srijeda, 25. siječnja 2017.
JAKO UKUSAN ROLAT KOJI PODSEĆA NA SLADOLED
By arsenal at 15:10
No comments
Sastojci
biskvit
6 jaja
2 kas. vrele vode
150 g secera u prahu
60 g brasna
50 g mljevenih oraha
1 vanilija secer
fil
400 ml mlijeka
1 puding od vanilije
200 g maslaca
150 g secera u prahu
2-3 banane
3-4 kas. cokoladnih mrvica
ukras
2 slag kreme
2 kas. eurokrema
3 kas. mljevenih oraha
Priprema
1.
Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu.
Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer.
2.
U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min.
3.
Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
4.
Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom.
5.
Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Related Posts:
PROVJEREN RECEPT: ZA UKLANJANJE KURJEG OKA I ŽULJEVA POTREBNO VAM JE SAMO OVO.. Vjerovali ili ne, sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster. Priprema Uzmite jedan listić čuvarkuće i skinete mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Zatim listić stavite na kurje oko tako da strana… Read More
KOLAČ SA JAGODAMA.....jako se lako napravi a izuzetno je ukusan i sočan. Sastojci Za biskvit: 3 jaja 100 g šećera 1 žličica naribane limunove korice 75 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka 1 žličica Praška za pecivo Dolcela 3-4 žlice Džema extra jagoda Podravka Za kremu: 200 ml slatkog vrhnja … Read More
DOK NIJE KASNO...POTPUNO PRIRODNI SOK OD ZOVE Zbog izuzetno toplog vremena, zova je ove godine procvetala ranije. Vreme je da pronađete drvo zove koje je udaljeno od zagađenja i da uberete cvetove, pa od njih napravite lekoviti sok ili čaj. Naši preci su decenijama ko… Read More
UDALA SAM SE PROŠLE GODINE, SA 18 GODINA I JUČE SAM SHVATILA DA SAM POGRIJEŠILA... Udala sam se prošle godine, sa 18 godina ijuče sam shvatila da sam pogriješila. Već sam trudna, sedmi mjesec i stomak mi je baš veliki, možda jer nosim blizance, al nebitno… Juče sam išla na pregled kod ginekoliga i to grads… Read More
LJETO PROŠLE GODINE… Nesreća, on, postaje invalid. A ja, voljela sam ga više od svega... LJETO PROŠLE GODINE… Nesreća, on, postaje invalid. A ja, voljela sam ga više od svega i sebe. Bili vjereni, trebali se vjenčati za par mjeseci. Moji roditelji i rodbina saznaju da je 100% invalid, i svi, posebno moja mama po… Read More
0 komentari:
Objavi komentar