subota, 4. veljače 2017.
MOJ OMILJENI BRZI KOLAČ! Idealan za nenajavljene goste,
By arsenal at 07:50
No comments
Sastojci
Tijesto:
250 ml vode
100 g maslaca
1 žlica šećera
1 vanilin šećer
150 g brašna
2 prstohvata soli
3 jaja
ulje za prženje
Posip:
šećer u prahu
cimet
Umak:
200 g čokolade za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
100 ml mlijeka
50 g šećera
par kapi ekstrakta vanilije
Priprema
1.
U posudu stavite vodu, maslac, šećer i vanilin šećer i kad uzavre, neka kuha dok se maslac ne otopi.
Maknite sa vatre, pa umiješajte brašno pomiješano sa solju, SVE ODJEDNOM, ne malo po malo. Energično miješajte drvenom žlicom dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
Prohladite 2-3 minute stalno miješajući da se po vrhu ne uhvati korica.
2.
U toplo tijesto dodajite 1 po 1 jaje. Svako jaje dobro umiješajte i kad se potpuno upije u tijesto, dodajte sljedeće. Tijesto će na kraju biti glatko i gusto. Pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
3.
Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu sa mlaznicom (štrcaljkom) promjera 1-2 cm, po želji.
Prvi način:
Istiskujte tijesto direktno u duboko, zagrijano, ali ne pregrijano ulje, 10 cm dužine…prerežite ga oštrim nožićem ili škarama, ili jednostavno otkinite prstima.
Pržite ne više od 3-4 trakice odjednom dok ne budu zlatno smeđe boje i hrskave, brzo su gotove, max. 1 minutu.
Šupljikavom žlicom vadite na papirnati ručnik.
Pospite posipom i po želji poslužite uz umak od čokolade.
4.
Drugi način:
Na papir za pečenje istisnite trakice, posprejajte uljem ili pažljivo premažite silikonskim kistom i pecite u pećnici na 200″C, 20 minuta.
5.
Posip:
– šećer u prahu ili
– šećer u prahu pomiješan sa malo cimeta
Umak:
Stavite sve sastojke za umak u posudu i topite na laganoj vatri povremeno miješajući dok ne dobijete gladak, sjajan umak.
Related Posts:
PRESPAVAO SAM KOD DJEVOJKE A UJUTO SAM DOŽIVIO ŠOK Prespavao sam kod cure. I ujutro spremamo se mi, oblačimo i to. Par minuta nakon toga kreće ona prema kuhinji i ja za njom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); I ujednom upita ona mene “Jesi gladan?”,… Read More
Fantastičan kolač od svega 5 sastojaka: ČOKOLADNA FANTAZIJA SASTOJCI BEZE KORE • 7 bjelanjaka • 250 g šećera • 1 žlica jabučnog octa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KREMA • 500 ml slatkog vrhnja • 300 g čokolade za kuhanje PRIPREMA Za beze kore bjelanjke is… Read More
ODLIČAN RECEPT...HURMAŠICE NA BRZINU Sastojci: 3 jaja 3 male šoljice šećera 3 male šoljice ulja 12 šoljica brašna (ako je tijesto mekše još malo brašna dodajte) prašak za pecivo Sastojci za agdu: 9 šoljica šećera 8 šoljica vode Priprema hurmašica: Jaj… Read More
OBLATNE SA BANANICAMA ZA 10 MINUTA….NAJLJEPŠI RECEPT KOJI JE NAPISAN ZA OBLATNE Sastojci: 2 lista oblande 8 krem bananica Fil 500 g šećera 200 ml vode 250 g margarina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 g čokolade 250 g mlevenog keksa 250 g mlevenih oraha Priprema: 1. U šerpu … Read More
ORGINALAN RECEPT ZA BEČKU ŠNICLU...KORAK PO KORAK SVE OBJAŠNJENO Pohovano meso je veoma zastupljeno na našim jelovnicima, a delikates među tako pripremljenim ukusnim odrescima, svakako je bečka šnicla. Za vas smo pronašli originalni recept, po kom se priprema ovaj gurmanski obrok. Metod… Read More
0 komentari:
Objavi komentar