srijeda, 8. ožujka 2017.
ODLIČNA PITA ...JEDNA OD NAJBOLJI ZA KOJU JE NAPISAN RECEPT
By arsenal at 06:40
No comments
SASTOJCI
Za testo
600 g brašna
1 jaje
2-3 dl mlake vode
1 kašika ulja
2 kašičice soli
Za fil
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
ulje
so
biber
slaka paprika
Preliv
1 čaša jogurta
1 čaša kisele pavlake
2-3 čena belog luka
Još
100 g margarina
3 kašike ulja
PRIPREMA
U vanglicu sipajte brašno, so, ulje, jaje i postepeno dodajite mlaku vodu i mesite testo rukom. Zamesite mekše testo. Istresite na radnu površinu i premažite gornju stranu sa malo ulja. Pokrijte krpom i ostavite da stoji pola sata.
U tiganj sipajte malo ulja i kada se ugreje sipajte sitno seckan crni luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte mleveno meso i dinstajte desetak minuta. Začinite po ukusu i ostavite da se ohladi.
Testo podelite na 15 loptica, oblikujte i svaku rasklagijajte u veličinu plitkog tanjira. Otopite margarin i ulje. Premažite 4 jufke, redjajući jednu na drugu, zatim stavite petu, ali nju ne premazujete. Tako ponovite još dva puta, dobijćete 3 gomile po 5 jufki. Ostavite da stoji pola sata.
Jednu gomilu rasklagijajte sto tanje i podelite na 15 kvadrata. Na svaki kvadrat stavite po kašiku fila i presavijte dijagonalno, sa obe strane, tako da ćete dobiti oblik paketića.
Otopljenim margarinom i uljem premažite pleh ili tepsiju, i ređajte savijene mantije s’ tim što ćete preklop okrenuti dole. Isto uradite i sa preostale dve gomile. Savijene i složene mantije premažite ostatkom otopljenog margarina i ulja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta zatim smanjite na 180 stepeni i pecite još 15 minuta.
Pomešajte jogurt i pavlaku, dodajte izgnječen beli luk (ja ga nisam stavljala). Prelijte pečene mantije i ostavit desetak minuta u toploj rerni da upiju preliv.
Related Posts:
TIJESTO ZA PALAČINKE..... SVE PO 4 !!!! OVE PALAČINKE BUDU FINO MEKE I NISU NI MALO MASNE NI GUMENE KADA SE ZARGIZU.FILUJTE IH PO ŽELJI..... SASTOJCI tijesto za palačinke 4 jaja 400 gr. brašna 4 dcl. mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 dcl. kisele-mineralne vode 4 kašike ulja malo soli 1 kesica vanilin šećera PRIPREMA jaja žicom-… Read More
Zabranjena ljubav muslimana i Srpkinje: Mustafa i Sofija su u braku 60 godina i prkose mržnji na Balkanu (VIDEO Sofija je kao devojka 1953. godine iz Vojvodine prvi put došla u Tuzlu u poseti svojim prijateljicama. To joj je bilo prvo samostalno putovanje, bez porodice. U ovom gradu je igrom slučaja ostala i zaposlila se, a u njemu je… Read More
PRAVI CHEESECAKE (CIZ KEJK) SA JAGODAMAA PO KUMINOM RECEPTU Sastojci 300 gr Plazma keksa 5 kašika mleka 180 gr maslaca ili margarina Beli fil 1 kom Ella sira (450 gr) 1 krem fix 1 vanilin šećer 50 ml. vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 želatin (10 gr.) 5… Read More
NAJBOLJE OD SVIH: LEDENE GRIZ KOCKE Kolač koji svojom finoćom ukusa čini da vaše nepce uživa. Posebno je primamljv za djecu a vole ga i odrasli. Lagan za izradu i ne zahtjeva posebne kulinarske vještine Sastojci Za tijesto je potrebno: 7 komada bjelanjaka 5… Read More
ŠNICLE MOJE MAME...KOJU GOD VRSTU MESA UZMETE OVE ŠNICLE SU ODLIČNE Potrebno: 6 odrezaka svinjskog karea (može i pileće ili pureće bijelo) 2 dl bijelog vina 2 dl vode sol, vegeta, papar šaka peršinovg lišća 1 češanj češnjaka krušne mrvice šalica brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogl… Read More
0 komentari:
Objavi komentar