ponedjeljak, 3. travnja 2017.
KOLAČ BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA SVETSKI HIT...BAŠ, BAŠ DOBAR DESERT! (RECEPT)
Sastojci:
– 4 jaja
– 2 pomorandže
– 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa
– pola kašičice sode bikarbon
Za fil:
– 100 grama crne čokolade
– 200 ml neutralne pavlake za kuvanje.
Priprema:
Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.
Izvor: stil.kurir.rs
Pročitala sam nekoliko puta, ali nešto mi fali u svemu tome, podloga je presuha...Fila ju ne ovlaži...Teško se mixa u blenderu jer naranče su nedovoljno vlažne...sigurno bi trebalo jaja prvo staviti u blender , a onda dodavati komad po komad naranče,pa onda dodavati u posebno izmiješane orašaste plodove sa sbb...stavila sam peći u namazanu tepsiju na 200', 20min...pečeno prelila filom 100gr čok.za kuhanje i 200gr vrhnja ...možda kora malo otpusti?
OdgovoriIzbriši