subota, 22. listopada 2016.
BRZA VOĆNA TORTA NE MNOGO SLATKA BAŠ PO MOM UKUSU
By arsenal at 11:33
No comments
Potrebno nam je:
½ kg Ella sira (sveži sir, neutralan)
200 gr šećera
½ kg slatke pavlake
3 kesice želatina
1 pakovanje bebi piškota
1 velika konzerva mešanog kompota
Za ukrašavanje:
2 pakovanja bebi piškota
¼ l slatke pavlake
Priprema:
Za početak, možemo procediti kompot i ako treba, još malo usitniti voće. Sokić nam neće trebati za tortu…mada, mogao bi se iskoristiti za neki želatinasti preliv od gore, preko nekog voća za ukrašavanje (ovoga se nisam setila na vreme). 1 pakovanje piškotica isečemo na sitne kocke.
Sir pomešamo sa šećerom i dobro umutimo mikserom. Slatku pavlaku (onih ½ l) odvojeno umutimo. Želatin potopimo u hladnu vodu (mislim 4 kašike vode po kesici) po uputstvu na kesici. Tako ostavimo 10 minuta da nabubri. Kada je nabubrio, u jednu veću posudu sipamo vrelu vodu i posudu sa želatinom stavimo u nju. Mešamo dok se ne otopi. Meni je barem tako najjednostavnije da ne zeznem želatin
Kada je želatin pripremljen, ulijemo ga polako u umućenu slatku pavlaku i slobodno izmešamo mikserom. Sada slatku pavlaku dodamo na umućeni sir sa šećerom. Na kraju, umešamo voće i keks i masa (tačnije torta) je spremna za kalup.
Eh…kalup…verujem da postoje i pametnija rešenja za ovo, no, ja sam ukrasila na sledeći način: deo mase sam stavljala blizu ivice kalupa, da ostane mesta da postavim piškoticu.
Šećernu stranu okretala sam ka napolje. I…tako postepeno, ukrug, mislim da će biti jasnije sa slika. Na kraju, kada smo u krug poredjali sve piškotice (može ih naknadno malo zbijati…kada procenimo koliko će nam trebati), sipamo svu masu i izravnamo. Važno je da masu malo stiskamo, kako bi se zalepila za piškotice, da kasnije, kada skinemo okvir za kalup, ne otpadaju.
Torta se stavi na par sati u frižider da se stegne i onda dekoriše.
Banane za ukras sam okupala, tj. premazala sa prokuvanim šećerom sa vodom (2:1) i posula prah šećerom. Na izgled nešto posebno nije uticalo, sem što im je dalo neki sjaj. Ostatak je ulupanih ¼ l slatke pavlake i moj pokušaj dekoracije.
Parčad se jako lepo seku i može čak jedna piškotica da bude osnova za sečenje jednog parčeta. Ovo je osvežavajuća poslastica i malo za promenu, sasvim je zadovoljavajuća
Related Posts:
OVA TORTA JE ZA MENE JEDNO PRAVO OTKRIČE PA SA VAMA RADO DIJELIM RECEPT Za kore: 15 belanaca 15 kašika mlevenih oraha 15 kašika šećera 5 kašika brašna Za fil: 15 žumanaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250 g šećera 100 g čokolade 250 g margarina Za dekoraciju: 4 dl … Read More
KROMPIR SA MLJEVENIM MESOM: FENOMENALAN RUČAK ZA 30 MINUTA! Sastojci – 1/2 kg krompira – 350 g mljevenog mesa – 1 crni luk – 1 mrkva – 2 crvene paprike (150 g) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 1/2 l vrele vode – 200 g pasiranih rajcica – 50 ml vrhnja za … Read More
PAPRIKE BABURE PUNJENE SIROM – OVO JE NEŠTO IZUZETNO UKUSNO.. PREPORUČUJEM! Sastojci za 2 tegle od 3 kg 1,5 kg sitne babure 1,5 kg mlađeg sira 3 l mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kašike soli plastika za pritiskanje paprike Priprema 1. Baburice oprati i očistiti … Read More
IMAM LJUBAVNICU I SUPRUGA TO ZNA .VOLIM SVOJU SUPRUGUI NE BI JE OSTAVIO NIZASTA NA SVETU... Imam ljubavnicu i supruga to zna .Volim svoju suprugui ne bi je ostavio nizasta na svetu , suprugu lazem kako mi ljubavnica nista ne znaci vec da samo odradim . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Isti… Read More
NEMATE IDEJU ZA RUČAK? Onda morate da probate ovaj izvrsni RECEPT Prokelj je povrće koje je zbog pomalo gorkastog ukusa zapostavljeno u našim domaćinstvima. Ako ga spremite na pravi način može biti zaista božanstveno. Donosimo vam recept za zapečeni prokelj sa slaninicom. Potrebno je: -… Read More
0 komentari:
Objavi komentar