utorak, 7. ožujka 2017.
MESO KAO ISPOD PEKE (A IZ PEĆNICE!) JUČER SAM PROBALA TO IZVESTI I KOD KUĆE, U PEĆNICI. IZVRSNO JE!
By arsenal at 00:00
No comments
SASTOJCI
1 kg. mesa po želji (u ovom slučaju svinjski kotleti)
nekoliko velikih krompira
1 velika kapula
2 veće mrkve
4 režnja češnjaka
malo ulja
1 dl. bijelog vina
i još soli, papra i vegete
desetak listova svježeg bijelog kupusa
PRIPREMA
1.
Meso špikovati češnjakom, politi uljem i utrljati začine.
2.
Krompir oguliti i izrezati uzdužno, nauljiti, začiniti i staviti na dno nauljene škrovade (najbolje “kikiriki” škrovada s poklopcem). Očišćenu mrkvu isjeći na krupnije komade, kapulu prepoloviti, pa i njih “ušuškati” u krompir.
3.
Na krompir staviti meso
4.
Zaliti vinom.
5.
Sve prekriti u dva reda listovima kupusa
6.
Poklopiti (ako nemate poklopac dobro zatvorite s nekoliko slojeva alu-folije) i peći na 220°C oko 2 sata.
7.
Zatim izvaditi iz pećnice i odstraniti gornji sloj pocrnjelih listova kupusa koji su “dehidrirali”, i svoju tekućinu “poklonili” mesu i povrću koje ostaje super sočno!
8.
Donji listovi su savršeno ispečeni i izuzetno ukusni!
Posluživanje
Poslužiti uz salatu po želji i crni kruh (najbolje ispod peke)
Related Posts:
SLANO PECIVO ZA BRZ I JEDNOSTAVAN DORUČAK Ovo djeca posebno vole napravite i obradujte vaše klince i klinceze Sastojci za tijesto 150 g butera 200 g tvrdog sira (gauda i sl.) 1/2 čaše (od 180 g) pavlake 1 kom žumance 1/2 kašičice soli 1 kašičica slatke mljevene p… Read More
OVO ĆE DA PADNE JEDNO JUTRO ZA DORUČAK UH KAKO SAMO DOBRO IZGLEDA Sastojci za tijesto 250 g brašna 125 g maslaca 6 kašika hladne vode 1 kašikica soli za fil (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 kom jaja 200 g šunke 150 g tvrdog sira 150 feta sira 1 dl vrhnja za kuvanj… Read More
JEDNOSTAVNO MORATE JE PROBATI,SVI KOJI SU PROBALI TRAŽILI SU RECEPT SASTOJCI 3 jaja 3 kašike šećera 2 belanca 1 kašika šećera 3 kašike brašna 1 kašika kakaa 1 prašak za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 kašike mljevenih oraha 2 kašike mleka 5 kašike rum Za k… Read More
PILEĆI BATACI U BEŠAMEL SOSU.. PRSTE DA POLIŽE Sastojci: nekoliko čenova belog luka, protisnutih kroz presu 5 kašika senfa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 450ml kisele pavlake 1kg pilećih bataka i karabataka 1 kašika ulja Priprema: 1. U posudi… Read More
UKUSNA VARIJENTA ZA UKUSAN RUČAK....PILETINA U SATARAŠ SOSU Sastojci oko 500 gr pilećih fileta 4 paprike 3 paradajza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 glavice luka začini so,biber,vegeta Priprema 1. Filete isjeći na kockice,pa staviti na zagrijano ma… Read More
0 komentari:
Objavi komentar