nedjelja, 8. siječnja 2017.
ČOKO KOCKE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI NA PRVI ZALOGAJ
By arsenal at 09:22
No comments
Sastojci
kore (x 3)
4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli
100 g šećera
45 g oštrog brašna
20 g škrobnog brašna
20 g ektra tamnog gorkog kakaa
1 žličica praška za pecivo
1 žličica octa
1 žlica ruma
80 ml ulja
vanilija
kreMMMa
500 ml vrhnja za kuhanje (15% m.m.)
500 ml mlijeka
100 ml čokoladnog likera
300 g Milka Noisette
100 g Milka Choco Drink
100 g šećera
200 g škrobnog brašna
50 g maslaca + 2 čepa ruma
2,5 čašice (500 ml) vrhnja za šlag (30% m.m.)
1 paketić želatine
za natopiti biskvite...
200 ml mlijeka
70 ml čokoladnog likera
2 žlice Milka Choco Drink
Priprema
1.
Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojiti 300 ml, ostatak ugrijati zajedno sa vrhnjem, čokoladom, slatkim kakaom i likerom. Miješati dok se sve ne istopi, zatim zakuhati kremu sa škrobnim brašnom i šećerom koje smo razmutili u mlijeku. U vruću kremu umiješati maslac i rum. Prebaciti kremu u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
2.
Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32x34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati, masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još dva takva biskvita...
3.
Istući vrhnje u šlag, mikserom razraditi samu kremu i lagano umiješati vrhnje u nju. Pripremljenu želatinu otopiti i umiksati u kremu (mlaz usmjerite u metlice miksera). Filati biskvite, prethodno ih lagano natopiti toplim preljevom... kolač po želji preliti glazurom ili posipati naribanom čokoladom.
4.
Ostaviti u hladnjaku preko noći, sutradan guštattiiii! :-)
Posluživanje
Kakao kora je iz Bronhi kocaka, volim je jer se fino reže i sooočnaaa je! Već neko vrijeme razmišljam o tim kockama... moj buraz veli da bi mu na kolaču najviše pasala bijela čoko glazura posipana prženim mljevenim lješnjacima. Kaj je VL škola, ha! ;-) Next time... vi probajte, bit će pun pogodak.
Cijeli pladanj je za Meri, pa vi patiteeee!
Related Posts:
BRZI KOLAČ SA PETIT KEKSOM – GOTOV ZA 15 MINUTA ! Sastojci krema – 1 l mlijeka – 14 dag šećera – 15 dag brašna(pola oštrog,pola gustina) – 6 žutanjaka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 12,5 dag margarina – 1 v.ž ruma(ili par kapi arome ruma) još – o… Read More
NAPRAVITE BUREK SA MESOM NA MALO DRUGAČI NAČIN I IZNENADITE SVOJE UKUĆANE: BUREK KOCKE SASTOJCI 700g mljevene govedine (može i pola teletine pola govedine) 1 glavica crvenog luka 5 jaja, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kiselo vrhnje (veliko pakovanje) 0.5l kisele vode so, biber, vege… Read More
OVA NEVJEROVATNA MJEŠAVINA VRATIĆE U ŽIVOT OŠTEĆENU KOSU. ČAK I OFARBANU! Evo maske, koja će pomoći jačanju oštećene kose. Pogodna je za sve tipove kose, a takođe, pomaže u smanjenju njenog opadanja, šta više ona stimuliše rast kose. Osnovni sastojak ove maske je kvasac, pise uspesnazena.com! Prim… Read More
DORUČAK KOME SE RADUJU I MALI I VELIKI…MOGU SE POSLUŽITI I UZ SLATKO I UZ SLANO Sastojci: 50 ml vode 50 ml mleka 50 ml kisele pavlake 100 ml jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašičica šećera 1 kašičica sirćeta 1 kašičica soli 25 gr svežeg kvasca 1 kesica praška za peciv… Read More
TOPI SE U USTIMA:FANTASTIČNI KOLAČ IZ ITALIJANSKE POSLASTIČARNE “ZUCCOTTO” Sastojci Za testo – 4 jaja – 2 žumanceta – prstohvat soli – 150gr šećera – 40gr putera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 150gr brašna Fil – 200gr čokolade za kuvanje sa većim – procentom kakaoa – 80… Read More
0 komentari:
Objavi komentar