subota, 15. travnja 2017.

KROFNE na kojima bi vam i pekari pozavidjeli!


Sastojci
400 ml mlakog mlijeka
1 sviježeg kvasca (može i suhi)
1 žlica kristal šećera
2 jaja
50 ml ulja
700 g glatkoga brašna


1 žličica soli
1 l ulja (za prženje)
50 g šećera u prahu (za posipanje)
Po želji:
Lino lade nougat/marmelada/pekmez

Priprema
1.
U jednoj zdijeli u mlijeko umutiti sviježi kvasac i šećer.
Dodati polovicu brašna i sjediniti u glatku smijesu. U maloj zdijelici razmutiti jaja i sol te dodati u smijesu. Takođe nasuti i ulje i opet sve lijepo sjediniti te potom dodati i drugu polovicu brašna pa sve zajedno umijesiti sa žlicom ili sa mikserom u prilično gusto i ljepljivo tijesto.
2.
Posuti malo brašnom, pokriti suhom krpom te ostaviti na toplom mijestu da odstoji dok tijesto ne dobije duplu masu na volumenu, nekih 30-ak minuta.
3.
Na radnu površinu posutu brašnom istresti tijesto, malo ga premijesiti, posuti malo brašnom, te razviti na 1 cm debljine.
4.


Modlom (čašom) željene veličine iskružiti krofne. Preostalo tijesto ponovo premijesiti, razviti pa isijeći dok ne potrošite svo tijesto.
5.
Isiječene krofne slagati na tacnu ili lim za pečenje posut brašnom. Kada su sve krofne isječene prekriti čistom kuhinjskom krpom, te ih ostaviti da se odmore 20-ak minuta.
Ugrijati ulje na srednjoj temperaturi.
6.
Krofne stavljati u tavicu tako da ona strana koja je bila na limu za pečenje dolje u tavici bude gore. Peći na srednjoj temperaturi u prethodno zagrijanom ulju.
7.
Kada porumene okrenuti i zapeći ih i sa druge strane. Pri tome vam ostane na sredini krofne bijeli prsten.
8.
Vaditi iz tavice na kuhinjski papir da upije višak ulja.
9.
Još vruće krofne posuti šećerom u prahu ili napuniti po želji sa marmeladom ili linoladom.

Related Posts:

  • ANĐINI KRASANI Sastojci 600 g glatkog brašna 1 kockica (40g) svježeg kvasca 2oo ml mlijeka 200 ml jogurta 100 ml ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 jaja malo soli žlica šećera još potrebno 1 jaje sezam, lan,… Read More
  • EVO JOŠ JEDNE SUPER IDEJE ZA FARBANJE JAJA Uskršnje farbanje jaja svake godine pomera granice kreativnosti. Ukoliko ste zagovornik tradicionalnog farbanja jaja u lukovini tada vas nove ideje neće zanimati. Činjenica je da se neka jaja farbaju samo radi ukrasa a namen… Read More
  • Kolač sa keksom i lešnicima koji se ne peče – Bambi kocke Sastojci: Kora 150 g keksa 200 ml mleka Fil 700 ml mleka 300 ml slatke pavlake 150 g šećera 1 vanil-šećera 3 pudinga s ukusom slatke pavlake 10 g želatina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 g pute… Read More
  • KIVI KOLAČ ZA 15 MINUTA GOTOV SASTOJCI Kora 12 jaja 12 zlica secera 2 dcl ulja 12 zlica brasna 4 zlice kakaoa 1 prasak za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 dcl mlijeka Fil 8 dcl mlijeka 8 zlica brasna 20 dkg secera 25 d… Read More
  • GOTOV ZA SAMO 10 MINUTA: Brzi kolač sa keksom i pudingom Ovo je nešto lagano, toliko jednostavno, (pogotovo za dame koje ne barataju iskustvom izrade kolača, a i vremenom), a tako čokoladno-kremasto… Sastojci: 1,5 l mlijeka 10 dag čokolade za kuhanje 4 pudinga okusa čokolade … Read More

0 komentari:

Objavi komentar