utorak, 27. prosinca 2016.
ČESTO PRAVIM PILETINU NA RAZLIČITE NAČINE ALI OVAJ RECEPT JE NABOLJI I NAJUKUSNIJI
By arsenal at 04:56
No comments
Sastojci
– 500 gr pilećih prsa
– 1 luk
– 2 čehne bijelog luka
– 100 gr putera
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 200 ml milerama
– ½ limuna sok
– so, biber
Način pripreme
Luk sitno isjeckajte pa izdinstajte na puteru dok ne omekša.
Dodajte sitno sjeckani bijeli luk i još kratko prodinstajte.
Dodajte vrhnje za kuhanje i mileram pa pustite da proključa.
Piletinu izrežite na kockice i kratko propržite.
Prelijte sosom i pospite sa malo limuna.
Related Posts:
ĆUFTE OD KROMPIRA SUPER RUČAK ZA 30 MINUTA Od ostataka pire krompira, dobar prilog uz meso i salatu-ili umesto pire krompira…:-) Sastojci: 750 g pire krompir (od prethodnog dana) 1 jaje 1 kasika vegeta 5 kasika sitno iseckan persunov list (adsbygoogle = window.… Read More
Čupamo ga i gazimo misleći da je korov, a u stvari ne znamo da je lijek za mnoge bolesti Koristio se još u Starom Egiptu, duže od milenijuma se uzgaja u Kini i Indiji, Francuzi od njega prave različita tradicionalna jela i čorbe… Jedino mi gazimo po njemu, čupamo ga i bacamo kao korov! Tušt je jednogodišnji, a… Read More
OVAJ SOS - SVAKOM JELU DAJE ČAROBAN OKUS I AROMU A JAKO JE JEDNOSTAVAN Ovaj recept je vrlo približan originalnom italijanskom receptu za isti. Sos bolonjeze pravim na ovaj način već godinama, i obećavam vam da se nećete pokajati ako ga probate. Sastojci 300 g Tjestenine Spaghetti Podravk… Read More
BABA ŽIVI SA NAMA I IMA 81 GODINU I NEPOKRETNA JE. JUTROS DOK JE U SVOJOJ SOBI PILA ČAJ UŠAO SAM.... Baba živi sa nama ima 81 godinu i nepokretna je. Jutros dok je u svojoj sobi pila čaj ušao sam polako u njenu sobu i htio se našaliti sa njom izvukao sam kajš iz pantalona i bacio joj u krilo. (adsbygoogle = window.ads… Read More
JEDNOSTAVNA PILETINA U KREM SOSU…DUGO NISAM PROBALA BOLJE PILETINE OD OVE Treba vam nešto jednostavno, ukusno, a dostojno kralja? Onda isprobajte kakvog je ukusa ova piletina u krem sosu. Sastojci: 4-6 komada pilećih prsa, bez kosti i kože 4 do 6 kriški provolone sira (ili nekog drugog tvrdog) … Read More
0 komentari:
Objavi komentar