srijeda, 3. svibnja 2017.
UKRAŠAVANJE TORTI I KOLAČA.....METODE I POSTUPCI
By arsenal at 04:04
No comments
Sastojci
1 kolač
1 čokoladni preslikač
Glazura
Priprema
Čokoladni transferi ili preslikači za čokoladu su tanke plastične folije sa različitim dezenima koje služe za "oslikavanje" čokoladnih ograda za torte, čokoladnih ukrasa ili glazura. Sami dezeni na folijama su izrađeni od obojene kakao mase. Ovde već ima napisan postupak kako se pravi čokoladna ograda ukrašena preslikačima.
Čokoladni preslikači se ne kupuju (za sad) u običnim prodavnicama, a ne mogu se naći ni u prodavnicama poslastičarske opreme. Bar ne u Srbiji, a kako sam videla po komentarima ni u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije se mogu poručiti preko interneta (tako ih ja nabavljam).
U Hrvatskoj se mogu naći u Dora uslugama i u dućanu "Sve i svašta" u Gornjem Stupniku.
Pročitala sam i da ih prodaje tvrtka "Tarik" iz Kastava. Hvala svima na dojavama!!!
Možda neko od vas zna gde se još mogu nabaviti.
Možda će vas zanimati i ovaj sajt.
Postupak
1.
Kolač ohladiti u frižideru.
2.
Pripremiti glazuru od čokolade. Glazura nakon hlađenja mora biti čvrsta. Ja je uvek pravim po ovom receptu.
3.
Kada se prelije vrelom glazurom hladan kolač, ostavi se minut-dva samo da se malo stegne glazura i da ne bude vrela, pa pažljivo spušta folija od jedne ivice ka drugoj, a ne odozgo odjednom cela folija, jer će ostati mehurići vazduha između folije i glazure.
4.
Lagano preći ivicom dugačkog noža ili špatule peko cele folije, da se poravna površina.
5.
Dobro ohladiti u frižideru - bar pola sata i pažljivo odlepiti foliju.
6.
Glazura ne sme biti pretanka, jer će se odvajati sa folijom od kolača.
7.
Gotova.
Related Posts:
KAKO PRIPREMITI ORGINALNI BEČKI ODREZAK Metoda pohovanja se selila sa vizantijskim Jevrejima, arapskim trgovcima i mnogim drugim posrednicima kulture ka severnoj Africi, južnoj Evropi i polako dalje ka severu. Bečka šnicla je nastala od italijanskog specijalitet… Read More
ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA GOTOV ZA 10 MINUTA Sastojci – maslac za podmazivanje pleha – 225 grama tamne čokolade (70% kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 225 grama milerama (slatke pavlake) – 1/4 kašičice soli – kakao Priprema Podmažite … Read More
KINDER OBLATNE KOJE SU GOTOVE ZA SVEGA 20 MINUTA Sastojci: Potrebno je: 3 lista većih oblandi 800gr šećera 2dcl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250gr margarina 600gr mleka u prahu 100gr crne čokolade Prip… Read More
SVEKRVA ME JE OD PRVOG DANA MRZILA NIKADA NIJE MOGLA DA PRIHVATI DA JE IZ SIROTINJSKE... Svekrva me je od prvog dana mrzila, nikada nije mogla da prihvati da ja iz sirotinjske kuće budem snaja njima bogatima. Njen sin i ja smo se voljeli i nije nam bilo bitno ko koliko ima, bilo namje bitno da smo jedno uz drugo… Read More
PRIPREMITE OVO PIĆE U SAMO 2 MINUTE: NJOJ JE POŠLO ZA RUKOM, A SIGURNO ĆE I VAMA! Sastojci: – 1 žličica cimeta – 2 kašike jabukovog sirćeta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – 1 žlica meda – 2 žlice soka od limuna – 1 čaša vode Instrukcije: (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||… Read More
0 komentari:
Objavi komentar