petak, 4. kolovoza 2017.
MENE JE ODUŠEVILA LAKOĆA IZRADE A EFEKAT KOJI SE DOBIJE NE MOŽE SE RIJEČIMA OPISATI - STVARNO DOBRA PIZZA
By arsenal at 05:20
No comments
Sastojci
testo
500 gr brašna
1 kesica suvog kvasca
100 ml mleka
oko 200 ml vode
1 kašičica meda ili šećera
pola kašike soli
nadev
200 gr šunke
100 gr pršute
200 gr kačkavalja
200 gr proprženih ili mariniranih šampinjona
kečap, origano
susam i žumance za premazivanje
Priprema
1.
U toploj vodi razmutiti kvasac, kašiku brašna i kašičicu meda ili šećera. Ostaviti kvasac da naraste. Brašno osoliti i u njega dodati, nadošli kvasac i mlako mleko. Zamesiti testo da se odvaja od posude, a onda ga doraditi na radnom delu.
Ja brašno prosejem za sve. Doduše, za zapršku ne prosejavam... Testo od prosejanog brašna, puno je vazduha. Kada ga dobro umesim, izlupam ga 5-6 puta o radni deo. Posle toga mu nema druge, nego da bude lepo šupljikavo testo. To pokazuje ovaj presek, koji sam napravila nožem.
2.
Ova lopta testa je malo veća od pesnice. Premazanu uljem, ja sam maslinovim, vraćam je u posudu. Preko posude stavim kesu, i čekam da testo naraste.
3.
Dok testo narasta, možete seckati ili rendati sastojke za nadev. Posle sat vremena, ovo testo je naraslo. I to baš.
4.
Testo premesimo minut-dva. U izvornom receptu http://www.goodshomedesign.com/pizza-corona/,piše da testo treba razvaljati u krug, na pobrašnjenoj radnoj površini. Ja nisam. Razvaljala sam ga direktno na pek papiru, na poleđini podmazanog pleha. Ja sam na poleđini, jer mi je tako lakše, a vi kako je vama. U centru kruga, napravite rupicu u testu. Ja sam to uradila poklopcem od flomastera.
5.
I sad nam je potreban još jedan krug. Možete ga nacrtati, ali vam savetujem da ga kao ja, samo obeležite. Ja sam u sredinu testa spustila, i ovlaš pritisnula, poklopac prečnika 15 cm. E sada, od te rupice, prema obeleženom krugu, sečete osam trouglova. One šire krajeve truglova ne sečemo. Od njih kreće kečap. Ne stavljamo ga do kraja testa, već ovako.
6.
Preko kečapa ide nadev. Sastojci i količina nadeva, mogu biti po vašoj želji.
7.
Trouglove, jedan po jedan, povlačimo preko nadeva i podvlačimo pod testo.
8.
Evo ih, svi preklopljeni, premazani žumancetom i posuti susamom.
Sada pravac u rernu, zagrejanu na180 ili 200 stepeni. Opet svako poznaje svoj šporet. Za 15-20 minuta biće gotova, i uživanje može da počne.
9.
Evo jeeee!
Posluživanje
Posluživanje, nikako snogu i nabrzinu. Ovo je, ipak, PRAZNIČNA PIZZA.
Related Posts:
KADA SAM IMALA 17 SLUČAJNO, ALI ZAISTA SLUČAJNO, OSTANEM TRUDNA SA DEČKOM SA KOJIM SAM I DANAS... Kada_sam_imala_17slucajno_ali_zaista_slucajno_ostanem_trudna.jpg Kada sam imala 17 slučajno, ali zaista slučajno, ostanem trudna sa dečkom sa kojim sam i danas. Premišljala sam se šta da radim, zbog mojih, (adsbygoogle… Read More
DOMAĆE HURMAŠICE: PRAVI OMJER PO TRADICIONALNOM RECEPTU..JEDNOSTAVNO SAVRŠENE! Sastojci: Tijesto: 2 jaja 2 šoljice šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 šoljice ulja brašna po potrebi pola praška za pecivo Zaljev: 9 šoljica šećera 11 šoljica vode PRIPREMA: Umutiti jaja s… Read More
MAJKINE KIFLE - MEKANE KAO DUŠA :) Koje god kifle da sam jela, pravila nisu ni pridji ovim Majkinim kiflama. Toliko su mekane, lisnate i mirisljave da nikog ne ostavljaju ravnodusnim. Lako i brzo se naprave, a jos brze pojedu! Dragi prijatelji probajte! Sa… Read More
SPATIFILUM - ŽENSKA SREĆA.. MAGIČNA MOĆ OVE SOBNE BILJKE! Postoje takve sobne biljke, koje su prisutne gotovo u svakoj kući. Ali, mnogi ne znaju, čak, ni kako se zovu, a da ne pominjemo njihovu pravilnu negu. Spatifilum – je jedna od takvih priča. Postoji verovanje da ova biljka … Read More
MEDENA TORTA BEZ PEČENJA GOTOVA ZA 15 MINUTA Sastojci gotove kore medene kore, kore za tortu cokoladni fil 7 jaja 50g secera 200g cokolade za kuvanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250g margarina ili maslaca jos 300g beli slag krem 300g kis… Read More
0 komentari:
Objavi komentar