![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiij48lkrdUlntkNQHWHpXXYBG0y-ic3sdwjS0EF9WVNu2wQJXy1tFlMwgTyF_cLuaje5rte0IH-Xyau9Uax7dCFQOHX_pj6NlZHdeLyzMxfvtVN3mjHHWUUHVd5QQjTUpVE21s-lKeJED9/s640/18157739_1922745104665141_7699493262482970785_n.jpg)
Sastojci
7 jaja
14. kašika šećera
200 gr kokosovog brašna
250 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
2. šlag kreme od vanilije
Priprema
1.
KORA
- Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera. Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj temperaturi oko 15 min.
FIL
- U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim dodati margarin i dobro sjediniti.
- Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.
KREMA
- Umutiti dvije šlag kreme od vanilije
- Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je najbolje odmah isjeći na kocke.
- Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman za posluživanje.
0 komentari:
Objavi komentar