ponedjeljak, 30. siječnja 2017.
KRALJICA MEĐU TORTAMA
By arsenal at 14:54
No comments
Sastojci BISKVIT
15 dkg lješnjaka
6 bjelanjaka
6 velikih žlica šećera
6 velikih žlica brašna
KREMA
6 žumanjaka
10 dkg šećera
2 vanil pudinga
2 velike žlice brašna
1 l mlijeka
1 vanil šećer
25 dkg margarina za kreme ili maslac
10 dkg šećera u prahu I JOŠ…
20ak dkg nutele
oko 15 dkg petitebeure keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
1 šlag
Priprema
1. LJEŠNJAKE popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
2. BISKVIT bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera. kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir. na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke. pecite 10ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite. ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.
3. KREMA uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom. batite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom )
4. margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
5. ČOKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta.
6. NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake
7. KEKSE izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 45 komada) i poredajte po nuteli. Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu. Bilo je upita da li staviti svih 25 dkg, ali to nije potrebno.
8. SADA stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak. kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom. ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima.
9. REDOSLJED SLAGANJA:
10. 1.biskvit od bjelanjaka 2.lješnjaci 3.nutela 4.keksi 5.žuta krema 6.čokoladna krema 7.šlag
Related Posts:
NAJBOLJA GIBANICA KOJU SAM PROBALA, NI JEDNA NIJE OVAKO UKUSNA... Dugo sam tražila što jednostavniju gibanicu sa sirom i napokon sam uspjela pronaći recept na jednoj internet stranici koji me zaista oduševio jednostavnom pripremom ali i okusom. Sastojci 500 g tankih kora &nb… Read More
On je otkrio RECEPT ZA KOJIM JE POLUDIO SVIJET: Od velikog stomaka će ostati samo pločice! Reč je o receptu koji je Piter Karvel dobio od slavnog britanskog homeopate, a nije ni čudo što ga je u kratkom vremenskom roku pogledalo skoro dva miliona ljudi, a evo i zašto! Naime, ako niste neki ljubitelj povrća, prirod… Read More
ZA SAMO 20 MINUTA NEODOLJIVO KREMAST ČOKOLADNI KOLAČ! Potrebno: litar mlijeka 50 g maslaca vrećica vanilin šećera 200 g gustina 50g maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 30-ak čokoladnih keksića 300 g šećera 3 žlice meda 5 žlica prah kakaa Post… Read More
PILE PEČENO NA PIVSKOJ BOCI! HVALA TI SEKO ZA OVAJ FENOMENALAN RUČAK!!! SASTOJCI 1 pile 1 pivo u staklenoj boci sol,senf, maslinovo ulje Prilog: krumpir (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 rajčica 1 svježa paprika 1 glavica cvenog luka PRIPREMA 1. Pile operite, posušite … Read More
KIFLICE ZA 10 MINUTA…PRIPREMA SKROZ DRUGAČIJA VIDECETE U RECEPTU ZASTO. Sastojci 750 gr brasna 150 gr putera 3 zlice secera u prahu 2 zlicice soli 1/2 litre mleka 50 gr svezeg kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 jaje i malo soli Ako pravite slatka peciva: 750 gr br… Read More
0 komentari:
Objavi komentar