petak, 6. siječnja 2017.
SLANE PEKARSKE KIFLE...ovaj recept je definitivni najbolji, kako meni tako i ostatku obitelji i prijateljima.
By arsenal at 11:42
No comments
Sastojci
Tijesto
1/2 kg glatkog brasna
1 jaje
1 žlica soli
1 žlica šećera
1 germa (najbolje svježa)
1 mala šalica (1.5 -2 dl) ulja
2.5 dcl mlakog mlijeka (manje ili vise, po potrebi)
Fil
250 g svježi sir (Vindija, zelena kutija)
200 g Pancete Podravka
50-100 g šunke (najbolje domaće)
Za podmazivanje tepsije
1/2 margarina za pecenje
Priprema
1.
Umijesiti glatko tijesto od svih sastojaka, ja ne pazim na redoslijed, prvo sastojke umijesim kuhačom (Slika1 ), a zatim dovršim mikserom Slika2
2.
Tijesto ostaviti 1h da se diže
3.
U medjuvremenu na sitno izrezati pancetu i šunku te umiješati sa sirom Slika
4.
Dignuto tijesto premijesiti, podijeliti na 4 – 5 jufki i ostaviti još 15 minuta da se diže
5.
Svaku jufku razvaljati u krug i izrezati na 8 trokutića Slika3
6.
Pri punjenju svaki trokutić malkoc rukama razvlačiti (istezati tijesto) i smotati u kiflicu Slika4
7.
Tepsiju podmazati sa polovicom rastopljenog margarina, poslagati kiflice, premazati ih jajetom i posipati sezamom
8.
Kiflice peći u prethodno zagrijanoj pećnici na cca 180-200 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok prime lijepu boju
Pogledajte i vrbicinu izvedbu a nedavno ih je i brankarama sa graham brašnom radila
Posluživanje
Što mekše tijesto umijesite to će kiflice biti bolje.
Suha germa mi često uopće ne odreagira, stoga preporučam uvijek koristiti svježu germu.
Relativno malo kiflica se dobije od pola kilograma brašna (32-40 komada) stoga ako imate veću obitelj ili društvo poduplajte smjesu
Ohladjene kiflice možete i zamrznuti, poput svježe ispečenih su nakon odmrzavanja u mikrovalnoj
Od istog tijesta možete i šunku u tijestu praviti
Ako vam se žuri možete ih i bez dizanja tijesta praviti
Related Posts:
KOKOS SALAMA ZA SAMO 10 MINUTA GOTOVA za pripremu je dovoljno oko 7 i pol minuta, pa ga zato još više volim!! Sastojci salama 150 g keksića tipa pettit peure ili sl 150 g kokosa 50 g maslaca 200 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push… Read More
ZA OVAJ RUČAK VAM JE POTREBNO SAMO DOBRA VOLJA I PAR SASTOJAKA IZ KUHINJE Sastojci 50 dag kora za savijače 20-30 dag šunke u listićima(delux...) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 20-30 dag sira gaude(ementalera ,trapista...) oko 80 dag kiseloga vrhnja Priprema 1. Ro… Read More
HRSKAVO PEČENI KROMPIR KAO PRILOG ILI SAMOSTALNO JELO Sastojci 7 velikih krumpira za pečenje 3 češnja češnjaka sitno nasjeckana 150ml maslinovog ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150ml vode 1 žlica origana+ 1 žličica 2 limuna/sok 1žličica gri… Read More
SOČNIJE RAFFAELLO KOCKE OD OVIH NE POSTOJE, A GOTOVE SU ZA SAMO POLA SATA..PREPORUČUJEM DA IH ISPROBATE SASTOJCI biskvit 5 jaja 20 dag šećera 1 vanilin šećer 125 ml vode 125 ml ulja 25 dag brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 prašak za pecivo 2 v.ž kakao preljev 2 dcl mlijeka s šećerom krema 500 … Read More
JEDNOSTAVAN DORUČAK ZA PAR MINUTA GOTOV Sastojci 1 kg brašnastog krumpira 50 g maslaca 150 g griza 100 g brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 jaje 1 žlica soli mrvice za valjanje Priprema 1. Skuhati krumpir kao za pire. Propasirati ga,… Read More
0 komentari:
Objavi komentar