utorak, 7. studenoga 2017.
MINI ŠTRUDLE (BEZ KVASCA)!!! INAČE, MOJI OMILJENI KOLAČI, PA DA KONAČNO I TAJ RECEPT PODELIM SA VAMA
By arsenal at 11:57
No comments
Sastojci
20 dkg margarina
1 jaje
1 čaša kiselog vrhnja
1 prašak za pecivo
1 kašika šećera
malo soli
1 dcl mleka
50 dkg brašna (otprilike)
FILOVI
Ja volim dosta fila, pa na jednu štrudlu stavim oko 20 dkg maka (oraha, badema, rogača…)
Za 2 štrudle s makom
40 dkg maka
1-2 dcl vrelog mleka
korica naranče
šećera po ukusu
malo cimeta
Za 1 štrudlu s orasima
20 dkg oraha
do 1 dcl vrelog mleka
šećera po ukusu
korica limuna
U oba fila se po želji može dodati vanili šećer, groždjice…..ili kako već inače pravite
Priprema
1.
U dublji sud stavljati sastojke, sve po redu. Margarin treba biti omekšan. Ja brašno uvek stavljam na kraju, tako mi je lakše, jer po strukturi testa najbolje procenim koliko mi treba. Uglavnom, oko 1/2 kg, testo treba biti srednje tvrdo.
Ako stavljate brašno na početku, pa ispadne suvlje testo, možete doraditi dodavajući još mleka.
2.
Kad se zamesi testo, podeliti ga na 3 loptice. ne mora dugo stajati, tek toliko dok pripremite fil.
3.
Mak se pošećeri, prelije vrućim mlekom, nariba kora od naranče, stavi cimet i sve dobro promeša. Treba biti lepljivo, kao na slici.
4.
Na isti način se pripremi i fil od oraha.
5.
Testo razviti dosta tanko u obliku kvadrata i premazati filom skoro do samog kraja. Ostaviti oko 2-3 cm prazno tako da se testo, kad se zamota, dobro zalepi a i fil ne curi van. Takodje, i krajeve štrudle zatvoriti prstima.
6.
Tako ponoviti i s ostale 2 loptice.
Stavljati u podmazan pleh i odgore premazati s izmućenim jajetom u koje se doda malo ulja. Navodno, od tog ne puca testo, tako mama kaže a ja slušam 🙂
7.
Peče se na 200-220°c, oko pola sata. Kad dobije odgore lepu boju, onda je gotovo.
Kad se izvadi iz pećnice, prekriti krpom, dok se malo ne prohladi i onda samo seckate i jedete.
Posluživanje
Ja ovo mogu jesti bukvalno za svaki obrok, a posebno su fine ujutro uz kafu.
Related Posts:
ZAPOSLEN SAM U HITNOJ KAO TEHNIČAR, I PROSLE NEDELJE SMO PRIMLI POZIV U Zaposlen sam u hitnoj kao tehničar, i prosle nedelje smo primli poziv u kom nam je rečeno da je devojčica posle časova, ispred škole, bez pulsa i bez disanja. Palimo sirene, vozimo kroz crveno, jurcamo po gradu i ubrzo stiže… Read More
FERRERO LUDILO! LUDO SE POJEDE ZA TREN GA VIŠE NEMA Ferrero sam radila prije po jednom receptu. sada ga pišem po drugom boljem za moju princezu koja bez ovog Ferera ne može SASTOJCI 5 šalica (400gr) lješnjaka napolitanke keksa – drobljeni 300 g lješnjaci, ljušte… Read More
KOLAČ OD SIRA KOJI ĆETE MORATI SKRIVATI OD UKUĆANA Autorica recepta tvrdi da je ovaj kolač toliko dobar da ga se treba stavljati ‘pod ključ’! Riječ je o najpopularnijem receptu ovog tjedna na specijaliziranoj kulinarskoj stranici Coolinarika. Biskvit: 3 jaja 13 žlica ulja 1… Read More
BAKLAVA! SOČNA I TAKO DOBRA DA SE NAPROSTO TOPI U USTIMA bez nekog posebnog uvoda.Baklava ko baklava ,uglavnom je pravim jednom godišnje! SASTOJCI 3x 400g tankih kora za baklavu 1 kg oraha 5-6 kašika šećera 400g maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100… Read More
OVOG DJEČAKA SU PREBILI TRGOVCI, ZA OVU PRIČU JE ČUO PREDSJEDNIK I URADIO NEŠTO FENOMENALNO Krajem 2015. godine mediji su objavili potresne fotografije kako trgovci u Izmiru udaraju jedanaestogodišnjeg sirijskog dječaka Ahmeda, dječaka koji je prodavao papirne maramice. Ovaj događaj bacio je mrlju na stanovnike Izm… Read More
0 komentari:
Objavi komentar