izaći iz vašeg tijela! Želite obnoviti vlastito tijelo, ali ne znate kako? Donosimo vam recept za obrok koji čisti fekalne masti u crijevima i na taj način smanjuje težinu a također regulira kiselinu u želucu. Glavni sastojci ove sve popularnije “… Read More
NEKI DAN SAM PRETUKLA VLASTITOG MUŽA, ONO BAŠ KAO VEĆINA MUŠKARACA TUČE ŽENE.... Neki dan sam pretukla vlastitog muža, ono baš kako većina muškaraca tuče žene. Meni je Bog dao da sam krupnija i na kraju krajeva jača od mog muža, ali nisam imala hrabrosti da mu se suprotstavim kada me šamara i kada viče n… Read More
NAJBOLJI COKOLADNI KOLAC BEZ PECENJA SA FANTASTICNOM GLAZUROM SASTOJCI: pakiranje rozen kora KREMA: 1,5 L mlijeka 2 pudinga od čokolade 200 g šećera 4 žlice brašna 2 žlice gustina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300g čokolade za kuhanje 250g mliječne Milka čo… Read More
PRIPREMITE ČUDESNI SIRUP OD LOVOROVOG LISTA I RIJEŠITE SE KAŠLJA U TREN OKA !!! Napravite pravi sirup od nekoliko sastojaka koristeći lovorov list i riješite se dosadnog kašlja. Preporučuje se djeci i odraslima. Sirup ima dobar ukus pa se može piti i sam. Limun pridodaje kiselost,lovor malo slatkoće i… Read More
0 komentari:
Objavi komentar