ponedjeljak, 11. rujna 2017.
RECEPT SAM DOBILA OD SVEKRVE SVOJE SESTRE I ČESTO GA PRAVIM, ZBOG UKUSA I BRZE PRIPREME
By arsenal at 01:13
No comments
SASTOJCI:
1 pakovanje gotovih kora za pite( 450-500gr)
1 kravlji sir veći
1 velika šaša kajmaka (pavlake)
10 jaja
1 čapa mlijeka
8 kašika griza
prašak za pecivo
malo ulja
PRIPREMA:
Mutiti posebno bjelanca, a posebno žumanca. Bjelanca se dodaju na kraju.
Umutiti žumanca zatim dodati sir, malo posoliti.
Dodati čašu kajmaka, umutiti, dodati mlijeko, pa griz, pa prašak za pecivo, malo ulja i na kraju umućena bjelanca.
Slagati u tepsiju ili pleh po dva lista i svaki po malo pouljiti.
Preko svakog drugog lista stavljati fil sve do kraja dok traje kora tako što ravnomjerno rasporedimo fil.
Zadnja dva lista koja se stavljaju prvo pospemo kiselom, pouljimo i izbockamo vilicom.
Pečenu zaliti sa ključalim mlijekom u koje se stavi kajmaka i malo soli (mlijeka jedna velika čaša od kajmaka).
Related Posts:
MINI ŠTRUDLE (BEZ KVASCA)!!! INAČE, MOJI OMILJENI KOLAČI, PA DA KONAČNO I TAJ RECEPT PODELIM SA VAMA Sastojci 20 dkg margarina 1 jaje 1 čaša kiselog vrhnja 1 prašak za pecivo 1 kašika šećera malo soli 1 dcl mleka 50 dkg brašna (otprilike) FILOVI Ja volim dosta fila, pa na jednu štrudlu stavim oko 20 dkg maka (oraha,… Read More
CIJELI SVIJET POLUDIO JE ZA OVIM RECEPTOM: Liječi koljena i obnavlja zglobove i kosti – ODMAH! Kako starimo, sve više osjećamo bolove u zglobovima i kostima. Umjesto da stalno posežete za klasičnim lijekovim protiv bolova, okrenite se prirodi koja je učinkovitija, a neće ostaviti štetne posljedice po ostale organe kao… Read More
MOJA ROĐAKA ŽIVI I RADI U INOSTRANSTVU, A MUJ JE OSTAO U SRBIJI... Moja rođaka živi i radi u inostranstvu tj. zapadu. Iako me se ne tiče moram kažem da je njen muž kao imbecil koji ostao u Srbiji. Pre neki dan dobila sam propusten poziv sa njenog fiksnog, mislila sam da se vratila iz Nema… Read More
ODLIČNE...Brze Krofne Jednostavne,brze,odlicne,i brzo nestanu ako ih manje pravite za svoje malene,sladje ih pojedu,a i mi odrasli Sastojci – 2 jaja – 5 kasika secera – 250 ml mljeka – 1 prasak za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle… Read More
JE LI PRIMJERENO OZBILJNOJ ŽENI,MAJCI NOSITI POCIJEPANE FARMERKE! – DA LI JE PRISTOJNO DA ŽENA OD 45 GODINA NOSI POCIJEPANE FARMERKE KAO I KLINKA OD 15? U posljednje dvije godine pocijepane farmerke nose i klinke od 15 i žene od 45 godina. Iako je pocijepani džins u trendu, postavlja se pitanje da li je u redu da se srednjovječne žene oblače kao srednjoškolke. Dobro, jeste… Read More
0 komentari:
Objavi komentar