srijeda, 8. ožujka 2017.
ODLIČNA PITA ...JEDNA OD NAJBOLJI ZA KOJU JE NAPISAN RECEPT
By arsenal at 06:40
No comments
SASTOJCI
Za testo
600 g brašna
1 jaje
2-3 dl mlake vode
1 kašika ulja
2 kašičice soli
Za fil
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
ulje
so
biber
slaka paprika
Preliv
1 čaša jogurta
1 čaša kisele pavlake
2-3 čena belog luka
Još
100 g margarina
3 kašike ulja
PRIPREMA
U vanglicu sipajte brašno, so, ulje, jaje i postepeno dodajite mlaku vodu i mesite testo rukom. Zamesite mekše testo. Istresite na radnu površinu i premažite gornju stranu sa malo ulja. Pokrijte krpom i ostavite da stoji pola sata.
U tiganj sipajte malo ulja i kada se ugreje sipajte sitno seckan crni luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte mleveno meso i dinstajte desetak minuta. Začinite po ukusu i ostavite da se ohladi.
Testo podelite na 15 loptica, oblikujte i svaku rasklagijajte u veličinu plitkog tanjira. Otopite margarin i ulje. Premažite 4 jufke, redjajući jednu na drugu, zatim stavite petu, ali nju ne premazujete. Tako ponovite još dva puta, dobijćete 3 gomile po 5 jufki. Ostavite da stoji pola sata.
Jednu gomilu rasklagijajte sto tanje i podelite na 15 kvadrata. Na svaki kvadrat stavite po kašiku fila i presavijte dijagonalno, sa obe strane, tako da ćete dobiti oblik paketića.
Otopljenim margarinom i uljem premažite pleh ili tepsiju, i ređajte savijene mantije s’ tim što ćete preklop okrenuti dole. Isto uradite i sa preostale dve gomile. Savijene i složene mantije premažite ostatkom otopljenog margarina i ulja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta zatim smanjite na 180 stepeni i pecite još 15 minuta.
Pomešajte jogurt i pavlaku, dodajte izgnječen beli luk (ja ga nisam stavljala). Prelijte pečene mantije i ostavit desetak minuta u toploj rerni da upiju preliv.
Related Posts:
“BRZA GIBANICA”: OD 3 SASTOJKA – VEOMA BRZA, JEDNOSTAVNA I VRLO JEFTINA… SASTOJCI: 1/2 kg kora za pitu 6 jaja 1 litra jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašika soli malo ulja za podmazivanje tepsije Za tepsiju prečnika oko 30 cm. PRIPREMA: Umutite jaja mikserom … Read More
KOLAČ KOJI VJEROVATNO NISTE PROBALI NAPRAVITI A TREBALI BI Sastojci – 250g brasna – 75 g secera u prahu – 150 g putera – 1 prasak za pecivo – 50 g sitnog griza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 3 jaja – 1 vanilin secer Agda – 500 g secera – 500 ml vode – … Read More
Recept za JEDNOSTAVAN kolač koji je oduševio mnoge – NEMA PEČENJA NI KUHANJA! Sastojci – 400 g petite beurre keksa, – 300 g jaffa keksa, – 0,5 l jogurta, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 200 ml kiselog vrhnja, – 8 žlica šećera, – 1 vanili secer, – 0,5 l slatkog vrhnja za šl… Read More
PITA KOJU MOŽETE KORISTITI KAO GLANO JELO ILI PREDJELA IZBOR JE VAŠ Sastojci 500 g kora za pitu 600-700 g praziluka 600-700 g karfiola (cvetače) 230 g šampinjona, može i više 3 kom jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250 ml kisele pavlake (vrhnja) 250 ml mleka 50-10… Read More
DORUČAK OD SAMO 3 SASTOJKA....ROLAT SA ŠUNKOM KOGA BAŠ SVI VOLE Sastojci 1 paket lisnatog tijesta (490 g) 200 g krem sira(ja koristim Philadelphia) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300 g sunke izrezane na tanke snite(ja koristim sjeceni smoked turkey breast) Pr… Read More
0 komentari:
Objavi komentar