petak, 8. rujna 2017.

PAPRIKE BABURE PUNJENE SIROM – OVO JE NEŠTO IZUZETNO UKUSNO.. PREPORUČUJEM!


Sastojci
za 2 tegle od 3 kg
1,5 kg sitne babure
1,5 kg mlađeg sira
3 l mleka



3 kašike soli
plastika za pritiskanje paprike

Priprema
1.
Baburice oprati i očistiti od peteljki i semena.
2.
Sir izdrobiti, najbolje je kad to utadite rukama onako malo drubo, lepše bude nego kad kupite drobljeni.
3.
Neko u sir dodaje začine a ja najviše volim ovako “klot” varijantu.
4.
Dok su vam ruke još u siru napuniti paprike sirom, meni najlakše rukom, onako što bi se reklo domaćinski ovako
5.
Kad ste to obavili, sad možete oprati ruke 🙂 napunite tegle paprikama ređajući ih uspravno, po malo ih sabijajući da bi bolje stajale kad omekšaju od soli i mleka.
6.



Mleko skuvati i posoliti pa kad se malo hladne čisto da nije direktno sa vatre naliti paprike njime
7.
Tako nalivene tegle pokriti gazom i ostaviti nezatvorene na nekom čistom i prohladnom mestu.
8.
Nakon 2 dana paprike naliti sa još malo posoljeneog vrućeg mleka, jer će u međuvremenu one deo upiti, sačekati da se ohladi i zatvoriti tegle.
9.
Čuvati na hladnom mestu jer mleko hoće da se pokvari.
10.
Za jelo su spremne posle mesec dana.
Posluživanje
Ja ih nevolim ljute kao što se obično prave sa somborkom, a volim paprike sa sirom, pa sam posle 2-3 godine eksperimentisanja došla do ovog recepta sa baburama, i to je ujedno i jedan od razloga za klot varijantu, manje su šanse da se pokvari, nego kad se dodaju razni dodatci u sir.

Related Posts:

  • KAŽU: ALBANSKO ČUDO OD KOLAČA Iako ima mnogo “uvezenih” vrsta kolača i slatka, Albanci su ipak, vjerni tradiciji i tradicionalnim jelima. Mnogo je imitacija trileće ali u većini slučajeva, sačuvan je originalni recept … Trileća je neophodno albansko slat… Read More
  • PRHKE ŠTRUDLICE KOJE ĆETE ČESTO PRAVITI Za testo: – 600g brašna – 150g margarina – 100g masti – 1,5 dl mleka – 1 vrhom kašika šećera – 1/2 kvasca – 2 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – malo soli – za premazivanje 2 jaja Za nadev od m… Read More
  • JOŠ JEDAN SPECIJALITET TURSKE KUHINJE KOJI MORATE PROBATI Sastojci Pire: 4 srednja krumpira oko 100ml mlijeka 1 žlica maslaca sol,papar Mesni nadjev: 400g juneceg mesa/mekane snicle 1 velika crvena paprika ili dvije manje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
  • LOKUMI KOJI SE NAJLAKŠE PRAVE...IZVEDBA JE LAKA A UKUS ZA ČISTU DESETKU Sastojci Potrebno je: 250 gr kiselog mlijeka 150 ml mlijeka 20 gr svjezeg kvasca 5 gr sode bikarbone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 komada jaja 1 kafena kasika secera po ukusu soli po potrebi (o… Read More
  • Krompir pita BEZ KORA s mladim sirom Tradicionalna kuhinja je nama uvijek omiljena, to su jednostavni i fini recepti, koji podsjete na djetinjstvo i čarobne mirise iz bakine kuhinje…ovo je starinska pita, brza i bez kora, ima razno-raznih varijacija na temu ist… Read More

0 komentari:

Objavi komentar