nedjelja, 9. travnja 2017.
DOMAĆI SLADOLED OD JAGODA...SAMO 4 SASTOJKA
By arsenal at 12:33
No comments
Sastojci
2 case/od 200ml/ jogurta
2 case jagode/prethodno prenocene u seceru/
1 casa secera
malo/oko 1/2case/ mljeka
Priprema
1.
Jagode ocedite od soka/sveze ocistene jagode treba da prenoce u seceru-otprilike onoliko secera koliko bi se prekrili/ i stavite u duboki sud pa dodajte secer i izmiksajte.U dobivenu smjesu dodajte jogurt i jos malo miksajte.
2.
Smjesu sipajte u sud u kome ce sladoled da se zamrzne.Ostavite 2-3 casa pa izmiksajte smesu kako bi se razbili kristali od mraza.Ostavite u zamrzivac jos 2-3 sata pa ponovite postuak i opet ostavite 2-3 sata. Ohladzeni sladoled/moze da bude malo vise smrznit ali moze da se isece sa nozem na manje komade/opet izmiksajte ali sada dodajte i po malo i mljeka/ono oko 1/2case/.Ostavite u zamrzivac da se stegne.
3.
Gotovi sladoled mozete sluziti sa preljivom od jagoda ili sa kombinacijom od druge ukuse sladoleda sa ribanom cokoladom ili samo sa preljivom od cokolade.
Posluživanje
Ovo je ukusan i veoma osvezavajuci desert ,a moze da se sluzi ne zamrznut vec samo malo vise rashladzen kao milk-seik/onda treba malo vice mljeka oko 1 i 1/2 casa/ ili kao ovosan jogurt
Related Posts:
PRIJE 5 GODINA NA ODMORU U CRNOJ GORI, DEČKO MI ŠALJE PORUKU DA ŽELI DA RASKINE… Prije 5 godine, na odmoru u CG, dečko mi šalje poruku da želi da raskine. Ja onako u bedaku, sva slomljena jer sam ga baš voljela, krenem u šetnju i siđem na neku stenu i plačem kao kišna godina. Prilazi neki momak i kaže:… Read More
AKO BUDETE RADILI OVO VAŠ PARADAJZ ĆE BITI OGROMAN,SOČAN I CRVEN!! KADA SADITE PARADAJZ VEOMA JE BITNO DA PRATITE NEKE STVARI!! Ukoliko u svojoj bašti imate paradajz ovaj tekst će vam pomoći da on bude crveniji, sočniji i veći. Važno je da znate da li neka vrsta paradajza treba da bude na… Read More
EVO ZAŠTO IMATE NAPUHAN STOMAK I KAKO DA SE RIJEŠITE NADUTOSTI I SMRŠATE PREKO NOĆI! Vjerovatno samo nekoliko vas je svjesno prisustva bakterije koja znatno šteti vašem zdravlju i uzrokuje ozbiljne komplikacije sa crijeva. Doista, ovo je asimptomatska bakterija crijeva koja se teško dijagnosticira bez prigod… Read More
Biskvit za tortu (nepogrešiv) ;) …. Kad radim biskvit za torte, baš uvijek ga radim po ovom receptu. Meni je zbilja nepogrešiv i ne radim nikve druge biskvite jer mi je ovaj pun pogodak, uvijek uspije. Ne stvori se ”kupola” pri pečenju, mekan, savršen… Sastojci 8 jaja, na svako jaje ide 3 dkg šećera, znači za 8 jaja, 24 dkg 11 punih žlica brašna 1 prašak za pecivo 1-2 vanilij šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); maalo manje od 1 dcl mlijeka 0,… Read More
KOLAČ SVE PO 2. (SUPER OKUS I BRZO SE NAPRAVI). Postoje mnoga jela-dosjetke, posebice u slatkoj kuhinji, gdje su vrlo važni omjeri. Kako se ne bi sve moralo vagati, obično se doskoči zanimljivim “mjerama”. Sastojci 2 jaja 200 g šećera 200 ml ulja 200 ml mlijeka 200 g m… Read More
0 komentari:
Objavi komentar