nedjelja, 19. veljače 2017.
SUPER KREMPITE – JEDNOSTAVNO BRZO I FINO ZA ČAS POSLA GOTOVO !
By arsenal at 12:03
No comments
Recept sam dobila od seke, predobar je, krema je odmah čvrsta, a brže su gotove nego bilo koji kolač sa kremom E da još jedna mala napomena – nisu preslatke, a kad ih probaju vole ih i oni koji ne jedu kolače!!!!
Sastojci
– 1 paket listanog tijesta (za dvije kore)
– 2 litre mlijeka 2,8 mm
– 0,5 litre vode
– 6 jaja
– 6 velikih žlica glatkog brašna
– 1 gustin (20 dag)
– 3 vanilin šećera
– 25 dag šećera
– 7 dl slatkog vrhnja
– 2 kremfixa
– šećer u prahu
Priprema
Lisnato tijesto razvaljati pa ispeći na okrenutoj tepsiji. Prije pečenja, tijesto malo izbosti vilicom.
Moj način kuhanja krempita:
Staviti u veliku posudu ovim redom: vodu, mlijeko, žutanjke, vanilin šećer, 20 dag šećera, brašno i gustin. Naravno kako koji sastojak dodate tako malo promiješajte mutilicom. Sad povremeno promiješajte sastojke, a kad primjetite da je već dosta zagrijano, počinje se pomalo na dnu zgrušavati, miješajte energičnije neprekidno dok ne zakuha. Kad je krema zakuhala, opet ju možete laganije miješati još desetak minuta jer sad više neće zagoriti niti se napraviti grudvice.
Maknuti kremu sa štednjaka. Umutiti bjelanjke i 5 dag šećera u čvrsti snijeg pa ga umiješati u toplu kremu. Ovaj je postupak osim samog sastava krempite jako bitan jer se šlag ne smije razvodniti nego trebaju ostati male rupice. Ja to lagano miješanje izvedem tako da mutilicom dio snijega potisnem u kremu pa polukružno mutilicu podignem na drugom djelu posude natrag i preostalu kremu sa mutilice energično tresnem u zdjelu i tako sve dok ne potrošim snijeg. Ne znam koliko sam jasno opisala, ali vjerujem da većina radi ovakve kreme pa će svatko primjeniti svoj sistem.
Gotovu kremu izliti na koru koju smo stavili u najširi duboki pleh te pustiti da se ohladi. Umutiti slatko vrhnje, dodati 1-2 kremfixa. Ohlađenu kremu po vrhu viljuškom lagano ogrebati da postane hrapava kako se kasnije nebi odvajao šlag od kreme :), namazati šlagom i poravnati ga.
Na kraju, drugu koru odrezati na kvadratiće kako bi nam bilo lakše rezati krempite i složiti ih na šlag, staviti još pola sata u hladnjak pa rezati krempite, posuti šećerom u prahu i papati
Tepsija 32×36 cm
Naravno kremu možete skuhati i po onom sistemu da se svi sastojci pomiješaju u pola litre vode pa dodaju u kuhano mlijeko i kuhaju dok se zgusne..
Ja naravno volim kad imam manje suđa za prati pa sve kuham odjednom hi hi
Related Posts:
JOGURT SALATA...FINA I DEKORATIVNA NEKA ULJEPŠA VAŠU PRAZNIČNU TRPEZU Sastojci Za osnova 1/2 l. jogurt 40 gr. zelatin malo soli 3 supene zlice majonez (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); za nadjev malo sargarepe seckane ili naribane malo suvomesnati proizvod - najbolje pi… Read More
NAJBOLJI NAČIN DA IZGUBITE SALO NA STOMAKU I ZADNJICI Jedno od najčešćih područja gdje se kile i masne naslage nakupljaju je područje trbuha, a što je najgore kasnije se najteže riješiti upravo tog sala! Muškarci i žene naslage masnoće nakupljaju na drugačiji način. Muškarcim… Read More
BOMBICE OD POMORANDŽE GOTOVE DOK TREPNEŠ Sastojci: 200 g mlevenog keksa 1 dl soka od pomorandže 1 kašika džema od pomorandže ili kajsija 1 kašika meda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 vanil-šećer 2 štangle čokolade narendana kora od 1 p… Read More
RUČAK KOJI ŠTEDI KUĆNI BUDŽET...ZATO ŠTO VAM JE POTREBNO SAMO 3 SASTOJKA Sastojci 500 gr pileceg filea 1 kesica krem supe od pecuraka/ gljiva/ 200 ml pavlake/ vrhnja/ za kuvanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema 1. Pileci file iseci u tanke snicle koje n… Read More
MOJ SAVRŠEN KOLAČ SAMO SLAŽI I MAŽI I SAVRŠEN KOLAČ JE PRED VAMA... Pošto su kod mene svi čokoljupci, znala sam da mora bit nešto čokoladno. I tako je izbor pao na jednu već isprobanu kremu. Kombinacija odlična! Sastojci 1 pakiranje rozen kora KREMA 7,5 dcl mlijeka (adsbygoogle = windo… Read More
0 komentari:
Objavi komentar