subota, 24. prosinca 2016.
OVO JE TAJNA PRAVE DOMAĆE SARME
By arsenal at 00:37
No comments
Sastojci
80 dag svinjetine
20 dag junetine ili 1kg junetine (po mogućnosti dva puta mljevena)
20 dag špeka ili dimljene pancete (sitno na kockice narezano) – nije obavezno
1 glavica kiselog zelja (1,5 – 2 kg)
pola kilograma rezanog zelja
5 – 6 šnita špeka
1 - 2 suhe dimljene kobasice
10 dag riže
2 jaja
1 luk (sitno nasjeckan)
2 - 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
slatka crvena mljevena paprika
peršin (sitno nasjeckan) – nije obavezno
2 žlice brašna ili škrobnog brašna
muškatni oraščić
sol
papar
ulje
Priprema:
Od glavice zelja izdvojite listove, izrežite gornji dio korijena i operite listove. Na malo ulja prodinstajte sitno nasjeckan luk i češnjak, ohladite pa dodajte u smjesu mljevenog mesa i špeka.
Dodajte još jaja, opranu i ocijeđenu rižu, peršin, papar, sol, malo muškatnog oraščića i crvenu papriku. Smjesu dobro izmiješajte i pustite da malo odstoji.
Smjesu (2 - 3 žličice) zamatajte u listove zelja i pravite sarmice tako da prvo motate sredinu pa zatim uvrćete krajeve prema unutra.
Slažite u lonac s malo ulja (tek toliko da pokrije dno) izrezano zelje, sarmice i na šnite izrezani špek/pancetu.
Kuhajte oko sat i pol, dva na laganoj vatri. Onda napravite blagu zapršku od 2 žlice ulja i 2 žlice brašna. Kad zaprška zažuti, dodajte slatku crvenu mljevenu papriku, zalijte hladnom vodom i prelite po sarmi.
Dodajte na četiri komada narezanu kobasicu i kuhajte još pola sata, sat. Sarmu nikada ne miješajte, samo lagano protresite lonac.
Servirajte uz kuhani ili pire krumpir.
Related Posts:
ROLNICE SA POSEBNOM TEHNIKOM SAVIJANJA Sastojci Potrebno je: 500 gr kora za pitu Za fil: 300 gr sira ( feta ili neki sitni sir) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 jaja 1 čaša od 2 dcl jogurta 1/2 čaše ulja 1 kesica praška za pecivo so po … Read More
ZAŠTO DA BUDE KOMPLICIRANO KAD MOŽE DA BUDE JEDNOSTAVNO Sastojci gotovo pakovanje lisnatog tijesta džem, marmelada, pekmez.. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); šećer u prahu za posipavanje Priprema 1. Lisnato tijesto razviti i vadimo kvadrate veličine 5x5 … Read More
BOSANSKI LOKUM – Recept je stari, nalazi se u mojoj staroj i prvoj teci sa najdrazim receptima… Sastojci – 250 gr putra sobne T – ½ kg brasna – 2 s.kasike ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 2-3 s. kasike staub secera JOS POTREBNO – Staub secer za uvaljati gotove lokume Priprema Putar um… Read More
BRZA VOĆNA TORTA NE MNOGO SLATKA BAŠ PO MOM UKUSU Potrebno nam je: ½ kg Ella sira (sveži sir, neutralan) 200 gr šećera ½ kg slatke pavlake (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kesice želatina 1 pakovanje bebi piškota 1 velika konzerva mešanog kompota … Read More
OBLATNA OD SAMO 4 SASTOJKA...STARINSKI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA Sastojci 1,2 l mlijeka 850 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300 g margarina 1 paket oblatni Priprema 1. Šećer i mlijeko kuhati na laganoj vatri otprilike do 2 sata. Pri kraju kuhanja… Read More
0 komentari:
Objavi komentar