ponedjeljak, 5. prosinca 2016.
NOUGAT MAĐARICA….JEDNA OD BOLJIH
By arsenal at 02:39
No comments
Savršen kolač, odlične kore i još ukusnija fila, često ga pravim
SASTOJCI
kore
500 g brašna (pola meko, pola oštro)
1/2 paketića praška za pecivo
1 bjelance + malo soli
150 g šećera u prahu
150 g omekšalog maslaca
150 g punomasnog kiselog vrhnja
2 žlice ruma
krema
600 ml vrhnja za kuhanje (15% m.m.)
600 ml mlijeka
150 ml baileysa
150 g šećera
150 g bijele kuverture/čokolade
150 g Linolade Nougat
150 g prženih mljevenih lješnjaka + 1/2 žličice allspice/začina za medenjake
2 kom Dolcela Puding nougat premium
100 g škrobnog brašna
200 g maslaca
glazura
200 g bijele čokolade/kuverture
3 žlice ulja
3 žlice mlijeka
100 – 150 g prženih mljevenih lješnjaka sa cimetom
Priprema
1.
Za kore pjenasto izmiksati omekšali maslac sa bjelancem i soli. Kad dobijete pufnastu i sjajnu kremicu umiksati šećer – malo po malo. Dodati kiselo vrhnje i rum, dobro razraditi, potom umijesiti brašno i prašak. Tijesto će biti meko, sjajno i podatno. Možete valjati odmah, a može vas i pričekati u hladnjaku. Ja valjam odmah.
2.
Lagano pobrašniti silikonsku podlogu i baciti se na posao – tijesto podijeliti na 6 jednakih dijelova, rukom oblikovati mali pravokutnik i valjati tankooo. Ide jako brzo jer je tijesto svileno… da dodatno ne brašnite – preko tijesta stavite prozirnu foliju i valjajte skroz koliko ide – moje kore su cca 30x40cm. Prebacite zajedno sa silikonskom podlogom na okrenutu stranu lima za pečenje i stavite u vruću pećnicu (180*C). Dok poprimi laganu žućkastu boju po rubovima, gotova je! U mojoj pećnici je to nekih 4-5 minuta.
3.
Pečene vruće kore preokrenuti na radnu podlogu i staviti lim za pečenje na njih – da ih ujednači. Opterećujte ih do kraja, tj. dok se sve ne ispeku. Maknite lim i pustite ih da se ohlade.
4.
Mljevene lješnjake (sa allspice mješavinom začina) pretvoriti u maslac/namaz – u mlinčiću za kavu. Zakuhati vrhnje za kuhanje, baileys i polovicu mlijeka, otopiti bijelu kuverturu, Linoladu Nougat i maslac od lješnjaka. U ostatku mlijeka razmutiti prašak za puding, škrobno brašno i šećer. Zakuhati čvrstu kremu, u vruću umiješati maslac, sjediniti.
5.
Kremu podijeliti na 5 jednakih dijelova (ja ih stavim u 5 zdjelica i svaku prekrijem sa komadićem folije da mi se ne stvori korica). Filati odmah! Kad špatulicom zagladite kremu i stavite koru, uzmite valjak i njime lagano pritisnite koru, tako će se krema ispod ravnomjerno rasporediti. I tako do kraja… nije potrebno opterećivati kolač, kore su meke i treba im svega par sati da omekšaju! Ostaviti preko noći u hladnjaku, sutradan glazirati.
6.
Za glazuru se svi sastojci otope u MW ili na pari, i glazura se odmah prelije preko kolača. Žlicom zagladiti i lupnuti o stol da se ravnomjerno rasporedi. Odmah posipati lješnjake… za tridesetak minuta već možete rezati kolač. Poslužite uz domaći baileys ili neki drugi kremasti liker.
Related Posts:
OBLATNA OD SAMO 4 SASTOJKA...STARINSKI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA Sastojci 1,2 l mlijeka 850 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300 g margarina 1 paket oblatni Priprema 1. Šećer i mlijeko kuhati na laganoj vatri otprilike do 2 sata. Pri kraju kuhanja… Read More
KROFNE (KOJE SIGURNO USPIJEVAJU)!!! SLIJEDITE OVAJ RECEPT I NAPRAVIT ĆETE KROFNE NA KOJIMA ĆE VAM I PEKARI BITI LJUBOMORNI. Glavni sastojak kod dizanih tijesta je strpljenje. Tijestu treba vrijeme da naraste, pa poslije opet da se odmori. Slijedite ovaj recept i napravit ćete krofne na kojima će vam i pekari biti ljubomorni. SASTOJCI 400 ml mla… Read More
ORAHOVE ŠNITE...SUPER JEDNOSTAVAN I SOČAN Sastojci Biskvit 3 jaja 3 salice secera ( od crne kave ) 3 salice ulja 4 salice mlijeka 3 salice mljevenih oraha 5 salica brasna 1 prasak za pecivo 1 naranca ( korica ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({})… Read More
NAJJEDNOSTAVNIJI KOKOS KOLAČ OD VRLO MALO SASTOJAKA Sastojci 4 jaja 150 g šećera 200 g maslaca 100 g glatkog brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 g kokosa Za glazuru 100 g čokolade za kuhanje Za kalup maslac brašno Priprema 1. Pećnicu ugrijati… Read More
NAJBOLJI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA SA FANTASTIČNOM GLAZUROM Sastojci pakiranje rozen kora KREMA 1,5 L mlijeka 2 pudinga od čokolade 200 g šećera 4 žlice brašna 2 žlice gustina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300g čokolade za kuhanje 250g mliječne Milka čok… Read More
0 komentari:
Objavi komentar