petak, 8. rujna 2017.
OVA TORTA JE ZA MENE JEDNO PRAVO OTKRIČE PA SA VAMA RADO DIJELIM RECEPT
By arsenal at 13:59
No comments
Za kore:
15 belanaca
15 kašika mlevenih oraha
15 kašika šećera
5 kašika brašna
Za fil:
15 žumanaca
250 g šećera
100 g čokolade
250 g margarina
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer mutecći dok se ne istopi.
2. U šam od belanaca dodati mlevene orahe i brašno pa polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje a zatim sipati u njega jednu trećinu pripremljene smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari mešajući dok se ne zgusnu.
2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem da se natopi.
3. U ohla đen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Svaku koru uzdužno preseći 3 puta kako bi se od jedne kore dobile 4 trake. Dakle od tri kore dobićete 12 traka.
2. Prvu traku premazati pripremljenim filom i urolovati pa je staviti na sredinu tacne za tortu. Ostale trake premazivati filom i kružno ih postavljati oko prvog rolata dok se ne utroši materijal.
3. Oblikovanu tortu premazati preostalim filom i dekorisati šlagom od slatke pavlake.
Related Posts:
TIRAMISU BOMBOLONI Sastojci Tijesto 180 ml toplog mlijeka 1 kocka svijezeg kvasca 3 zlice sećera ( kristal) 360 g glatkog brasna 1 zlicica soli 2 jaja 2 zlice maslaca sobne temperature Nadjev 250 ml mlijeka 60 g sećera ( kristal) 1 zlicica i… Read More
Sinoć sam našla ovaj recept i odmah ga jutros isprobala! Dijelim ga s vama jer je odličan. Sastojci 4 jaja 100 ml mlijeka 2 supene kašike brašna 1 čajna kašika soli ulje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema 1. Mikserom umutiti jaja sa mlijekom, brašnom i solju. 2. Otvoriti frižider… Read More
OVAKO UKUSAN GULAŠ DUGO NISAM PROBALA... Sastojci 50 g putera 1 crni luk (100 g) 4 cena bjelog luka 600 g govedjeg mesa (na kocke sjecenog) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 mrkva (70 g) 80 g sitno sjeckanih rajcica 1 kg krompira 1 l vr… Read More
ČUVENA BOSANSKA RAZLJEVUŠA OD TIKVICA: Ručak gotov za 15 minuta Za čuvenu bosansku razljevušu od tikvica nije vam potrebno puno vremena. Ovo ukusno jelo ne zahtjeva ni puno truda, lagano je, jeftino i jednostavno se priprema. Neophodni sastojci za pripremu:1 manja okrugla tikvica (mogu… Read More
UKUSNA PECIVA ZA RUČAK...STALAN SU GOST MOGA STOLA Sastojci 450 gr brašna 250 ml vode 3 kašike putera 3 kašike šećera 1 kašika soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašika ulja 1 kesica kvasca PREMAZ 1 kašika mlijeka 1 jaje susam Način priprem… Read More
0 komentari:
Objavi komentar