utorak, 30. svibnja 2017.

NUTELLA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA


Sastojci  
600 g nutella
200 g ekspandirani pirinač


3 l sladoleda od vanile

Priprema
1.
Ako možete prvo napravite sladoled nekoliko dana ranije po ovom receptu a ako nećete da pravite sladoled, onda ga kupite. Ja sam prvo napravila sladoled.
2.
Okrugli kalup sa pomerajućim stranicama, prečnika 25cm ili sličnih veličina a možete ako hoćete da koristite i četvrtasti kalup, izbor je vaš,staviti u zamrzivač zajedno sa velikom zdelom za mućenje.
3.
U dublju šerpu staviti nutelu i ekspandirani pirinač i na tihoj temperaturi sve zajedno izmešati da se nutela sjedini sa pirinčem.
Uzeti veći plah,prekriti sa papirom za pečenje i  sipati smesu od nutele. Poravnjati sa spatulom i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne, ali da se ne zamrzne.
4.
Sladoled izvaditi iz zamrzivača i ostaviti u frižider da omekne, da može da se meša, ali ne sme da se otopi.
Posle 35 do 40 minutaizvaditi smesu od nutele i nožem i viljuškom iseći na sitne zalogajčiće, ako je potrebno vratiti u zamrzivač dok sladoled ne omekša.
5.


Kad je sladoled omekšao, izvaditi smesu od nutele, veliku zdelu i kalup iz zamrzivača.
Staviti omekšali sladoled u veliku zdelu, koju ste izvadili iz zamrzivača, dodati 3/4 smese od nutele, ostatak vratiti u zamrzivač dok ne napravite tortu, to vam je potrebno da stavite po vrhu torte, i sve dobro sjediniti sa omekšalim sladoledom.
6.
Tako pripremljenu smesu sipati u ohlađeni kalup ( sipati sa spatulom ili velikom kašikom i svaki put dobro izravnjati i pritisnuti malo više da izbegnete da imate "džepove" od vazduha.
7.
Kad ste završili sa smesom od sladoleda,izvaditi komadiće nutele iz zamrzivača, posuti svuda po vrhu.
Zaviti celu tortu i kalup u providnu foliju i vratiti nazad u zamrzivač, najmanje 4 do 6 sati, ili najbolje,preko noći da se potpuno zamrzne.
8.
Izvaditi tortu pola sata pre služenja i ostaviti u frižider. ( tortu ne morate vaditi ranije i stavljati u frižider, možete je direktno iz zamrzivača seći, samo dobro zagrejte nož vrelom vodom, i posle svakog reza, ponovo zagrejati pod mlazom tople vode i obrisati nož pre sečenja )
Skinuiti stranice sa kalupa, staviti na tacnu za torte.
Zagrejati nož pod mlazom tople vode i seći tortu na šnite i poslužiti odmah.

Related Posts:

  • STARINSKA FINA TORTA Sastojci:  7 belanaca, 7 kašika šećera, 7 kašika brašna, 7 kašika ulja, 1 prašak za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fil: 6 dl mleka, 7 žumanaca, 7 kašika šećera, 5 kašika gustina, 2 va… Read More
  • IZRADA TIJESTA ZA PITU SAVIJAČU SVE DETALJNO OBJAŠNJENO Sastojci TIJESTO oko 1 kg glatkog brašna 4 žlice ula suncokret (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); po potrebi vode prstohvat soli Priprema 1. Za početak brašno mora biti obavezno glatko, suho i sobne … Read More
  • TAKO LAGANA I FINA DA JE GREHOTA A DA SE NE PROBA Sastojci 10 jaja 14 velikih žlica šećera 5 velikih žlica brašna 20 dkg mljevenih badema 20 dkg šećera u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 dcl mlijeka 2 vrećice pudinga od slatkog vrhnja 25 dkg … Read More
  • SVAKODNEVNI KOLAČ OD OBIČNIH SASTOJAKA Sastojci : Testo : 4 jajeta 300 gr. šećera  - možda Vam se čini da je previše, ali kada se sve na kraju sve stopi, kolač nije problematično sladak. Svejedno, mislim da bi kora i sa 200 gr. šećera mogla lepo da se ispe… Read More
  • RUSKA ŠARLOTKA OD JABUKA: NAJBOLJI KOLAČ SA JABUKAMA KOJI SE TOPI U USTIMA! Sastojci – 5-6 većih jabuka – 3 jaja – 200g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 125 g brašna – cimet – šećer u prahu – 1 vanilin šećer Priprema Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okru… Read More

0 komentari:

Objavi komentar