utorak, 27. prosinca 2016.
OVO JE NOVI RECEPT ZA LEDENE KOCKE OVAKVE SIGURNO NISTE PROBALI
By arsenal at 09:32
No comments
Jako fin, kremast i ukusan kolač
Sastojci
Za biskvit
8 kom bjelanaca
8 kašika šećera u prahu
8 kašika Glatkog brašna Podravka
1 kom Prašak za pecivo Docela
za preliti pečeni biskvit
1,5 dl hladnog mlijeka
za fil
7 dl mlijeka
8 kom žumanaca
5 kašika šećera
9 kašika brašna
1 kom Vanilin šećera Dolcela
200 g margarina
100 g šećera u prahu
2 dl slatke pavlake za šlag
još
2 kom šlaga u prahu
2 kom šlag kreme sa okusom vanilije ili sl. pavlake
po potrebi hladnog mlijeka
Priprema
1.
Odvojiti bjelanca od žumanaca pa ih umutiti u čvrst snijeg,dodati šećer u prahu pa mutiti da se šećer istopi
2.
pomiješati brašno i prašak za pecivo pa polako, kašikom umiješati u umućena bjelanca, masa mora ostati čvrsta i vazdušasta
3.
smjesu sipati u pleh 35x35 cm. premazan uljem, i poravnati je
4.
peći na 180 C da blago porumeni 15-ak minuta
vruć biskvit preliti hladnim mlijekom i ostaviti da se ohladi
5.
Za kremu u malo hladnog mlijeka umutiti žumanca, sipati brašno i umutiti, dodati još mlijeka da smjesa bude rijetka. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu od žumanaca i brzo miješati dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi, povremeno promiješati
Umutiti slatku pavlaku i ostaviti sa strane, umutiti margarin i šećer u prahu, zatim umutiti ohlađenu kremu pa dodavati po malo u margarin i mutiti da se sve sjedini, dodati i umućenu slatku pavlaku pa mutiti da krema postane sjajna i glatka
6.
Ohlađen biskvit premazati kremom.
Umutiti šlag i šlag kremu sa mlijekom i premazati preko fila. po želji posuti kakaom
7.
Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći
Related Posts:
GDJE JE ON, TU JE SREĆA I BOGATA PORADICA. POSADITE GA, BAR U JEDNU SAKSIJU U Indiji cvijet jasmina simbol je boga Višne. Sastojak je parfema koji pretenduju da budu vrhunski. Iz Kine se raširila moda pravljenja čaja od njegovih suvih cvjetova. Ulje jasmina aromaterapeuti smatraju za jedno od najv… Read More
DOMAĆI KEČAP ZA 5 MINUTA Domaće kreacije uvijek su bolje od onih kupljenih, a tako je i u ovom slučaju domaćeg kečapa. Za njegovu izradu potrebno je uložiti samo pet minuta, a također vam omogućuje da pustite mašti na volju i prilagodite recep vla… Read More
FANTASTIČAN RUČAK ZA KRATKO VRIJEME...PILEĆA BAJADERA Sastojci 2 filea pileceg belog mesa 2oo gr kackavalja 300 gr suvog vrata (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kom pavlaka 2 kom jaja 3 cena belog luka 5 kasika senfa Priprema 1. Snicle izlupati i vr… Read More
ČUDO-PASTA ZA ČIŠĆENJE ZAGORELE MASNOĆE SA SUDOVA. NEZAMENLJIVA U VAŠOJ KUHINJI! Pasta za čišćenje. Recept: Za njenu pripremu biće potrebna soda bikarbona i 3%-ni hidrogen (prodaje se u svim apotekama). U činiju stavite 1/4 čaše sode bikarbone i dodajete hidrogen. Mešajte. Dodajete toliko, da biste dobil… Read More
SOČNE ŠNICLE SA SIROM U SPECIJALNOM BALKANSKOM SOSU Sastojci Sastojci: 6 komada šnicli 6 listova sira gaude 1 glavica crnog luka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 ravna kašika vegete 1 puna kašika kečapa 2 dcl vode na vrh male kašike mljeveno… Read More
0 komentari:
Objavi komentar