ponedjeljak, 27. veljače 2017.
ZA MENE JE OVAJ KOLAČ PRAVO OTKRIĆE...U MNOŠTVU DRUGIH NAJBOLJI
By arsenal at 05:01
No comments
Sastojci
BISKVIT
6 bjelanjaka
250 g šećera
3 žlice brašna ( pola ostro , pola meko)
1 žlica tamnog kakaa
1 prašak za pecivo
1 žlica krušnih mrvica
200g mljevenih oraha
KREMA
1,200 l mlijeka
12 vrhom punih žlica oštrog brašna
250 g šećera
200 g maslaca ili margarina
4 vanil šećera
1 Rum šećer Dolcela
200g tamne čokolade
200g bijele čokolade
400 ml slatkog vrhnja
+ 250g pettit keksa
GLAZURA
150g tamne čokolade
50g maslaca ili margarina
50ml mlijeka
5 -7 žlica slatkog vrhnja
Priprema
1.
BISKVIT
Bjelanjek cvrsto istuci s prstohvatom soli, dodati secer i miksati jos bar 6-7 min, dodati sve ostale sastojke ili ih
umjesati kuhacom ili mikserom par sekundi na najmanjoj brzini.
Tepsija velicine 38x30 peci na 180 stupnjeva 20 ak min.
2.
KREMA
Zakuhati mlijeko oko 1 l dodati mu u preostalih 200 ml izmjesane zumanjke , secer, brasno. Staviti na hladjenje prekriveno prijanjajucom folijom ali po povrsini kreme, ne po rubovima posude. Izraditi maslac ili margarin s vanil secerom i rum secerom i dodati ohladnjenu kremu i dobro izmiksati mikserom. Podijeliti na dva jednaka dijela vaganjem.
Rastopiti obje vrste cokolade. U jednu dodati bijellu cokoladu a u drugu tamnu cokoladu. Umjesto cokolade mozete staviti i bijelu i tamnu linoladu ili nutellu. Da krema koja je sama po sebi tesk bude prozracnija i laganija ja dodam izradjeno slatko vrhnje cca400 ml znaci u svaku kremu 200 ml izradjenog slatkog vrhnja.
3.
BISKVIT+ ZUTA KREMA+PETTIT KEKSI+TAMNA KREMA+GLAZURA
U frizider preko noci. Dooobro ohladiti i rezati tankim nozem ili skalpelom. Nakon svakog reza ostricu obvezno obrisati
Related Posts:
PITA SA GRIZOM KOJOJ JE TEŠKO ODOLJETI Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 lista kora za pitu 1 l mlijeka 2 dl ulja komadić putera 375 g pšeničnog griza 4 jajeta 500 g kisele pavlake 4 kašike šećera PRELIV:800 g šećera 600 ml vo… Read More
OVO MJESTO U BIH JE JEDINO NA SVIJETU U KOM NIKAD NIJE BILO RATA: Niko se nikad nije čak ni POSVAĐAO U Baljvinama ne znaju šta znači “zavadi pa vladaj”, a iako deluje kao priča o “iza sedam mora i iza sedam gora”, ovo je priča o bosanskohercegovačkom selu koje ne bi trebalo skidati sa naslovnih Malo mesto nadomak Mrkonjić G… Read More
SA 12 GODINA SVAKU NOĆ SAM KASNIO SA TRENINGA KUĆI... KEVA SE Sa 12 godina svaku noć sam kasnio sa treninga kući. Keva se zabrinula dje sam šta radim toliko vremena i odlučila da me prati. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A u kraju se otvorio striptiz klub… Read More
10 MINUTA + 4 SASTOJKA JEDNAKO JE SAVRŠEN SLADOLED Sastojci 500 ml vrhnja za kuhanje 70 gr šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 žumanca 1 štapić vanilije Način pripreme Vrhnje za kuhanje naspite u šerpu i stavite da se lagano kuha. Kada provri… Read More
(FOTO+VIDEO) ŠARE ZVEZDANOG SVEMIRA: Nova tehnika farbanja jaja za Uskrs Najzanimljivije su ideje namenjene najmlađima, a mustru za šaranje jaja pod nazivom "Galaksija" preporučujemo isključivo za igru i jaja koja nećete jesti Zbirka veselih motiva za uskršnje praznike dopunjava se iz generacij… Read More
0 komentari:
Objavi komentar