ponedjeljak, 10. srpnja 2017.
PUNJENE TIKVICE KADA IH PROBATE POSTAĆE STALAN GOST VAŠEG STOLA
By arsenal at 13:09
No comments
Sastojci
6 - 8 tikvica
2 glavice crnog luka
1/2 kg mlevenog mesa
3 čena belog luka
1 jaje
1 šoljica pirinča (skuvanog)
Za bešamel:
1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja
1/2 l mleka
5 čaša kiselog mleka
malo mirođije
začini (so, biber, vegeta)
150 gr gaude
Priprema
Mleveno meso propržiti sa crnim lukom i začiniti. Kad se prohladi, dodati obaren pirinač, beli luk i jaje.
Tikvice oljuštiti (ako su mlade, samo ih dobro oprati i ostaviti sa korom) i izdubiti im sredinu.
Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti filom.
Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri). Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi.
Tikvice složiti u vatrostalni sud, pa ih preliti bešamel sosom. Između tikvica , u sos dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili. Posuti mirođijom.
Gaudu (ili neki drugi sir) izrendati, pa posuti preko tikvica. Staviti u rernu i zapeći na oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirati sa kiselim mlekom
Related Posts:
SINOĆ, TAČNIJE JUTROS OKO 4 SATA UJUTRO ZAZVONIO MI JE MOBITEL. ONAKO IZ DUBOKOG SNA PROBUĐEN Sinoć, tačnije jutros oko 4 sata ujutro zazvonio mi je mobitel. Onako iz dubokog sna probuđen javljam se, a ono sa druge strane neko sa na sav glas dere i viče: ĐUBRE JEDNO KAKO SI MOGAO TO DA MI URADIŠ I TO BAŠ SA NJOM, MRZ… Read More
“SLANCI SA SIROM”… Fino i zarazno, jer kad ih počnete tamaniti, ne možete stati… Potrebno: 50 dag margarina 50 dag bijelog kravljeg sira 70 dag pšeničnog brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 žličice praška za pecivo sol jaje sezam, ribani sir trapist ili kim Priprema: … Read More
MALE PRHKE ORAHNJAČE…Kolač je vrlo izdašan, jer ga ima puno za narezati Sastojci Za prhko tijesto: 2 žumanjka 60 g šećera 1 vrećica Vanilin šećer Dolcela 200 g maslaca 1 limun 180 g kiselog vrhnja 450 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka 1 vrećica Praška za pecivo Dolcela Za nadjev: 300 g mljeve… Read More
OVAJ SASTOJAK IMATE SVI U KUĆI, A ON VAM MOŽE POMOĆI DA SE RIJEŠITE OGREBOTINA SA VAŠEG NAMJEŠTAJA! SKORO ZA SVAKU STVAR IMA NEŠTO ŠTO MOŽETE UČINITI DA STARO UČINITE NOVIJIM. POGOTOVO AKO SE RADI O NEKOM STAROM NAMJEŠTAJU KAO ŠTO SU FOTELJA ILI NEKI DRUGI NAMJEŠTAJ, TADA MOŽETE VEOMA LAKO DA ZAKAMUFLIRATE. (adsby… Read More
BRZI BUREK – ne može jednostavnije, a ukusan kao da ste kupili u pekari! Od ovog recepta sigurno nema jednostavnijeg i boljeg – ukusan, brzi burek kao kupljen iz pekare, a priprema lakša nego ikad! Potrebno: 50 ml maslinovog ulja soli po ukusu 250 g mljevenog mesa 2 glavice crnog luka (a… Read More
0 komentari:
Objavi komentar