nedjelja, 8. siječnja 2017.
ČOKO KOCKE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI NA PRVI ZALOGAJ
By arsenal at 09:22
No comments
Sastojci
kore (x 3)
4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli
100 g šećera
45 g oštrog brašna
20 g škrobnog brašna
20 g ektra tamnog gorkog kakaa
1 žličica praška za pecivo
1 žličica octa
1 žlica ruma
80 ml ulja
vanilija
kreMMMa
500 ml vrhnja za kuhanje (15% m.m.)
500 ml mlijeka
100 ml čokoladnog likera
300 g Milka Noisette
100 g Milka Choco Drink
100 g šećera
200 g škrobnog brašna
50 g maslaca + 2 čepa ruma
2,5 čašice (500 ml) vrhnja za šlag (30% m.m.)
1 paketić želatine
za natopiti biskvite...
200 ml mlijeka
70 ml čokoladnog likera
2 žlice Milka Choco Drink
Priprema
1.
Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojiti 300 ml, ostatak ugrijati zajedno sa vrhnjem, čokoladom, slatkim kakaom i likerom. Miješati dok se sve ne istopi, zatim zakuhati kremu sa škrobnim brašnom i šećerom koje smo razmutili u mlijeku. U vruću kremu umiješati maslac i rum. Prebaciti kremu u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
2.
Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32x34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati, masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još dva takva biskvita...
3.
Istući vrhnje u šlag, mikserom razraditi samu kremu i lagano umiješati vrhnje u nju. Pripremljenu želatinu otopiti i umiksati u kremu (mlaz usmjerite u metlice miksera). Filati biskvite, prethodno ih lagano natopiti toplim preljevom... kolač po želji preliti glazurom ili posipati naribanom čokoladom.
4.
Ostaviti u hladnjaku preko noći, sutradan guštattiiii! :-)
Posluživanje
Kakao kora je iz Bronhi kocaka, volim je jer se fino reže i sooočnaaa je! Već neko vrijeme razmišljam o tim kockama... moj buraz veli da bi mu na kolaču najviše pasala bijela čoko glazura posipana prženim mljevenim lješnjacima. Kaj je VL škola, ha! ;-) Next time... vi probajte, bit će pun pogodak.
Cijeli pladanj je za Meri, pa vi patiteeee!
Related Posts:
LILI-VANILI Svaki dan u mom malom vrtu uberem barem pola kile jagoda, pa kako ih ne možemo sve odjednom svježe pojesti na redu su svi mogući i nemogući kolači s jagodama…. ovo su jagode s kremom od vanilije….ledeni, medeni desert! Sa… Read More
KAKO SE PRAVI SLASTIČARSKA KREMA...NAJBOLJA ZA SVE VRSTE TORTI I KOLAČA Sastojci 500 ml mlijeka 1 mahuna vanilije 4 žumanjka 150 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 g brašna ili gustina za čvrste kreme još: 1 list želatine Priprema 1. Zakuhati mlijeko skupa sa o… Read More
OBLATNE SA JAFFA KEKSOM GOTOVE ZA 15 MINUTA Sastojci 2 kore oblatne 7 kasika mlijeka 200 g secera (moze i u prahu) 250g margarina/maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 g oraha 200 g mljevenog petit keksa 3 kom jaja 100g cokolade za kuvan… Read More
NAJBRŽI KOLAČ SA JAGODAMA A UKUS MU JE ODLIČAN Sastojci 5 bjelanjaka 200 g šećera 1 žličica gusnela 1 žličica octa fila 250 ml vrhnja za šlag (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 70g šećera u prahu 2 Vanilin šećer Dolcela 250 g ABC sira oko 400 g svje… Read More
DOLAZE VAM GOSTI A NEMATE IDEJU ŠTA ZA RUČAK...OVA PITA JE PRAVO REŠENJE Sastojci potrebno za dva rolata 8 listova kora za pite 200 g kremastog sira 200 g kisele pavlake (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g tvrdog, topivog sira 5-6 kašika putera 2-3 kašike kisele vode … Read More
0 komentari:
Objavi komentar